Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród nie tylko bukszpanowy - część I

Ogród nie tylko bukszpanowy - część I

Gardenarium 08:48, 14 wrz 2011

myszorek napisał(a)
nie znikneła Serduszko.
Ponoć to Ty jesteś sprawczynią zdjęcia trawowego z hakone, werbeną i konwalnikiem. Jest takich więcej i gdzie?

Tak, przyznaję się, to ja popełniłam to zdjęcie i wiele innych

Ogrody angielskie - Bressingham jesienią

Inne odsłony tej rabaty

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 08:52, 14 wrz 2011

isia33 napisał(a)
A tak przy okazji chciałam zapytać. Chcę posadzić rododendrony Cunningham`s White. W jakiej odległości je posadzić? Chciałabym, żeby się ładnie stykały, ale nie wchodziły zbyt mocno na siebie.

Co metr

Instagram Ogrodowiska
isia33 09:04, 14 wrz 2011

Super, dziękuję.
Agnieszka 09:29, 14 wrz 2011

Danusiu, powyższe zdjęcia: cudne!

A co do wiewióra, to uderzyły mnie dwie rzeczy:

-jak on może tak mocno rozdziawić paszczę, przecież to takie malutkie zwierzątko!
-widzieliście jego podeszwy? kurcze, jakie wielkie, mały kangur, normalnie!!!
Joanka 09:38, 14 wrz 2011

Danusiu świetne zdjęcia wiewióra. Zakupy super. A zdjęcia z ogrodów angielskich po prostu obłędne!!!
anula_wn 09:59, 14 wrz 2011

Danusiu, myślę, że wszyscy są przeszczęśliwi, że Jesteś i że stworzyłaś Ogrodowisko! inspiracje, rady, przyjaźnie... tyle się tu dzieje każdego dnia każdy coś dla siebie odnajduje. Dzięki Tobie każdy czuje się ważny, każdy czuje, że jego ogród jest piękny! Pomagasz nam tak bardzo, że trudno wyrazic to słowami....
popcorn 10:16, 14 wrz 2011

Ale piękne te ogrody... ta trawa to hakonechloa?

pozdrawiam!
KArolina
kaisog1 10:18, 14 wrz 2011

tak to hakone
myszorek 10:55, 14 wrz 2011

gardenarium napisał(a)

nie znikneła Serduszko.
Ponoć to Ty jesteś sprawczynią zdjęcia trawowego z hakone, werbeną i konwalnikiem. Jest takich więcej i gdzie?

Tak, przyznaję się, to ja popełniłam to zdjęcie i wiele innych

Ogrody angielskie - Bressingham jesienią

Inne odsłony tej rabaty

jeszcze na szybko w aucie przejrzałam artykuł. Dzięki Danusiu i dzięki Małgosiu za linka.
Powyższa rabata podoba mi się w tym ogrodzie najbardziej.Dziękuję za więcej ujęć! Ciekawe jak to wygląda na wiosnę-widać pewnie tylko zmarnowany nieco konwalnik pączki na pęcherznicy i cisy. Dziwne liście ma ta pęcherznica-na początku myślałam, że to może catalpa, później że to dereń.Tak czy owak zachłysnełam się tymi kolorami
justi 11:28, 14 wrz 2011

Pewnie większość z Was oglądała ostatnią Maję. Prezentowali hakone i inne fajne trawy. Mnie zachwyciła jednak hortensja Phantom. Rewelacja. Muszę ją nabyć. Planuję mały szpaler z nich (ok 4 szt), przed nimi brązowe żurawki, a przed żurawkąmi niska obwódka bukszpanowa. Tłem są szmaragdy. Teraz trochę żałuję, że się nimi tak obsadziłam, ale cóż, po ptokach. Acha jeszcze po środku tych hortensji byłaby brązowa pęcherznica cięta w kulę, ale nie wiem czy to dobry pomysł? Już jest duża, trochę ciężko przesadzać.
A co do wiewióra super futrzak. I ja mam zdjęcia muszę poszukać.