Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Działka prawie w Borach Tucholskich

Działka prawie w Borach Tucholskich

ZbigniewG 07:27, 02 mar 2013

Bogdzia napisał(a)
.Matko jedyna , jak Ci to wszystko urośnie to musisz z hektar pola kupic.

Bogdzia tylko dobry sekator chociaż owocowych nie tnę az tak jak np wiąz czy świerk kłujący -ma ponad 4m a na dole średnica mniej niż 1m

Karolina jabłka na zdjęciu to Red Boskoop
ZbigniewG 08:50, 02 mar 2013

monteverde napisał(a)

Zbyszek czy ta hortensja straciła liście na zimę i czy jej liście przebarwiały się w różnych porach roku?
Zbyszek poczytaj tą stronkę nie ma horti Evergreen to wyszczególnienie, że dana horti nadaje się na kwiat cięty, albo jak w przypadku Twojej , że zimozielona lub horti do cienia czy do słońca

Ania to jest na 99,5%hortensja bukietowa a nazwa dotyczy chyba zielonkawego odcienia kwiatostanu jak właściwie jest to się każe przy normalnym kwitnieniu

może to być "dzika" nazwa szkółkarza dla ominięcia licencji
ZbigniewG 08:58, 02 mar 2013

agata19762 napisał(a)
Zbyszku daj znać Ani, że dzięcioły do mnie się przeniosły....
Sad zasługuje na medal !!!!!!!!

Agata nie nazwałbym tego sadem to tylko próba utrzymania drzewek na ziemi gdzie ani ziemniaki ani żyto nie rosło -są porażki są i owoce
oliwka ........................................................................................ i antonówka

anna_g 11:16, 02 mar 2013

Zbyszku - pozwolę się do Ciebie znowu zwrócić jako do "igiełkowego profesjonalisty" (i nie tylko) Szukam i szukam odpowiedniego iglaczka na to moje "hosto-paprociowisko" i ciągle jestem niezadowolona Wczoraj znalazłam choinę kanadyjską Jervis oraz Everitt Golden - z naciskiem na Everitt Golden. Zbyszku czy wśród swoich wszystkich iglaczków nie masz czasem którejś z nich No już nie pamiętam chociaż wszystkie stronki przeglądnęlam ale masz tyle różności że nie ma mowy cobym dała radę pamiętać Może coś o nich wiesz? Inna sprawa to czy w ogóle takie cus się u nas da kupic. Podoba mi się pokrój Everitt Golden - przynajmniej ten który widzę na zdjęciach w internecie.
Serdeczne pozdrowionka na weekend śle
ZbigniewG 11:32, 02 mar 2013

Ania mam małą Jervis i dużą Jeddeloch bezproblemowo w półcieniu

anna_g 11:42, 02 mar 2013

Dzięki Zbyszku - Jervis fajna - (Jeddeloch też ale to nie ten pokrój) - jak długo masz u siebie tą Jervis? Bardzo powoli rośnie? - wyczytalam że 10-15 cm rocznie na zdjęciu mi to na tyle nie wygląda... A jak z zakupem - można normalnie w szkółkach gdzie bądź że tak powiem? A z Everitt Golden się wcale nie spotkałeś? Sorki No ale tak to jest jak się tyle ma
ZbigniewG 12:12, 02 mar 2013

zdjęcie z grudnia - 10cm raczej nie urosła, może jak będzie starsza bo ta zima to jej druga u mnie
sosna oścista wolniutko rośnie i można ją ciekawie ukształtować
ZbigniewG 13:47, 02 mar 2013

a to dzisiejsze widoczki

odchudzany świerk kłujacy -rośnie pomiędzy dwoma jodłami kalifornijskimi

jedna kosodrzewina tylko lekko strzyżona druga zrobiona na płasko a kurdupel pośrodku sam się przykładnie prowadzi

jałowiec pośredni Pficeriana Aurea nawet odrobinę nie zbrązowiał

agata19762 15:01, 02 mar 2013

śliczna wiosna taka słoneczna
ZbigniewG 17:21, 02 mar 2013

Agata a w nocy znowu -5 będzie

kolejna wizyta