Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Podwórkowa rehabilitacja

Podwórkowa rehabilitacja

Anda 08:34, 18 mar 2016

Piękne niezapominajki, krokus i w ogóle lubie patrzeć na Twoje zdjęcia Też miałam kiedyś i strasznie mi się rozrastały. Zmieniłam koncepcje przedogródka i już ich nie mam niestety. Za to mam, nie wiadomo skąd, 2 krokusy Pokażę dzisiaj fotki

Avatar super. Uwielbiam morze i wydmy.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Nallar 09:14, 18 mar 2016

Krokus jeden ale jaki ładny.
Co zrobiłaś z avatarkiem ? To śnieg czy piasek?
Agania 10:41, 18 mar 2016

Twoje różyczki przypominają mi pełne petunie, bardzo je lubię, czy borówka amerykańska potrzebuje do wzrostu mocno kwaśne podłoże, bo u mnie nie chcą rosnąć?
sylwia_slomc... 10:47, 18 mar 2016

Uwielbiam niezabudki dziękuję też już na pokaz swoich czekam, ale kiepskie są po tych ostatnich deszczach
jona 15:25, 18 mar 2016

ryska napisał(a)

Trudno oczy oderwać od takiego widoku . Pszczoła z pyszczkiem w kawiatku
ryska 15:27, 18 mar 2016

Rumianka napisał(a)
Czajnik z lasu fajny, ale krokusów szkoda, ale cóż....

....mówi się trudno, żyje się dalej i planuje, że jesienią kupuje się 200 sztuk i wsadza do gruntu

Anda napisał(a)
Piękne niezapominajki, krokus i w ogóle lubie patrzeć na Twoje zdjęcia Też miałam kiedyś i strasznie mi się rozrastały. Zmieniłam koncepcje przedogródka i już ich nie mam niestety. Za to mam, nie wiadomo skąd, 2 krokusy Pokażę dzisiaj fotki

Avatar super. Uwielbiam morze i wydmy.

Bardzo Ci dziękuję, to mamy już kolejne wspólne uwielbienia: morze, wydmy, róże, byliny, skanseny, fotografie

Nallar napisał(a)
Krokus jeden ale jaki ładny.
Co zrobiłaś z avatarkiem ? To śnieg czy piasek?

Jeden ale daje radę na 10 metrowej rabacie Dobrze, że szeroka tylko na 30 cm, bo byłoby to groteskowe a tak to wygląda jak wypadek przy pracy ogrodniczki.
Siedzę na kupie piachu, na kupie śniegu to tylko w dzieciństwie

Agania napisał(a)
Twoje różyczki przypominają mi pełne petunie, bardzo je lubię, czy borówka amerykańska potrzebuje do wzrostu mocno kwaśne podłoże, bo u mnie nie chcą rosnąć?

Aganiu, borówki sadziłam w przekompostowane liście dębowe wymieszane z kwaśnym torfem. Ziemia u mnie to zbita glina, jak skała i takiej też trochę daję do tej mieszanki ale jakie ph jest to nie wiem. Mogę sprawdzić np. jutro

sylwia_slomczewska napisał(a)
Uwielbiam niezabudki dziękujęteż już na pokaz swoich czekam, ale kiepskie są po tych ostatnich deszczach

Sylwia, ten wpis to chyba nie do mnie. Aż wygoglowałam co to niezabudki i wyszło mi że stokrotki a ja ich jeszcze nie mam w tym roku.
ryska 15:34, 18 mar 2016

jona napisał(a)

Trudno oczy oderwać od takiego widoku . Pszczoła z pyszczkiem w kawiatku

Tak i już niedługo się pojawią znów.
Mam taki niesamowity sentyment i szacunek do pszczół, bo mój dziadek był pszczelarzem.
Uczestniczyłam przy wszystkich pracach przy ulach. Byłam świadkiem jak wyrojone pogryzły kurczaki. Padło wtedy około 50 sztuk kurczaków.
Czasem mnie też gryzły ale raczej to ja im weszłam w paradę swoim wścibskim nosem.
Jednym słowem uwielbiam
Anda 15:50, 18 mar 2016

ryska napisał(a)

Bardzo Ci dziękuję, to mamy już kolejne wspólne uwielbienia: morze, wydmy, róże, byliny, skanseny, fotografie

Doczytałam, że lubisz pszczoły. Też je lubię. Jeszcze jedno wspólne uwielbienie Staram się sadzić byliny i krzewy przynoszące pożytek dla pszczół i innych owadów. Ich bzyczenie mnie uspokaja Nawet udało mi się w zeszłym roku napoić wodą z cukrem opadłego z sił trzmiela.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
ryska 16:02, 18 mar 2016

Przed chwilą przyszła przesyłka z clematis montana Mayleen, clematis Lemon Beauty, clematis Stolwijk Gold (dziękuję Mira za polecenie tej pięknej rośliny) a także z agastache Golden Jubilee.
Powojniki są mniej więcej na tym samym etapie co moje w gruncie tzn. nabrzmiałe pączki i zwinięte listki.
Wsadzę je jednak po świętach, bo obawiam się tych zapowiadanych mrozów.
Na razie wylądują w zimnym ale widnym miejscu tzn w pralni. Mam tam już łubiny, gęsiówkę, liatrę, lilie, patyczki hortensji Bobo... to już kwiaciarnia a nie pralnia
Anda 16:17, 18 mar 2016

Z tą agastache uważaj na mróz. Ona zimuje tylko tak do ok. -15 stopni.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies