Lilia rzeczywiście śliczna a ja dziś też cieszę sie z lilii bo udało mi sie dokupic martagonów i jestem cała w skowronkach z tego powodu.Dzieki Irenko za to cudo. Moje martagony nie będą tak okazałe ale właśnie piękno ich dzikich naturalnych kwiatów jest mi bliskie.Jeszcze tylko poluję na białego .
Mam jeszcze takie miejsce w formie trapezu przy samym domu. To południowy wschód,więc patelnia straszna i jeszcze przy samym murze. Miejsce do obsadzenia na zielono (ono tak nie wystaje, kończy się na równi z brązowym). Brązowe to schody do piwnicy, a różowe okienko piwniczne w ziemi.
witam
i prosze o pomoc.
mam działkę obsadzoną tuja brabant.
jednak chciałabym się już odgrodzić od sąsiadów.
tak wygląda ogród
i chodzi mi dokładnie o ten kawałek ogrodu:
chciałabym posadzić jakieś drzewka iglaste - zimozielone, o wym 2 m - choinki, świerki, cyprysy??? tylko takie które będą dorastać do max 4-6 m
co radzicie?
Tak, na rabacie. Myślę nad tym miejscem jeszcze. To czerwone kółko całkiem po prawej. Gdzieś tam w rabatkach mniej by się gryzło. Tam też sporo słońca jest.
Gosia dziewczyny podpowiedzą wszystko a ja tylko to orzech włoski szczepiony w twoich rejonach jest szkółka kup 1-2 i będziesz mnie z uśmiechem wspominała co roku przy zbiorach
szczepione owocują nawet w następnym roku po posadzeniu a owoc super
Ela właśnie wspomniała o poziomach -to dodałem
przy moim tarasie-3 poziomy