Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Rododendronowy ogród II. 16:00, 26 sty 2013

Do góry
Tess napisał(a)
Bożenko, buziaki przesyłam i kawałek wiosny w doniczce

Kwiczoł cudo.

Tereniu bardzo dziękuje ,śliczne są . Ja takie i jeszcze jasniejsze tez mam ale te jaśniejsze już zaczynają przekwitac. Szkoda.Pozdrawiam .
Ogródek Hanusi po zimie 15:58, 26 sty 2013

Do góry
Co niektórych entuzjazm babci dziwi.......ale żyje się raz,powtórki nie będzie.... a tu kolejna wiosenka do przeżycia!
Jejku jak się cieszę z tych malutkich wskrzeszeń,kiedy trochę zdrowia jeszcze mam.....
Czy coś koło tego..... ktoś śpiewał......
A wiosna ? Na bank 1 marca!

6 marzec 2010

1 marzec 2011

3 marca 2012
Jeszcze hobby czy już uzależnienie..? 15:58, 26 sty 2013

Do góry
nieszka napisał(a)
Racja Teresko, nie ma co wybierac opcji pośrednich. Musi być szał!
Mój rysunek niezbyt szałowy ale tak poglądowo..
co myślicie?

Dla mnie odległości i sposób rozmieszczenia w porządku. Ale szykowanie miejsc, oj napracujesz się przy tym trochę.
Mój kawałek raju II 15:53, 26 sty 2013

Do góry
Anabelka wystroiła się w śniegowy toczek

a Pumucki w czapę
Mój kawałek raju II 15:51, 26 sty 2013

Do góry
U mnie dzisiaj znowu słoneczko, co mnie bardzo cieszy, od razu więcej ptaków w stołówce nie wyraźnie, bo daleko aż na winogronie w ogrodzie sójka
no i sikorki modraszka ta zapomniałam jak się nazywa razem z bogatką ucztują
razem z bogatką ucztują
dzwoniec nie wyraźnie
no i bogatki
a tu buszowały na magnolii albo miały jakąś naradę, wydeptane pod krzewem, musiało być żywo
Poznajemy ptaki 15:48, 26 sty 2013

Do góry
Jesionowka napisał(a)

pozdrawiam wielbicieli ptaków

Tak mi sie te zdjecia podobaja ze jeszcze je powtórzyłam. Grażynko chyba nikt z nas nie miał szans zrobic zdjęc pluszczom. Dzieki że je tu wstawiłas bo to piękne i ciekawe ptaki a bardzo rzadko wystepujące ze wzgledu na specyficzne wymagania. To u Ciebie naprawde jest raj jak nawet pluszcze sa.Dziękuję Ci bardzo i serdecznie pozdrawiam.

Umieściliśmy budki lęgowe dla pluszczy pod mostami na naszych uregulowanych strumieniach w zamian pozwoliły mi się fotografować
pozdrawiam serdecznie

Bardzo się cieszę jestes na Ogrodowisku. Może kiedyś uda sie do Was zajrzec a może nawet zobaczyc Twoje pluszcze.Pozdrawiam serdecznie.
Wzdłuż ścieżki, jak po sznurku... 15:47, 26 sty 2013

Do góry
Już ruszony...

Pytałaś o sielski ogródek, z pomocą znajomej temat ruszył, ale mam rysunki na brudno.
Mój kawałek raju II 15:42, 26 sty 2013

Do góry
kaisog1 napisał(a)
Ania ale słoneczko u Ciebie!!!! Jak ja bym chciała słońca..... chandrę dziś mam a słoneczka nie widać

Gosia przy urodzinach chandra, a fe.... myślę , że Paweł pomyślał o wieczornej kolacji przy świecach? buziaczki i różyczka na chandrę, na pewno pomoże
Kubusiowo 15:39, 26 sty 2013

Do góry
Gosieńko, sto lat

Kwiatki i rabatki u Elizy 15:38, 26 sty 2013

Do góry
an_tre napisał(a)

Goździki brodate to kwiat wiejskich ogrodów. Nie każdy je lubi, bo to roślina dwuletnia, czasem wymarza, ale za to dobrze się wysiewa. Nie zawsze mam taką ilość, czasami jest ich dużo mniej, ale ponieważ ładnie pachną i długo stoją w wazonie to je lubię.
Kwiatki babcine i staromodne, ale tak jak malwy, floksy, ostróżki pasują na wiejską rabatkę.

