Ach, jak on/ona na nią/niego patrzy!!!
Piękne fotki ptaszków, Aniu
Dlaczego mój aparat nie rozmywa tła? Coś z ta głębią ostrości w nim nie tak... chyba, albo ja nastawić prawidłowo nie umiem
A teraz ściana telewizyjna, chciałabym fajną drewnianą ramę, tylko... w odcieniu okien- ciemna, czy drzwi wewnętrznych- naturalny odcień dębowego drewna?
Same dylematy...
Niestety, nic ciekawego w ogrodzie się nie dzieje, czapy śniegu wciąż takie same..., dziś trochę odpuściło.
Rozpoczęłam dwa tygodnie ferii, zamierzam więc nadrobić zaległości na Ogrodowisku, trochę tego jest!
Mnie teraz zajmują dylematy wnętrzarskie.
Od października nie mam skończonych schodów i zabudowy pod nimi. Nie mogę zdecydować się na odcień "przecierki", miało być szaro, a wychodzi jakoś nijako, wstrzymałam prace, bo chyba sama muszę dobrać odcień.
Bożenko, zabalowałam z dziewczynami i cały dzień potem miałam innymi sprawami głowę nabita
Wpadłam na chwilę...i już lecę do spania..Dobranoc!
Do miłego poranku....
A ja mam pytanie dotyczące donic ....co to są za donice ?? Z jakiej firmy ?? I czy to żywica epoksydowa??
Zabijcie mnie, ale to nie żywica bo one strasznie ciężkie, kupiłam po przecenie ostatnie sztuki.
Polowanie na donice to jak polowanie na czarownice, nie ma w Polsce żadnej hurtowni, gdzie wiem że one stoją i są. Po prostu jakbym je chciała znów kupić to nici
i w tym momencie ogłaszam koniec zimy w mojej głowie ogrodniczej
oczywiście mam kilka jeszcze szufladek w glowie i w tej narciarskiej to jest potrzeba śniegu ale i tej ogrodniczej też nich leży i otula bo tak i ładniej i bezpieczniej - w końcu
idzie luty kuj buty !
ale luty to już pierwsze sianie, kupowanie nasion i naiwne wybieranie czego to się nie posadzi,
a potem zostaje
ale ja wysieję już werbenę i chybanie za wcześnie ? - bo taka mi się marzy
a w pierwszym planie dalej zastanawiam się co dac pod sosny
zdjęcie zimowe ale to w celach poglądowych
więc tu jest sporo paproci, miały być rh ale nie dam bo igły lcecą mocno i to dobrze by nie wyglądało, trzeba też grabić raz w roku - więc paprocie to baza a do tego dodałam liliowca, powtykam martagony, sa tam też funkie i to chyba tyle , a z przodu będzie ławka z cienkiej deski na krążkach z pnia
Tu spireę atakuje coś grzybowego , oprysk robię i nie pomaga, powtarza się w następnym roku.
Jeśli ktoś wie , co może atakować .szukałam w necie nie doszłam co?
A mnie się zdaje że jej nic nie atakuje, albo przypala jej liście, bo ma np. za sucho a jest na mocnym słońcu ?
witam wieczorową porą
i coś jeszcze z zimy wstawie - ale po raz ostatni - tak postanowiłam
ostatnie dni z tymi lodowymi kołderkami były tak niesamowite, że to trzeba było uwicznić
pęcherznica
kawałek wiąza
duże pączki kaliny angielskiej - mam nadzieję że w tym roku mi zakwitnie jak śnieg z dachu jej całkiem nie załatwi
Pomarańcz jest super, potwierdzam i proponuję zakładać uprawę kuklików. Musisz zaplanować przewodnie rośliny, bo pomarańcz powinien pojawić się także w mieszance roślinnej.
Propozycja lilie złotogłów
Pufy
Kukliki
oczywiście dużo kudłatej ostnicy (Stipa) i szblaste liście irysów