Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lilie"

Liliowo i kolorowo:) 10:06, 01 mar 2016

Do góry
Kindzia napisał(a)
Też mnie dzisiaj u mnie zaskoczyły powojniki, o liliach nie wspomnę...

No faktycznie te lilie u Ciebie wyjątkowo wyrastają, u mnie jeszcze nie za wyjątkiem św.antoniego ale i tak nie zakwita u mnie.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:24, 29 lut 2016

Do góry
Marzenko najlepiej kupić trwałe i bezproblemowe lilie azjatyckie, trudno doradzić z odmianą bo co roku w ofertach jest coś innego. Niestety takie lilie nie pachną.
Możesz dodać za róże troszkę wyższe odmiany z grupy Orienpet, miałem odmianę Zambesi, ale nornica zjadła dwa lata temu w pierwszych dwóch latach będzie miała maks 120-140cm później może wyrosnąć wyższa. Ewentualnie można się pokusić o połączenie bieli i żółtego w odmianach Big Brother, która ma wielkie kwiaty i jest delikatnie muśnięta żółtym kolorem i troszeczkę z bardziej wybarwionym na żółto centrum odmiana Conca d'or w pierwszych latach niższe, później mogą troszkę wybujać, chociaż na to bujanie też jest sposób.
Po dwóch sezonach kwitnienia w kolejnym wiosną wysadzamy cebule końcem lutego u CIebie nawet wcześniej i sadzimy ponownie za miesiąc. Cebula troszkę osłabiona będzie niższa

Ewo widziałem rabatę, ale wpadne jutro, jakiś tam pomysł przyszedł mi po głowie, ale napisz też co byś ewentualnie chciała na tej rabacie osiągnąć. Przeplatanie się barw w grupach, jakieś trawy, coś kwitnącego? Będzie mi łatwiej
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 20:25, 29 lut 2016

Do góry
Klikamy klikamy i za to piekna lilie mamy
Skąpana w słońcu 19:38, 29 lut 2016

Do góry
iwonadm napisał(a)
Wow śliczne zakupy, ale dużo zrobiłaś podziwiam u nas dziś strasznie zimno, do tego młodsza córeczka mi się rozchorowała. Byłam na Gardenii nawet jestem na zdjęciach więc możesz zobaczyć byłam z córką, niestety nic nie kupiłam, za dużo ludzi za mało czasu ale też marzą nowe lilie

Widziałam relacje z Gardenii i Ciebie też Miło było popracować, ciepło się ubrałam, a jak się pracuje to się zimna nie czuje. Temperatura u nas był znośna tylko deszcz się rozpadał To niestety taki okres chorobowy. Współczuję. Do nas już drzewka owocowe przywieźli, dzisiaj je dołowali. To chyba wcześnie ?
Skąpana w słońcu 19:10, 29 lut 2016

Do góry
Wow śliczne zakupy, ale dużo zrobiłaś podziwiam u nas dziś strasznie zimno, do tego młodsza córeczka mi się rozchorowała. Byłam na Gardenii nawet jestem na zdjęciach więc możesz zobaczyć byłam z córką, niestety nic nie kupiłam, za dużo ludzi za mało czasu ale też marzą nowe lilie
Skąpana w słońcu 18:25, 29 lut 2016

Do góry
Bożenko, kibicuj i trzymaj kciuku

Tereniu, podglądaj do woli

Bożenko, jak mi mój schorowany kręgosłup posłuszeństwa nie odmawia to nie narzekam.

Edytko, na szczęście opracowanie planu mam już z głowy, teraz tylko siły są potrzebne

Bogusiu, to fakt, jeszcze niedawno były chaszcze i to po same pachy. Gdyby nie budowa to już bym trawnik miała. W tym roku dużo nie poszaleje bo muszę miejsce na materiały budowlane zostawić. Ziemia jest z wykopów pod fundamenty i będzie do plantowania działki.

Kochani dzisiaj rozpoczęłam sezon ogrodniczy 2016

1. Przesadziłam z piaskowni dwie jagody kamczackie i już mam szpaler z trzech
2. Przesadziłam z piaskowni czerwoną porzeczkę
3. Przesadziłam magnolię
4. Zasiliłam biedne rodki
5. Zasiliłam borówki amerykańskie
6. Wsadziłam lilie
7. Posadziłam zakupione dzisiaj prymulki, sztuka 0,99 zł
Grzech było nie kupić. Jak je wsadzałam to się okazało, że mają bardzo zdrowe korzonki. Wsadziłam i nakryłam gałązkami, żeby mi nie zmarzły. Potem zaczęło padać to musiałam zakończyć pracę

Czuję się świetnie i jestem szczęśliwa. Trzeba szybko działać bo roślinki rwą się do życia a ja mam jeszcze troszkę przesadzania z piaskowni.
Co z tym ogródeczkiem począć 17:20, 29 lut 2016

Do góry
Kochani głosujmy na cudowne lilie naszej Hani
Udostępniajcie u siebie ,głosów będzie więcej

https://foto-app.appspot.com/app/foto/item/139506856133776/5244951007854592#_[/url]
Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę 12:57, 29 lut 2016

Do góry
Milka napisał(a)
Lilie martagony, to elita, więc świetny łup

Irenko, ich cena na to wlasnie wskazywala 25 zl/szt to przeciez elitarne zdzierstwo
Licze ze beda przepiekne, kompensujac poczynione koszta
Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę 12:47, 29 lut 2016

Do góry
Lilie martagony, to elita, więc świetny łup
Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę 12:37, 29 lut 2016

Do góry
Madzenka napisał(a)
Ciekawa jestem jaki kolor lili kupiłaś?

