Znalazłam zdjęcie dalii którą kupiłam na allegro.Miała być w kolorze jasnego kremu prawie biała
Była żółta a średnica kwiatów od 20cm do 35cm Planowałam rabatkę biało niebieską ale po allegrowych zakupach miałam żółtą i fioletową dalię, czerwone fioletowe i żółte mieczyki .jak mawia mój M "wesołych świąt" nic do siebie nie pasowało a nawet się gryzło
Witaj! Masz tak pięknie, że aż chce się tu być cały czas dużo się od Ciebie nauczyłam i poznałam rośliny, korych do tej pory nie znałam jak boltonie gwiazdkową jest cudna i muszę ją koniecznie mieć i te piekne kaliny. Zauważyłam, że też bardzo lubisz clematisy? ja mam bzika na ich punkcieobsadzam nimi choinki i co się da Pozdrawiam serdecznie
Widzisz, jak się czerwienię
Ale klimaty mamy podobne. Powojniki zaczęłam lubieć coraz bardziej. Też podsadzam nimi iglaki.
Zazdroszczę Ci bliskości centrum przy Gliwickiej. Miewają tam ciekawostki, których nie spotyka się w innych punktach.
Vito-ja z tą zimą też tak mam.
Po prostu depresja zimowa zakończy się wraz z promieniami słońca
Przesyłam więc promyk nadziei wraz z moim, wybudzonym ze snu zimowego storczykiem
Taki piękny widok mam w drodze na uczelnię! Cudne dywany Cebulic syberyjskich i Śnieżników lśniących. Nie potrafię przejść przez park obojętnie, zawsze przystanę na chwilę albo usiądę na ławeczce oczy nacieszyć. Do tego często można spotkać tutaj wiewiórki Park sąsiaduje z uczelnią - w przerwie między zajęciami przychodzimy podziwiać Zdjęcie słabe jakościowo, ale już niedługo zakwitną, to zrobię lepsze. Miejsce to samo, o którym Bogdzia już pisała Park im. ks. bp. Michała Klepacza w Łodzi.
"Duży" ogród zimowy mam od września jest to pierwsza zima , nie wiem jak będzie latem.Mam nadzieję że nie będzie się nagrzewał.Można otwierać każde drzwi łącznie chyba 22szt więc będzie przewiew.Wcześniej był to zwykły taras ogrodzony płotem z desek żeby zwierzaki nie wchodziły ale był tak wietrzny że nie dało się tam siedzieć gryzły też komary.Strona południowo zachodnia
latem
dziś ( jest zagracony trzymam tam leżaki ogrodowe)
Witaj! Masz tak pięknie, że aż chce się tu być cały czas dużo się od Ciebie nauczyłam i poznałam rośliny, korych do tej pory nie znałam jak boltonie gwiazdkową jest cudna i muszę ją koniecznie mieć i te piekne kaliny. Zauważyłam, że też bardzo lubisz clematisy? ja mam bzika na ich punkcieobsadzam nimi choinki i co się da Pozdrawiam serdecznie
moj nowy nabytek nigdy by mi do glowy nieprzyszlo ze bede ptaszki karmic oj oj Ogrodowisko kocham Was za to
kwiaty dla Was kochani
Toż to nasz prawdziwy polski wróbel
Karmniczek fajny, u nas takich nie ma...
A takie zimy pamiętam jako dziecko...... ależ była frajda. Dla dorosłych już taka frajda to nie jest.
Jak nasypało u Was oglądaliśmy w internecie i nawet Boston był pokazany.....
W Polsce sa jeszcze ladniejsze karmniki dla ptakow tu wszystko przewaznie plastikowe
Moze tego wrobla z ta wichura przywialo z Polski ha ha bo taki byl silny wiatr.
Ponawiewal takie wielkie sterty sniegu no a wiadomo dzieci mialy frajde
Pozdrawiam Cie slonecznie i cieplo
Kocham te polskie wroble one takie moje nawet specjalnie sie nie boja.