Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Drzwi 14:08, 31 sty 2013

Do góry
Edenburg:

Pszczelarnia 13:59, 31 sty 2013

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Byłam w ogródku u Miry i tam naszła mnie myśl: "pokażę moje notatniki, żurnale ogrodowe" , żeby jakoś ogrodowo wypełnić czas do prac wiosennych:

Bossssssssssssssssski!!!! Ja kcem taki!

...swoją drogą to ja siebie nie rozumiem..... zrobiłam siostrze na prezent super notatnik ogrodnika a dla siebie jakoś weny nie mam.....
ogrodoweimpresjejolki 13:56, 31 sty 2013

Do góry
Haniu, ten dzisiejszy wiatr pewnie trochę osuszy (jak nie popada). Wiesz jak u mnie - na - tzn, pod górkę, a z powrotem to chyba ślizgiem

Ogród w budowie - nieustającej 13:49, 31 sty 2013

Do góry
Gabriela napisał(a)
No, skoro się zobowiązałam i zostałam zobowiązana, to voila!
Oto prezenciki od małżonka powracającego z podróży, czyli wszystko co kocham, czyli obrazki Redoute'a, w tym pakiet różany do oprawienia i powieszenia

Moja wersja niebieskiego kalendarza z goryczkami na okładce jest mniejsza niż tego który ma Jola (Jotka), bo mam kwiatuszek na obrazku raz na tydzień.

Kartki do oprawy, same cudowne, historyczne róże:

I jeszcze jeden kalendarz z różami Redouta, ten będzie w codziennym użyciu

Nieprzypadkowo wybrałam majowe kartki z kalendarza. Może być?

wspaniałe prezenty Gabrysiu
Aaaaaaby było piękniej..... 13:46, 31 sty 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Hortensje Limelight pod wierzbą aż do świerku w prawo. Nawet dwoma rzędami posadź.

A może w ogóle po całości dać hortensje? Z tyłu wyciągnąć do góry stosując Twoje metody, dołem przycinać, żeby były niższe? Wcisnąć w każde wolne miejsce? Bo jak dam od wierzby w prawo, to w lewo będzie pusto. Tam wszakże rośnie lilak i klon śmieciuch, ale w porównaniu do "drugiej" strony będzie pusto.
Ogród nad Rozlewiskiem 13:45, 31 sty 2013

Do góry
Tess napisał(a)

wspaniale pokazałaś rozlewisko, pięknie tam, tak jakoś tęsknie
Blaski i cienie nowego życia 13:43, 31 sty 2013

Do góry
Urszulla napisał(a)
Mój 5-latek wczoraj wieczorem wpadł w szał malowania ptaków i zwierząt....odgapiania rysunków z książek......a dzisiaj powstał owoc jego twórczości"w motylkowie".....wstawiam bo na pewno Wam się spodoba jak i mnie (mama tylko tło niebieskie pomogła domalować)

jaki zdolny!!! takie rysunki w wieku 5 lat i fajnie, ze od małego lubi przyrodę, będzie pomocnik
u Zety faktycznie nockami trzeba być, aby coś zobaczyć, ale ja wieczorkiem wolę rodzinnie czas spędzać niż przy kompie
Drzwi 13:42, 31 sty 2013

Do góry
Drzwi niekoniecznie do domu, ale za to jaki kolor

niebanalnie:

klasyka:
Aaaaaaby było piękniej..... 13:40, 31 sty 2013

Do góry
Wiosnę dziś czuć w powietrzu, więc wracam do tematu zmian w moim ogrodzie. Danusiu, Leno - dziękuję za pomysły. Tuj już bym nie chciała, mam je prawie po całej przeciwnej stronie. Cis jest dobrym pomysłem i jest wielce prawdopodobne, że zostanie zrealizowany. Na całej siatce jest tam posadzony bluszcz, ale już chyba 3 sezon nie może sobie dać rady. Późnym latem jakoś to wygląda, daje nadzieję, że będzie dobrze a potem jest zima i wszystko podmarza i calą wiosnę wyskubuję suche listki. Póżną wiosną odbija, latem cieszy a potem znowu zabawa się zaczyna od nowa. Tam, gdzie jest ściana domu i altany jeszcze jakoś daje radę i co roku jest chyba mocniejszy, ale tu gdzie "owocówka" to tragedia. Wiatr robi swoje.
Czyli mamy ekran z cisa. I co dalej? Zamiast wiśni, wolałabym coś o bardziej nieformalnym kształcie. Buk mi się marzy... ale nie bardzo mogę wymyślić jak i z czym go połączyć. Chciałabym w tym zakątku może hamak a może huśtawkę, na którą nie mogę znaleźć miejsca, A może zamiast cisa dać serby i ...no właśnie co?
Dodatkowa fotka poglądowa:
Rozpoznawanie roślin iglastych.... 13:40, 31 sty 2013

Do góry
Proszę o pomoc w identyfikacji tego iglaka

Kolorowe rabaty 13:37, 31 sty 2013

Do góry
Trzymam kciuki!Wiosną....wszystkie smutki pójdą precz!
Miłego dnia Martuś!U mnie wylazło słońce!.......Hura!
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:30, 31 sty 2013

Do góry
czekam na takie widoki
Ogród, a może coś więcej..... 13:29, 31 sty 2013

Do góry
A ja dalej wokół tego samego tematu. Dzisiaj doszedł kolejny dodatek do ogrodu. Tym razem jest to własnoręcznie wykonana budka dla ptaków. Została wykonana z drewna akacjowego i dębowego, to posłuży wiele lat.

Wnętrze budki
Czarodziejskie miejsce na ogród dajany 13:25, 31 sty 2013

Do góry
dajana napisał(a)

Dajano...a pokażesz ten swój taras??
Czytałam u ....o rany...zapomniałam....aaa u Anetki....coś o szarym kolorze...[/quote

Juz wklejam Madziu proszę

Nie mogę się napatrzeć...przepiękny!
Drzwi 13:25, 31 sty 2013

Do góry
Fajny temat
Te drzwi już pokazywałam w wątku "bluszczowym" ale chyba nie będzie żle jak i tutaj sie pojawią ?

Mój kawałek raju II 13:20, 31 sty 2013

Do góry
grazyna napisał(a)

Dzisiaj wróciłam na Żuławy zostawiając ptaszkom pożywienie.... i pokażę moje "poidełko" z innym przeznaczeniem

He he

jakie piękne ale na orzechy też fajnie pasuje
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:13, 31 sty 2013

Do góry

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:07, 31 sty 2013

Do góry

wiesz ..zebrało się tyle, bo nie było na bieżąco, przez śnieg; kota chcę, ale moja sunia wszystkie zabija, nie da się

Wiem coś o tym ja u mojej Mamy zostawiłam te dwa Potfffory nic nie ma prawa żyć hehehh dobrze że kuuuparz robią w lasku hihi

Wzdłuż ścieżki, jak po sznurku... 12:53, 31 sty 2013

Do góry
vita napisał(a)

żeczywiście mało jest jeszcze tych lilii, ale rozwój tegorynku jest ogromny i wymusi jak sądzę powiększanie ofert - ja mam 2 od kilku lat - nie rozrosły się są nadal 2 ale zawsze mnie zachwycają

Tego się trzymajmy, chociaż szczyptę sceptycyzmu dorzucę. Nie prędko to u nas nastąpi.
Dzięki za fotkę. Rewanżyk

jakie to zdjęcie romantyczne
pozdrawiam
Ogród z perspektywą na przyszłość 12:51, 31 sty 2013

Do góry

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies