Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Liliowo i kolorowo:)

Liliowo i kolorowo:)

anna_g 18:32, 08 mar 2013

A ja myślałam że to tylko moje sosny tak śmieciły - naprawdę niesamowite ilości igieł zrzucały - może źle im było. No nie wiem. Danusia - są hosty które chyba nieźle radzą sobie w słońcu - no może nie palącym, ale jak wybierzesz odpowiednie odmiany to powinno być dobrze - choć ja nie doradzam - póki co to nawet bym się nie ośmieliła. Dzisiaj sobie zamówiłam 5 host, a wczoraj w leroyu też zakupiłam jedną - ja z kolei szukałam takich do pełnego raczej cienia - i co chwilę trafiałam na takie opisane -"dobrze sobie radzi na bardziej slonecznych stanowiskach"
Świetny ten pomysł z butelkami "nawadniającymi" - wykorzystam przy młodych roślinkach.
Może ja też coś posieję - na ten dzień kibitek
danuta_szwajcer 18:45, 08 mar 2013

Aniu ale z sosnami tak jest niestety, ze igły tracą ale jak sadziłam z reszta z nasion uchodowane to nie myślałam o tym i były piekne przez wiele lat
Bogdzia 19:01, 08 mar 2013

Widzę ze problem nasadzeniowy ciągle aktualny. Pozdrówka.

danuta_szwajcer 19:12, 08 mar 2013

Bogdzia napisał(a)
Widzę ze problem nasadzeniowy ciągle aktualny. Pozdrówka.

Póki zima to aktualny ale miejsce na azalie w kolorze pomaranczowym już mam do tego bzu w tym właśnie kolorze mam sentyment bo był to ulubiony bez mojego ojca a mamy ich kilka różnych i po jego śmierci tej konkretnej wiosny były pąki i nie zakwitł ani jeden kwiatek co nie zdarzyło się nigdy ani przed ani potem i zaznaczam, że inne bzy zakwitły wówczas.
GorAna 19:44, 08 mar 2013

Wszystkiego ogrodowego samych sukcesów i słonecznych dni

Mala_Mi 19:45, 08 mar 2013

i kwatuszek, klapa buźka i nie goździk I bez rajstop
AgnieszkaW 20:02, 08 mar 2013

Witaj Danusiu, jestem zachwycona Twoimi liliami - są piękne
Marta7 22:07, 08 mar 2013

danuta_szwajcer napisał(a)

hahaha no wlasnie wrocilam z pracy i już psiunia nakarmiona, mama też a męża jeszcze dziś nie widziałam)) teraz sobie cos na rusz a potem zrobie sobie przyjemnosc i posieje sobie do mini-szklarenki no i wybiore roze do chciejstwa

Czy już zrobiłaś sobie przyjemność i posialaś do mini szklarenki ? A co posialaś do mini szklarenki?
A wybrałaś już róże do chciejstwa,a jakie roże wybralaś i gdzie zamawaialaś?
grazyna 22:13, 08 mar 2013

Danusiu jutro napiszę więcej ...
danuta_szwajcer 22:32, 08 mar 2013

Marta7 napisał(a)

Czy już zrobiłaś sobie przyjemność i posialaś do mini szklarenki ? A co posialaś do mini szklarenki?
A wybrałaś już róże do chciejstwa,a jakie roże wybralaś i gdzie zamawaialaś?

no nie zdazylam, ale chce posadzic werbene patagonska bo inne to chyba za szybko jeszcze a roze te co wybrałam to już nie ma musze szukac dalej a chcialabym Tuscany,Eden, Ballerina , Laguna jeszcze biala jakas ale nie wiem gdzie zapisalam hihihi no i pnaca Super Exelsa moze jeszcze Mozart musze to dobrze przemyslec zaraz z tym gdzie to posadze by kolorami dobrac