Mój klon. Dostał słońca i wypuszcza liście bardzo ciemne. Tak myśle że może i go tu jednak obsadzę… po przekątnej mam w donicy Krimsona szczepieńca i wcale nie będzie źle….
Buziaki odsyłam Basiu
Jedna cześć ogrodu powiedzmy "ogarnieta", bo nadal walczę z trawnikiem i planuje tetrisy.
Wczoraj zaczęłam powiększać rabatę naprzeciwko tarasu, przesadziłam miskanty dalej od tuj i wsadziłam werbenę. Będą tam jeszcze berberysy kolumnowe, ale nie mogę zdecydować sie na kolor: zielony erecta, czerwony czy żółty.
Tu malutka werbena
A tu większa, jakaś taka przerośnięta z doniczek z parapetu
No właśnie wyszło i żadna siła nie wciągnie mnie do domu
Witaj
Wiosna wreszcie! Życie od razu nabrało barw, siedzę (choć to nieprecyzyjne określenie w moim przypadku) i się zachwycam. Zdjęć mam kilka i to tylko wieczornych
Za dużo tych zdjęć nie wiem, które cytować, pytań i pochwał mam za dużo
Poproszę o nazwę tego epimedium.
Czy strasznie się męczysz pieląc te kamyczki? Bardzo mi się takie rozwiązanie podoba, myślę o podobnym przy lawendach, ale trochę się boję wyrywania chwastów.
Zastanawiam się jak będzie wyglądała nowa jabłonka podczas kwitnienia, czy kwiatki różnych odmian będą się różniły i termin kwitnienia też. Czekam na Twoje spostrzeżenia w tej sprawie
Zachwycił mnie widok ogólny cytowany już przez dziewczyny
Wygląda identycznie jak moja Lennei Dziś widziałam magnolie Sunsation w sprzedaży w donicy 5litrowa wysokość dzrzewka 1.60 z doniczką z trzema pąkami, chciałam ją kupić jak zobaczyłam cenę to mnie zwaliło z nóg kosztowała 200zł. Cholernie żałuje że nie kupiłam tej odmiany wcześniej bo były trochę tańsze.
Olcha czarna Aurea, zgodnie z przewidywaniami zmasakrowane ma listki przez olszynowe żuki. Teraz muszę pilnować gąsienic, oprysk będzie z pewnością niezbędny
Lubię tą rabatę, nazwana przeze mnie pstrokatą Paliki znikną, bo do tego drzewka za duże, czekają na swoją kolej. Runianki wciąż czekają na nawóz