Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród nie tylko bukszpanowy - część I

Ogród nie tylko bukszpanowy - część I

monteverde 23:17, 13 wrz 2011

to znaczy mieć refleks na wiewióra bardzo tanio cebulki za taka ilość, super a hortensje.... nic już nie napiszę, szczęściaro Danusiu no dobra pikne
Gardenarium 23:36, 13 wrz 2011

Nom. pikne
Jutro będą jeszcze pikniejsze

Instagram Ogrodowiska
Richie 23:40, 13 wrz 2011

Danusiu ! osłabiłaś mnie tymi zakupami ale to tylko w W-wie w W-wie.Też chcę taką agawę
hania 00:10, 14 wrz 2011

jak zwykle dobrze wybrałaś kolorki,śliczna ta gardenia!!!
Gardenarium 00:12, 14 wrz 2011

Richie napisał(a)
Danusiu ! osłabiłaś mnie tymi zakupami ale to tylko w W-wie w W-wie.Też chcę taką agawę

Kilka lat czekałam i szukałam, aż wydębiłam z Ogrodu Botanicznego, a tak właściwie to ktoś dla mnie wyprosił, a ja się tylko zgłosiłam po odbiór. Mam trzy szt. Potem jedną wielką kupiłam, była tylko jedna.

Teraz dokupiłam drugą, nie mogłam się oprzeć, żeby nie mieć symetrii.
Sadzonka (odrost korzeniowy) należy do Ciebie Richie

Instagram Ogrodowiska
Richie 00:18, 14 wrz 2011

Bardzo dziękuję Danusiu,będę wielce zobowiązany
Martek 00:29, 14 wrz 2011

Jak wiewiór miał upuścić orzecha ?
Agawa faktycznie okazała
Zaopatrzenie w stolicy nie ma chyba porównania z innymi miastami.Nie wiem czy Wrocław ma tyle firm i wyboru co Wawa lub inne znaczące miasto...I niby tak nie daleko mojego,a bratków to ja o tej porze raczej nie dostanę ...
hanka_andrus 07:17, 14 wrz 2011

Bratki .......na straganach pod cmentarzem.
Gardenarium 07:30, 14 wrz 2011

Marto, na pewną są, nie tylko pod cmentarzem, no bo czym teraz handlować kwitnącym? Wrzosami i bratkami, bo to rośliny krótkiego dnia.

Miłego dzionka nie tylko bratkowego

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 07:35, 14 wrz 2011

Uczestniczkom dialogu (Marta i Safoya) i wszystkim biorącym udział w dyskusji, przytaczam jeszcze moją odpowiedź, bo chyba znikła "pod wiewiórem"

Kochani, z przyjemnością poczytałam wszystkie wypowiedzi w dysuksji na temat mojej misji. A tak - właśnie
Mam taką misję, marzenie które się spełniło.

To, że jesteście na Ogrodowisku oznacza, że przywiodły Was takie same upodobania jak moje, bo większość z Was wpisała w Google albo cis, albo bukszpan, albo bukszpanowe obwódki albo piękny ogród itd.
Takie hasła podają mi osoby, które tutaj trafiły z różnych powodów...i zostały..

A dlaczego? Bo kochamy wszyscy bukszpany i piękne ogrody.

Moim celem nie jest pokazywanie, że mój ogród jest najpiękniejszy i trzeba go kopiować, pragnę pokazać Wam drogę do pięknego ogrodu, jakie sama przechodziłam trudności w wykonaniu tego co teraz mam, jak to wszystko można łatwo odmienić przy pomocy kilku prostych tricków, ale też ciągle powtarzam: Ogród nie może być dla Was udręką

Ogród powinien być dla Was odpoczynkiem, sposobem spędzania wolnego czasu, przyjemnością przebywania w nim, nawet jeśli nie jest doskonały. W taki sposób czuję i myślę.

Taka jest dla mnie idea prawdziwego ogrodu i do tego trzeba dążyć. Jedni mają ogrody doskonałe, inni mniej doskonałe, ważne żeby się w nich dobrze czuć, a jeśli tak nie jest to zrobić je takimi o jakich marzymy. I taka jest moja misja, wskazać Wam drogę jeśli tego chcecie i potrzebujecie

Instagram Ogrodowiska
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies