Przeglądam dzisiejsze zdjęcia i nie jestem gorsza od Tynki... w japońskim ogrodzie Toyoty upolowałam wiewióra Leżałam sobie w ogrodzie na leżaczku mając przegląd coby do Monti pojechać sprawną bryką, a tu wiewiór. Aparacik pod ręką i skok na skały i mam
Kochani, z przyjemnością poczytałam wszystkie wypowiedzi w dysuksji na temat mojej misji. A tak - właśnie
Mam taką misję, marzenie które się spełniło.
To, że jesteście na Ogrodowisku oznacza, że przywiodły Was takie same upodobania jak moje, bo większość z Was wpisała w Google albo cis, albo bukszpan, albo bukszpanowe obwódki albo piękny ogród itd.
Takie hasła podają mi osoby, które tutaj trafiły z różnych powodów...i zostały..
A dlaczego? Bo kochamy wszyscy bukszpany i piękne ogrody.
Moim celem nie jest pokazywanie, że mój ogród jest najpiękniejszy i trzeba go kopiować, pragnę pokazać Wam drogę do pięknego ogrodu, jakie sama przechodziłam trudności w wykonaniu tego co teraz mam, jak to wszystko można łatwo odmienić przy pomocy kilku prostych tricków, ale też ciągle powtarzam: Ogród nie może być dla Was udręką
Ogród powinien być dla Was odpoczynkiem, sposobem spędzania wolnego czasu, przyjemnością przebywania w nim, nawet jeśli nie jest doskonały. W taki sposób czuję i myślę.
Taka jest dla mnie idea prawdziwego ogrodu i do tego trzeba dążyć. Jedni mają ogrody doskonałe, inni mniej doskonałe, ważne żeby się w nich dobrze czuć, a jeśli tak nie jest to zrobić je takimi o jakich marzymy. I taka jest moja misja, wskazać Wam drogę jeśli tego chcecie i potrzebujecie
Ja mam ochotę się wyłamać. Werbenę, bukszpany, hortensje, trawy, róże, żurawki, biel, błekit fiolet i krem pokochałam jeszcze przed ogrodowiskiem. To trendy, które do nas docierają w ogromnej mierze dzięki Danusi, ale na świecie są doskonale znane. Zanim przyszłam na ogrowisko miałam folder napchany inspiracjami. Po prostu oniemiałam jak zobaczyłam ogród kogoś kto na małym metrażu ma esencję tego wszystkiego.
No i może właśnie dlatego jakaś siła przywiodła Cię na Ogrodowisko czyli Google
Mam nadzieję ,że nikt po obejrzeniu fotek nie dostał zawałuTutaj kończy się taras i zaczyna się taki rożek. Nie patrzymy w dal Na rogu domu rośnie se sławetny bukszpan i jak widać jest już sporych rozmiarów, ale do idealnej kuli to mu daleko, zwłaszcza, że z tyły jest obciachany na prosto rośnie tu też hakuro ale nie musi - tak jak i bukszpan.W rogu przy tarasie barwinek chyba taki biało zielony o ile taki jestmoże być wykopany jak i chryzantema. I tu myślałam o różnych wielkościach kul bukszpanowych , ale czytając Was to chyba za ciepła ściana
Na tej ścianie aż się prosi śliwa wiśniowa "NIgra" o purpurowych liściach, pod nią 8 hortensji posadzonych w prostokącie i obwódka z bukszpanu i to wszystko. Jak starczy funduszy to jeszcze cały prostokąt pachysandry a w niej tulipany
Dana ty sypiesz pomysłami jak z rękawa . pomysł prosty ,a zarazem bardzo elegancki
Mam nadzieję ,że nikt po obejrzeniu fotek nie dostał zawałuTutaj kończy się taras i zaczyna się taki rożek. Nie patrzymy w dal Na rogu domu rośnie se sławetny bukszpan i jak widać jest już sporych rozmiarów, ale do idealnej kuli to mu daleko, zwłaszcza, że z tyły jest obciachany na prosto rośnie tu też hakuro ale nie musi - tak jak i bukszpan.W rogu przy tarasie barwinek chyba taki biało zielony o ile taki jestmoże być wykopany jak i chryzantema. I tu myślałam o różnych wielkościach kul bukszpanowych , ale czytając Was to chyba za ciepła ściana
Na tej ścianie aż się prosi śliwa wiśniowa "NIgra" o purpurowych liściach, pod nią 8 hortensji posadzonych w prostokącie i obwódka z bukszpanu i to wszystko. Jak starczy funduszy to jeszcze cały prostokąt pachysandry a w niej tulipany
Na podstawie ogrodów innych narysuj własną propozycję, wtedy podpowiemy co ewentualnie zmienić. Nie mamy też całej mapki ogrodu, żeby powiązać wszystko w uzupełniającą się całość.
Rozwiązywanie pojedynczych rabat może być trudne, musisz rozwiązać sprawę powiązania wszystkich rabat wokól domu jakimś elementem wspólnym, stylem lub jakąś rośliną, która będzie się powtarzała.