Elu piękne te goździki brodate, zaskakują kolorami i miejscem gdzie się pojawiają, zagościły u mnie i rosną od wielu lat lubię je mieć w ogrodzie

Aniu, kiedyś miałam więcej kolorów, teraz dominują róże i fiolety w różnych kombinacjach, chyba pszczoły pomieszały
Mój kawałek raju II 15:38, 26 sty 2013

Do góry
Urszulla napisał(a)

Dobrze mi z Wami ale idę w objęcia łóżeczka Easy Does It kupowana we Floribundzie dobranoc

Ciekawe co z czym krzyżowali dla takiego efektu płatków.....pachnie?

W skali Floribundy co do zapachów ma 3 znaczki tzn. że pachnie
Mój kawałek raju II 15:37, 26 sty 2013

Do góry
Tess napisał(a)
Aniu, nie czytam, czasu brak, ale kfiatuch wiosenny z buziakiem zostawiam

Tess dzięki za takie ładne miniaturki
Wzdłuż ścieżki, jak po sznurku... 15:36, 26 sty 2013

Do góry
Po dłuższej nieobecności na forum najtrudniejsze są pierwsze zdania...
Ale czy muszę się usprawiedliwiać? Wrzucać na zimę ile wlezie, czy też tłumaczyć się zawile? Wyszłam dzisiaj do ogrodu otrząsnąć ilglaki ze śniegu, gdyby nie słońce, to bym się nie ruszyła.
Przysypało mnie nieźle...

Drzewa, krzewy owocowe i pnącza o jadalnych owocach 15:32, 26 sty 2013

Do góry
Na pewno musisz wyciąć wilki z samego środka na dole

Drzewa, krzewy owocowe i pnącza o jadalnych owocach 15:29, 26 sty 2013

Do góry
Tutaj się nie da zaznaczyć bo te wszystkie grube konary zostają a tylko te wilki najsłabsze wycinasz, czy sterczące patyki. A pozostałe skracasz. Zostawiasz te najsilniejsze, które wyrastają na zewnątrz korony drzewa.

To proste.

Mnie tylko zastanawia jeden gruby konar, czy on nie rośnie do środka korony drzewa? Zaraz wkleję o który mi chodzi

Ogródek Hanusi po zimie 14:38, 26 sty 2013

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
AniuASc ,Irenko,byłam u Was,ale tam młodzież rządzi, to nawet śladu nie zostawiałam.
Miłego weekendu!

Hanuś... tyś bardziej młodzieżowa od niejednego w latach kalendarzowych.... młodzież powinna od Ciebie się uczyć...
Moje storczyki 14:38, 26 sty 2013

Do góry
mam 2 giganty

Zielony ... ogród 14:35, 26 sty 2013

Do góry
iwonaz napisał(a)
.. Te rabaty przy chodniku są teraz bardzo smutne

Iwona z "smutkiem " rabaty można sobie poradzić -
zdjęcie z 07.10.

piękny dom aż prosi się o godną oprawę z paru smukłych wysokich iglaków o ciekawych kształtach
Ogrodnik Mimo Woli cd 13:49, 26 sty 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Aniu a jak bedzie żywopłot z roślin to misiek bedzie właził?
Bardzo polecam żywopłot z porzeczki alpejskiej, jest piękny i nie aż tak formalny jak z bukszpana.
Miałam kilka krzaków porzeczki alpejskiej... i go oddałam.... chciałam warzywnik z porzeczki ogrodzić.... ale zabierał za dużo miejsca.... nie pomyślałam wtedy, że mogę warzywnik przenieść Ale porzeczka jest w dobrych rękach
Na razie myślę, a potem zrobię to na co i tak czas pozwoli.... i fundusze i życie..... ale planować i marzyć można ..... trochę roślin do wsiowego już zamówiłam.... bo wiem co napewno wyrzucę.. Jesienią wyrzuciłam już z 2 metry kwadratowe tojeści.... a w kolejce trochę tego stoi..
A moje planowanie.. oczka nie było w planach...... to maj..wybieram ziemie pod rh...... a nie pod oczko

A to samo miejsce 2 miesiace później.... i tak to jest z moimi planami....na wariata i mimo woli...
Kubusiowo 13:48, 26 sty 2013

Do góry
Gosiu, co tam tam 100 lat, nawet 200.w zdrowiu, kondycji i w cudownym ogrodzie

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies