A może w ogóle po całości dać hortensje? Z tyłu wyciągnąć do góry stosując Twoje metody, dołem przycinać, żeby były niższe? Wcisnąć w każde wolne miejsce? Bo jak dam od wierzby w prawo, to w lewo będzie pusto. Tam wszakże rośnie lilak i klon śmieciuch, ale w porównaniu do "drugiej" strony będzie pusto.
jaki zdolny!!! takie rysunki w wieku 5 lat i fajnie, ze od małego lubi przyrodę, będzie pomocnik
u Zety faktycznie nockami trzeba być, aby coś zobaczyć, ale ja wieczorkiem wolę rodzinnie czas spędzać niż przy kompie
Wiosnę dziś czuć w powietrzu, więc wracam do tematu zmian w moim ogrodzie. Danusiu, Leno - dziękuję za pomysły. Tuj już bym nie chciała, mam je prawie po całej przeciwnej stronie. Cis jest dobrym pomysłem i jest wielce prawdopodobne, że zostanie zrealizowany. Na całej siatce jest tam posadzony bluszcz, ale już chyba 3 sezon nie może sobie dać rady. Późnym latem jakoś to wygląda, daje nadzieję, że będzie dobrze a potem jest zima i wszystko podmarza i calą wiosnę wyskubuję suche listki. Póżną wiosną odbija, latem cieszy a potem znowu zabawa się zaczyna od nowa. Tam, gdzie jest ściana domu i altany jeszcze jakoś daje radę i co roku jest chyba mocniejszy, ale tu gdzie "owocówka" to tragedia. Wiatr robi swoje.
Czyli mamy ekran z cisa. I co dalej? Zamiast wiśni, wolałabym coś o bardziej nieformalnym kształcie. Buk mi się marzy... ale nie bardzo mogę wymyślić jak i z czym go połączyć. Chciałabym w tym zakątku może hamak a może huśtawkę, na którą nie mogę znaleźć miejsca, A może zamiast cisa dać serby i ...no właśnie co?
Dodatkowa fotka poglądowa:
A ja dalej wokół tego samego tematu. Dzisiaj doszedł kolejny dodatek do ogrodu. Tym razem jest to własnoręcznie wykonana budka dla ptaków. Została wykonana z drewna akacjowego i dębowego, to posłuży wiele lat.
żeczywiście mało jest jeszcze tych lilii, ale rozwój tegorynku jest ogromny i wymusi jak sądzę powiększanie ofert - ja mam 2 od kilku lat - nie rozrosły się są nadal 2 ale zawsze mnie zachwycają
Tego się trzymajmy, chociaż szczyptę sceptycyzmu dorzucę. Nie prędko to u nas nastąpi.
Dzięki za fotkę. Rewanżyk