Rozowe. To sa tzw lilie zlotoglow, moga osiagac nawet 150 cm. Ma kwiaki z 5-6 cm w luznych gronach.
Chce ja dac gzies miedzy jasne roze z tylu
Ja i mój ogródek, a może ogród 12:20, 29 lut 2016

Do góry
MirellaB napisał(a)

To są luźne pojedyńcze sztuki czy paczkowane?
nie paczkowane i to w różnych ilościach - lilie były po 3 cebule, a irysy chyba 25 cebul
Ja i mój ogródek, a może ogród 12:16, 29 lut 2016

Do góry
Dominika11 napisał(a)
są różne cebuli w Lid. po 5 zeta - ja kupiłam kosaćce i lilie
sa naprawdę różne - były liatry i inne cuda

To są luźne pojedyńcze sztuki czy paczkowane?
Ja i mój ogródek, a może ogród 11:47, 29 lut 2016

Do góry
są różne cebuli w Lid. po 5 zeta - ja kupiłam kosaćce i lilie
sa naprawdę różne - były liatry i inne cuda
Rododendronowy ogród II. 11:32, 29 lut 2016

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Byłam. Widziałam zakupy. Poszalałaś z piwoniami. Ale chyba nie tylko .

W Poznaniu najwiecej kupiłam piwoni, dwie róże i powojnika ale zamówione mam róże i lilie a piwonie wczesniej też juz dostałam.Niestety jedna z piwoni kupiłam nie taka jak chciałam , pomyłka w tym rozgardiaszu , trudno.
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 11:02, 29 lut 2016

Do góry
danuta_szwajcer napisał(a)
Wspomnienia pooglądałam i aż łezka w oku się zakręciła, piękną masz pamiątkę i tyle miejsc i ciekawych ludzi poznałaś, super: Lista powojników imponująca, lilie już też zakupiłam. Pozdrawiam

Danusiu, naprawdę dużo ludzi poznałam, na wielu spotkaniach byłam, oj ciekawie się toczyło i mam nadzieję, że nadal tak będzie
Polecę do ciebie, zobaczyć jakie lilie kupiłaśbuziak
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 10:39, 29 lut 2016

Do góry
MiloslawaIwaniecPlizga napisał(a)
Wspaniałe wspomnienia,wspaniałe fotki !
Mnie najbardziej podoba się fota z Wnusiem,u Danusi jak jesteś w horti zanurzona i ta z Wojsławic jak siedzisz obok rzeki rozchodników a w tle są ciemnolistne śliwy wiśniowe(chyba).

Powojniki ,które pachną...cudnie...muszę się tu u Ciebie podoszkalać

Coś nerwowo spię jak widać przebudziłam się i ogrodowisko wertuję
Może mnie ogrodowanie uspokoi,niedługo odpalamy już sezon

Miłko bardzo dziękuję
Uwielbiam zapachy, więc to mną kieruje i to czy nie będzie uwiądu, polecam wybrane przeze mnie.
Na przedwiośniu tak czasami bywa, więc dziękujemy Danusi za O.
Wczoraj przepakowałam lilie do tytek papierowych, zasypałam lekką ziemią i do zimnego, czekają. Przygotowałam już tabliczki- znaczniki z ich opisem. Potem dalie oczyściłam, zasypałam odpowiednią ziemią, podlałam i na razie w ciemnym i lekko chłodnym pomieszczeniu czekają.
Ogród z łezką II 09:15, 29 lut 2016

Do góry
Kindzia napisał(a)

Pewnie chronią te resztki jesienne, ale jak nie zacznę wcześnie, to mnie lato zastanie. Tylko sobotnia wiosenna robota może być u mnie. Skoro lilie dają radę u mnie (a wzeszłym tygodniu nawet -5 u nas było), to mam nadzieję, że reszta też sobie poradzi.
Nawet na żurawki nie patrzę, bardzo paskudne u mnie, myślę, że czas zacząć się z nimi żegnać.

Moje żurawki też paskudne, nawet przestałam je lubić, będę wywalać wszystkie podżarte przez opuchlaki i nie będę się nad nimi rozczulać.
Skąpana w słońcu 20:44, 28 lut 2016

Do góry
Kibicuję realizacji planów a jeśli chodzi o lilie to dopiero po chwili zauważyłam, że różnią się wybarwieniem środka- chyba jednak muszę iść spać bo coś głowa mi dzisiaj słabo "działa"
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies