Witajcie, dziś sobota trochę luzu, poleciałem jeszcze na małe zakupy ale już nigdzie nie ruszam się tylko pisze.
Halino, lubię przyrodę i lubię podróżować, ostatnio jeździłem tylko nad Biebrzę,bo nie było za co a na bagna jeździłem przy okazji gdy jechałem na Białystok.. Dziś miałem super dzień, nie dość że znów ciepło 13ºC, to już drugi dzień wracam bez kurtki. Rano wstałem, rozmawiam z synem przez skype i cały czas gęsi gęgają, wziąłem telefon i wyszedłem na balkon, słyszę gęganie nad głową wystawiam głowę a tu Bernikle na dachu. Kamerką pokazałem synowi co mam nad głową ale był zadowolony i jeszcze to gęganie jak usłyszał to w ogóle. Nakręciłem filmik, bo zdjęcia nie umiałem zrobić gdyż przyciski są wirtualne i nie mogłem namacać spustu. Zdjęcie wyjąłem z filmu, nie jest
rewelacyjne ale robione na wariata. Jadąc na budowę widziałem bizona a jak wracałem to nad tym jeziorem Mc kay co zrobiłem lecące gęsi, siedziały 4 orły Bald Eagle, na olszakach, piękny widok widziałem te żółte szpony i dzioby a biała głowa widoczna była z daleka.
To zdjęcie wstawiłem z netu aby Wam pokazać jak wygląda. Nie było gdzie stanąć, bo droga wygląda
tak a na koniec pasło się stadko osłów. Od dzisiaj wożę codziennie aparat, koniec obiecywania, dziś już przebrała się miarka. Tych orłów jest tu bardzo dużo i mają gniazda na słupach jak nasze bociany.
Karola, żyje się naprawdę dobrze nawet zarabiając 2 tys. jest to niewiele, można spokojnie żyć. Ja wydaję na jedzenie od 300 do 400 na miesiąc i nie żałuję sobie. Za chałupę płaci się średnio 3 tyś. na rok. Prąd i gaz tani, to grosze, benzyna po 1,15 taniocha. W sklepie wszystko Ci wymienią lu oddadzą pieniądze tylko musisz mieć paragon tu żadnych faktur nie ma, rozliczasz się na podstawie paragonu.
Haniu, wiem że jesteś moją wielką fanką, myślę ze zdjęcia będą co raz ciekawsze.
Aniu, gdy byś założyła białą czapkę zamiast swetra, wyglądała byś jak orzeł
Irenko, jak tu szybko robi się wiosna jutro postaram się zrobić kilka wiosennych fotek.
Marto, kupiłem dysk przenośny 1,5T to na pewno wszystko mi się zmieści jak wrócę to dopiero będzie oglądania. Lista zwierzyny się wydłuża już czekam na żółwie kiedy zaczną maszerować jak nasze żaby.
Anito, przed żadnym zwierzakiem ociekać nie wolno a przed miśkiem trzeba być grzecznym. Czytałem że pumy w Ameryce zabiły w ciągu 10 lat 6 osób a psy 300. Pumy boją się ludzi i nie atakują chyba że w akcie rozpaczy. A w moim ogrodzie powoli zaczyna się wiosna ale czy moja trawa pampasowa przeżyła zobaczymy, jeszcze za wcześnie, zima była łagodna to strat się nie spodziewam. Chyba że maj wykosi..
Bogdziu, taka okazja mi przeleciała, gdy bym wstawił Ci dzisiejsze orły, to na pewno oniemiałabyś na taki widok. Jestem zły na siebie ale może jutro coś fajnego zrobię będę tamtędy przejeżdżał.
Veroniko, będę uważał na siebie obiecuję. Na pewno podróże kształcą to wiadomo nie od dziś i zawsze można spotkać kogoś ciekawego, ja wiem że nasi rodacy są nie do podrobienia. Wiosna u ciebie b. ładna, lubię floksiki, mam już cztery odmiany. Jutro na pewno zrobię kilka wiosennych fotek. Mam znów jechać i zdobywać górę na budowie i znów zapowiadają deszcz ale się szykuję, ostatnio też miał być deszcz a było b. ładnie. Jak będzie padało to pojadę stopem do Kelowna, tam zawsze jest ładna pogoda. dalej zdjęcia z wypadu na g, Knox w Kelowna
Szedłem sobie szlakiem a teraz zobaczcie jakie były widoki do przodu
A gdy odwróciłem sie do tyłu w idziałem to