Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wszystkiego po trochu

Wszystkiego po trochu

bozga 21:50, 16 mar 2016

Widać, że działasz pełną parą I te sadzonki- podziwiam
Sonka 07:02, 17 mar 2016

Ależ się rozmarzyłam, taki piękny ogród w słoneczku, róże marzenie, ja się ich dopiero uczę, mam kilka sztuk. Z rododendronami już się zaprzyjaźniłam. Lubię taki klimat ogrodu jak u Ciebie, takie ścieżki i różnorodność roślinną, zobaczyłam też jak fajnie współgrają lilie z różami, pozdrawiam.
MirellaB 07:11, 17 mar 2016

Też mam takie jałowce, ale jeszcze młode, drugi sezon u mnie.
Wszyscy odradzali ich kupno, ale ja się uparłam, bo bardzo lubię ich kolor

U Ciebie już bardzo dorodne i fajnie wyglądają obcięte. Chyba od dołu nie są łyse?
mirkaka 11:47, 17 mar 2016

AgataP napisał(a)

Mirka ja też na to liczę, siedzę w domu i patrzę czy stopniał śnieg tam gdzie mam robotę... na razie gotuję obiad... a już za chwilę, już za momencik... kopanko będę uskuteczniać...

i co uskuteczniłaś kopanko? Ja wczoraj byłam długo w ogrodzie, nawet krzesło na taras wyciągnęłam i sobie kawkę wypiłam tak u nas było pięknie. Dzisiaj już wiatr i zimno
mirkaka 11:50, 17 mar 2016

Kindzia napisał(a)
U nas też pogoda od dzisiaj słoneczna i w związku z tym wzięłam sobie urlop na całe dwa dni i jadę

Już z kancikami działasz! Ciekawe kiedy ja dojdę do tego etapu

Działam ale to początek kancików, reszty na razie nie mam czasu robić, są ważniejsze rzeczy w ogrodzie, jak np lanie wrzątku w dołki po żurawkach
mirkaka 11:52, 17 mar 2016

bozga napisał(a)
Widać, że działasz pełną parą I te sadzonki- podziwiam

Wykorzystuję dobrą pogodę, jak jest zimno to nie chce mi się wychodzić. Krokusiki jeszcze u mnie nie zakwitły ale hortensje i tak już obcięłam i patyki wsadzone
mirkaka 11:54, 17 mar 2016

Sonka napisał(a)
Ależ się rozmarzyłam, taki piękny ogród w słoneczku, róże marzenie, ja się ich dopiero uczę, mam kilka sztuk. Z rododendronami już się zaprzyjaźniłam. Lubię taki klimat ogrodu jak u Ciebie, takie ścieżki i różnorodność roślinną, zobaczyłam też jak fajnie współgrają lilie z różami, pozdrawiam.

Cieszę się że Ci się mój ogród podoba, róże warto mieć, to najpiękniejsze kwiaty, czasem chorują ale jak o nie trochę zadbasz to się pięknie odwdzięczają
mirkaka 12:01, 17 mar 2016

MirellaB napisał(a)
Też mam takie jałowce, ale jeszcze młode, drugi sezon u mnie.
Wszyscy odradzali ich kupno, ale ja się uparłam, bo bardzo lubię ich kolor

U Ciebie już bardzo dorodne i fajnie wyglądają obcięte. Chyba od dołu nie są łyse?

A ja przychylam się do stanowiska tych co Ci je odradzali, bo:
-rosną wielkie, ja to przegapiłam i jak zaczęłam ciąć to wg mnie już trochę za późno, są za stare
- po zimie zasychają im pędy, nie wiem czy to przemarznięcia czy coś innego
- od dołu trochę się ogałacają
- wg mnie są ładne tylko jak są młode
Ale Cię pocieszyłam, przepraszam ale po tylu latach nie kupiłabym ich drugi raz, no chyba że od początku pilnowałabym ich wzrostu Kolor mają ładny
lojalna_ 13:14, 17 mar 2016

mirkaka napisał(a)

Mam to samo, to endorfiny się wydzielają po wysiłku fizycznym na świeżym powietrzu. Gdybym nie miała ogrodu to depresja u mnie pewna. I tak zima jest dla mnie ciężka do przeżycia.

oooo swiete słowa "__)))
laurowisnia 13:29, 17 mar 2016

O tak!