Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nostalgiczny ogródek shabby chic

Nostalgiczny ogródek shabby chic

giza 08:32, 13 lut 2013

Gosiniak napisał(a)
Dobrze że z tą alergią się ustabilizowało, widzę że jakoś przyzwyczaiłaś się do tego wszystkiego i w całej sytuacji widzisz wiele plusów, to bardzo dobrze, bo wszystko nas czegoś uczy, a wam w rezultacie wyszło to na zdrowie. Myślę że z czasem dziewczyny wyrosną z tego, ja mam córki w podobnym wieku 10 i 7, z młodszą też miałam trochę kłopotów skórnych, ale w porównaniu do twoich historii bardzo błahych. Jak była młodsza to kąpiele i smarownie ciała to była konieczność inaczej strasznie się drapała, najczęściej w czasie snu do krwi potrafiła sobie rany porobiić, teraz jest dużo lepiej, nawet jak zapomnę to się nic nie dzieje od razu.
Jesteś naprawdę bardzo dzielna, a młodszej też się poprawi, zobaczysz

Słoneczko, a Ty piszesz do mnie, czy do beatki?
Jeśli i do mnie to dziekuję i przesyłam uściski i buziaka :*
anna_g 09:51, 13 lut 2013

beata0109 napisał(a)

Chciałabym postawić ten regał w ogrodzie zimowym na północnym zachodzie.Praktycznie nie dociera tam światło słoneczne.Ubiegłego roku tylko begonia pięknie tam kwitła inne kwiaty nie mają szans.Na południowo zachodniej stronie nie mogę go postawić bo mam tam wyjścia na ogród.Zresztą najpierw muszę sobie to cudo kupić

Beatka a mogłabyś dać jakieś zdjęcia z tego zimowego ogrodu jeszcze ? Fajnie to wygląda przy domu- taka oranżeria mi się kojarzy. A jak wygląda w środku ? mogłabyś pstryknąć? A może masz jakieś zdjęcia z lata? Jeżeli temperatura Ci tam spada poniżej zera to zimą i tak masz ograniczone możliwości... Wiem, że się nie znam, ale chętnie się poznam Pozdr.
Welka 17:51, 13 lut 2013

Witam!
Przejrzałam cały wątek, zdjęcie konia szczerzącego zęby mnie powaliło na kolana Rewelacyjne.
Lampiony zaczynają skradać moje serce, mam upatrzone na prezent od rodziców, a raczej zajączka
Pomysł z wykorzystaniem rolek po papierze wyczytałam kiedyś u Ani Monte, ściągnę od Was obu
O wpisach mamuśkowo-alergicznych mogłabym swoją mamę przysłać, bo ja byłam alergikiem, z części wyrosłam, kilka zostało, ale nie są już tak uciążliwe jak kiedyś.
Pozdrawiam i będę zaglądać

beata0109 21:10, 13 lut 2013

anna_g napisał(a)
Historia z myszami nauczyła mnie wytrwałości.
Myszki były zdane tylko na mnie dopiero zrozumiałam co to nieprzespane noce, musiałam zabierać je ze sobą jak gdzieś na dłużej wychodziłam.

gdzie zabierałaś ze sobą myszki??? i jak już zabrałaś to karmiłaś??? Rewelka
Pozdrawiam w środę Ogrodowe tematy na pewno ruszą na wiosnę

Prawie każdy wyjazd u mnie trwa kilka godzin .Nawet zwykłe zakupy to minimum 4-5.Sam dojazd w obie strony to godzina czasu. Więc nie mogłam ich zostawiać na pół dnia.Zabrałam je też do mamy do Świnoujścia Najmłodszacórka jezdziła jeszcze w spacerówce a myszki woziłam pod wózkiem w koszu. Miałam taką przenośną klateczkę dla chomika wyścieliłam ją cieńką gąbką i flanelą , tak je transportowałam
beata0109 21:11, 13 lut 2013

Ewelinka231281 zapraszam i cieszę się że mnie odwiedziłaś
beata0109 21:18, 13 lut 2013

"Duży" ogród zimowy mam od września jest to pierwsza zima , nie wiem jak będzie latem.Mam nadzieję że nie będzie się nagrzewał.Można otwierać każde drzwi łącznie chyba 22szt więc będzie przewiew.Wcześniej był to zwykły taras ogrodzony płotem z desek żeby zwierzaki nie wchodziły ale był tak wietrzny że nie dało się tam siedzieć gryzły też komary.Strona południowo zachodnia
latem

dziś ( jest zagracony trzymam tam leżaki ogrodowe)

beata0109 21:23, 13 lut 2013

Strona zachodnia

i północno zachodnia

"mały" ogród zimowy ale tam także spada temperatura poniżej zera. Słońce tylko rano
praktycznie cały dzień w cieniu latem idealnie

.
beata0109 21:31, 13 lut 2013

Znalazłam zdjęcie dalii którą kupiłam na allegro.Miała być w kolorze jasnego kremu prawie biała
Była żółta a średnica kwiatów od 20cm do 35cm Planowałam rabatkę biało niebieską ale po allegrowych zakupach miałam żółtą i fioletową dalię, czerwone fioletowe i żółte mieczyki .jak mawia mój M "wesołych świąt" nic do siebie nie pasowało a nawet się gryzło

grembosia 23:55, 13 lut 2013

Nostalgicznie, o tak
Pięknie, bajecznie i sielsko.
Wspaniałą społeczność tworzycie
Pozdrawiam cieplutko
GorAna 17:10, 14 lut 2013

Piękna historia piękna przestrzeń i te eko pomysły Podziwiam
Super rodzina!
Gratulacje