Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nostalgiczny ogródek shabby chic

Nostalgiczny ogródek shabby chic

grembosia 15:20, 15 lut 2013

beata0109 napisał(a)

Zajżałam sobie tutaj http://mycottageseaside.blogspot.com/
Ale Ty zdolna bestia jesteś!

Dziękuję
to sposób na przetrwanie długiej zimy tworzę "przydaśki"

Też mi się podoba.
Bardzo ujęło mnie to co kochasz (na Twoim blogu)
Inspiracje bardzo romantyczne...
beata0109 20:44, 15 lut 2013

Gabrysia_ napisał(a)
Witam Beatko
Ale niesamowity klimat u ciebie panuje.
Zwierzęta,dziewczynki...ogromna działka
Pozdrawiam

Gabrysiu dziękuję za odwiedziny Pozdrawiam i wpadaj kiedy chcesz będę szczęśliwa
beata0109 20:58, 15 lut 2013

Dziś otrzymałam wiadomość że dodawanie aktywnych linków do bloga jest niedozwolone ani dyskutowanie o tym na wątkach.Nie miałam o tym pojęcia .Nie moim zamiarem było naruszanie netykiety forum. Bardzo przepraszam i proszę administratora o usunięcie postów z aktywnym linkiem
dajana 23:41, 15 lut 2013

Przybiegłam cię odwiedzić (nie było mnie na forum kilka dni)) Ponownie zaczytałam się na twoich wątkach Dla mnie jesteś wyjątkowa ,czy aby na pewno jesteś z tego świata? Żałuję że nie mieszkam w twojej wsi Obie nie były byśmy samotne .Podejście ludzi na wsi do kogoś kto ratuje zwierzęta ,wpuszcza świnię do domu zamiast ją zjeść,, czy karmi maleńkie myszki zamiast zabić szkodnika ,,jest rzeczą niepojętą .Nie licz na ich zrozumienie ani ich rozum tego nie pojmie ,,ani serce nie zrozumie .To inny świat ! Będą podglądać,komentować ale nie zaprzyjażnią się .Na wsiach podejście do zwierząt jest jedno zabić, zjeść,zamęczyć.Nie dość że jesteś obca to jeszcze nie jesteś taka jak oni ,,to jest bariera nie do przebycia .Być może jest ktoś we wsi kogo jeszcze nie znasz,kto jest inny lecz póki co się nie wychyla Ja też jestem obca w swojej wsi i chociaż starają się być mili to wiem że dziwi ich wszystko Jedni gadają inni mi powtarzają .a jeszcze inni przyglądają Mam nawet osiągnięcia.w postaci uwolnienia dwóch psów z łańcucha.Nie było łatwo ale nie odpuszczałam Udało się to znaczy że warto było.Do wszystkiego co nowe ludzie podchodzą z rezerwą, należy być cierpliwym i mieć nadzieję .Zima nie sprzyja dobremu samopoczuciu ,na szczęście się kończy .a zły nastrój minie kiedy wiosna zawita .Jesteś mądrą mamą dajesz dzieciom szczęście nie tylko ucząc ich miłości do zwierząt ,wrażliwości ale też poczucie wolności mozliwość bycia spontanicznym, naturalnym .Masz świetne dziewczynki To prawda że szczęśliwe dziecko to brudne dziecko Oczywiście nie mam na myśli braku higieny cdn,,,,,,,,, Dobrej Nocy
Mala_Mi 10:07, 16 lut 2013

Przeczytałam.... wszystko..... mój dorosły syn kiedyś mi powiedział, "że brudne dziecko to szczęśliwe dziecko - byłem szczęśliwym dzieckiem"
Mój pies też nie ma budy, tzn ma pod moim biurkiem gdzie leży cały czas ...teraz też i głośno chrapie ...... stawu zazdraszczam
anna_g 10:44, 16 lut 2013

beata0109 napisał(a)
zamówiłam nasiona niecierpka jeszcze nigdy go nie miałam tym bardziej nie wiem czy nie lepiej było kupić gotowe roslinki ukorzenione

Jak mówi "stare przysłowie pszczół" - nie spróbujesz się nie dowiesz Wydaje mi się, że masz doświadczenie w "produkcji" siewek to dlaczego miałoby się nie udać. Na pewno jest pewniej kupić gotową sadzonkę, ale wyprodukowac własne to taka frajda (przynajmniej ja tak czuję) W związku z czym zakupiłam w tym roku nasionek chyba ze 20 kwiatów i roślin i już nie mam gdzie tego stawiać ale damy radę - trzymam za niecierpki i pozdrawiam sobotnio
beata0109 16:25, 16 lut 2013

dajano pięknie ubrałaś to w słowa. Bardzo żałuję że nie mieszkasz blisko Gratuluję uwolnienia psów ja namówiłam sołtysa żeby sprawdził na wsi czy ludzie przestrzegają przepisów odnośnie długości łańcucha.Regulują to odpowiednie przepisy. Nie tylko kwestia zwierzą mnie nurtuję ale całokształt. U sąsiada na przeciw rośnie dużo i ma się dobrze barszcz Sosnowskiego, kilka u nas się wysiało. Sąsiad się tym poparzył jednak nic z tym nie zrobił .Mąż zaproponował na wiosnę że pomoże mu to wykosić. Sąsiad odmówił. Dziękuje losowi za ustawę śmieciową nie będą nam wyrzucać śmieci na końcu pastwiska. Ps Masz słodki awatar

beata0109 16:30, 16 lut 2013

asc napisał(a)
Przeczytałam.... wszystko..... mój dorosły syn kiedyś mi powiedział, "że brudne dziecko to szczęśliwe dziecko - byłem szczęśliwym dzieckiem"
Mój pies też nie ma budy, tzn ma pod moim biurkiem gdzie leży cały czas ...teraz też i głośno chrapie ...... stawu zazdraszczam

mam nadzieje że moje są szczęśliwe średnia i młodsza lubią pracę w ogródku i lgną do zwierząt najstarsza nie boi się robali , zrobi wszystko w domu byle nie pielić grządek
beata0109 16:33, 16 lut 2013

anna_g napisał(a)

Jak mówi "stare przysłowie pszczół" - nie spróbujesz się nie dowiesz Wydaje mi się, że masz doświadczenie w "produkcji" siewek to dlaczego miałoby się nie udać. Na pewno jest pewniej kupić gotową sadzonkę, ale wyprodukowac własne to taka frajda (przynajmniej ja tak czuję) W związku z czym zakupiłam w tym roku nasionek chyba ze 20 kwiatów i roślin i już nie mam gdzie tego stawiać ale damy radę - trzymam za niecierpki i pozdrawiam sobotnio

Udawały mi się takie proste kwiaty jak aksamitki , lobelia, gipsówka. Begonie, petunie już nie. Dostawały pleśni .Niecierpka widziałam tylko na grafice w necie, wyczytałam że ta roślinka może rosnąć w cieniu .
Pozdrawiam sobotnim popołudniem
beata0109 17:12, 16 lut 2013

Dzisiejszy widok , tak wygląda 60% hektarowego trawnika. Każdej wiosny mieliśmy kretowiska ale teraz jest plaga