Bóg Apollo miał przyjaciela Hiacynta, urodziwego, młodego atletę, który uczył boga strzelać z łuku i grać na cytrze. Niestety zakochał się w nim także zachodni wiatr - Zefir, lecz jego uczucie nie zostało odwzajemnione. Zefir nie mógł tego znieść i kiedy Apollo rzucał dyskiem, Zefir zdmuchnął w stronę Hiacynta dysk i zranił go śmiertelnie. Z krwi młodzieńca wyrósł wonny kwiat, zdobiący od tego czasu lasy i ogrody.
Czytałam dziś o duecie koreańsko - japońskim, uśmiałam się Samych dobrych chwil Ci życzę
Nic tylko takie kształty mi potrzebne )))))
Nie udały mi się w tym sezonie żółte kupiłam,ale zbyt późno wsadziłam do ziemi .
Dziękuję Danusiu tulam i buziam .
Uważam,że taki duet mógłby uratować dobre relacje synowa -teściowa ))))))))))
Gierczusia gorzej jak sąsiadka Cię zauważy i pomyśli , że to jakaś inwigilacja sąsiedzka......
Ewo mój się tym różni , że będzie miał w maju ok 3 lata i dalej psoci..
A teraz obiecana moja brzydula studnia , myślę , że wybiorę na razie najtańszą wersję i zdejmę jeden krąg , będzie niższa i obsadzę ją jakimiś roślinami , ale nie wiem jakimi ,
w tym roku mam za dużo planów ogrodowych
Napiszcie proszę co o tym myślicie
Hello a co Wy tu kombinujecie ?! Ja też mam studnię tylko, że moja nie wystaje tak z ziemi, wiesz co ja chcę tam wykombinować?....ciurkadełko Buziol