Ależ się rozmarzyłam, taki piękny ogród w słoneczku, róże marzenie, ja się ich dopiero uczę, mam kilka sztuk. Z rododendronami już się zaprzyjaźniłam. Lubię taki klimat ogrodu jak u Ciebie, takie ścieżki i różnorodność roślinną, zobaczyłam też jak fajnie współgrają lilie z różami, pozdrawiam.
i co uskuteczniłaś kopanko? Ja wczoraj byłam długo w ogrodzie, nawet krzesło na taras wyciągnęłam i sobie kawkę wypiłam tak u nas było pięknie. Dzisiaj już wiatr i zimno
Wykorzystuję dobrą pogodę, jak jest zimno to nie chce mi się wychodzić. Krokusiki jeszcze u mnie nie zakwitły ale hortensje i tak już obcięłam i patyki wsadzone
Cieszę się że Ci się mój ogród podoba, róże warto mieć, to najpiękniejsze kwiaty, czasem chorują ale jak o nie trochę zadbasz to się pięknie odwdzięczają
A ja przychylam się do stanowiska tych co Ci je odradzali, bo:
-rosną wielkie, ja to przegapiłam i jak zaczęłam ciąć to wg mnie już trochę za późno, są za stare
- po zimie zasychają im pędy, nie wiem czy to przemarznięcia czy coś innego
- od dołu trochę się ogałacają
- wg mnie są ładne tylko jak są młode
Ale Cię pocieszyłam, przepraszam ale po tylu latach nie kupiłabym ich drugi raz, no chyba że od początku pilnowałabym ich wzrostu Kolor mają ładny