Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Czekoladowe Małe- Co -Nieco ;-) 18:04, 11 gru 2012

Do góry
A propos opcji wersji de lux wymyśliło mi się właśnie, że można to zrobić ciut inaczej jeszcze:
1. włożyć po łyżce ciasta do foremek od muffinek
2. włożyć na środek ciut czekolady
3. przykryć czekoladę kolejną łyżką ciasta

Następnie do mikrofali.

Jeszcze mi się wydaje, że można do tego dodać na wierzch odrobinę startej skórki z pomarańczy. Też powinno być fajne .

Jak tak piszę, to ślinka mi leci i myślę, że niedługo spróbuję to zrobić

No i właśnie - jak wymyśliłam tak zrobiłam. Tutaj drobna wskazówka - ponieważ foremki są jednak znacznie mniejsze, należy do mikrofali włożyć na krótszy czas. Wydaje mi się, że 2 minuty wystarczą.
W każdym bądź razie efekt całkiem fajny wyszedł

Kondziowy Ogród :) 17:58, 11 gru 2012

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
W międzyczasie straciłam wiele bliskich osób, dalszych krewnych i przyjaciół.Trzeba z tym się pogodzić,taka kolej rzeczy.Nieśmiertelnymi nie jesteśmy.A żal za rodzicami zawsze będzie........
TYlko teraz muszę przygotować moich na moje odejście.... tu nie ma co lamentować.....nie ma gwarancji na nic.
Jedni wierzą,tym łatwiej,inni nie,.... to też jest wybór,ale potrzebne większe wsparcie bliskich.
Wybacz Konradzie,odpowiedziałam na Marty zapytanie.

A w czasie świąt przodkowie zostawiali na progu jadło,dla swoich z zaświatów.
U mnie w domu po Wigilii nie sprząta się ze stołu.Zabiera się brudne talerze i stawia się nowe,a cała reszta zostaje....... Kto to może wiedzieć ,kto jeszcze pożywia się w tę noc przy naszym stole?I czym?
Wesołych Świąt!

Nic się nie dzieje sam powiem szczerze sam byłem ciekawy jak to jest po tylu latach Dziekuje za życzenia
Igiełkowy ogródeczek 17:46, 11 gru 2012

Do góry
Gosiniak napisał(a)
A w 2012 było już tak, nadal jednak nie jestem do końca zadowolona i już planuję małe poprawki, przede wszystkim muszę przenieść modrzew pendula bo już prawie zasłonił ścieżkę i nie byłoby jak przejść.

Witam!
Coraz bardziej zakochuję się w Twoim ogrodzie! Jest ślicznie, piękne berberysy i te małe kulki i te kolumnowe(też mam takiego i tez nie jestem pewna czy to Erecta) Co to za piękny iglak na środku, jakaś wejmutka czy cośinnego?
Pozdrawiam
Grembosiowo 17:43, 11 gru 2012

Do góry
Sypie, sypie...

A tak było rano- wgląd przez okienko do starego ogrodu:

Igiełkowy ogródeczek 17:25, 11 gru 2012

Do góry
Gosiniak napisał(a)
A w 2012 było już tak, nadal jednak nie jestem do końca zadowolona i już planuję małe poprawki, przede wszystkim muszę przenieść modrzew pendula bo już prawie zasłonił ścieżkę i nie byłoby jak przejść.

Ale dozujesz napięcie!
Bajecznie!!!
Moje zmagania ogrodowe 17:22, 11 gru 2012

Do góry
zuza12 napisał(a)
Dziewczyny widzę, że większość z was ma złe doświadczenia z wiązaniem juk. U mnie było odwrotnie. Na dowód tego zdjęcie moich w tym roku po związaniu. I co dziwne nigdy nie zauważyłam aby ich liście były brzydkie po związaniu. Może mi sie udało. Zobaczymy w przyszłym roku, bo znowu je związałam.

Zuza, ile ogrodów tyle kombinacji roślinnych, ja pewnie źle wiązałam, może za mocno, ze te liście zrobiły się brzydkie, ale skoro dała radę zeszłej zimy bez wiązania to i w tą musi sobie poradzić.
A Twoje cudne!!!!
Pozdrawiam
Kolorowy ogród na piasku 16:59, 11 gru 2012

Do góry
Vivo dziś dotarła przesyłka z nasionkami serdecznie dziękuję i także za dodatkowe bonusy no i przy okazji przesyłki zrobiliśmy z M wycieczkę po twoim ogrodzie i co chwilę słyszę: jaki duży ogród? jaka przestrzeń.... nie wiem gdzie ty to wsadzisz? to do mnie spoko damy radę pozdrawiam serdecznie

Rododendronowy ogród II. 16:52, 11 gru 2012

Do góry

Rododendronowy ogród II. 16:50, 11 gru 2012

Do góry

Kwiatki i rabatki u Elizy 16:39, 11 gru 2012

Do góry
eliza3 napisał(a)
Dzisiaj miała gościa, przyszedł zobaczyć co dobrego do jedzenia może u mnie znaleźć. Najpierw posilił się jabłuszkiem

Potem przyszedł popatrzeć co słychać w poidełku, więc pojadł słonecznika, na jabłuszko nie miał już ochoty

A następnie podleciał do karmnika i siedział tam dobre 15 minut nie dopuszczając do jedzenia sikorek

Myślę, że pani kos, ale pewności nie mam, więc jak ktoś wie to proszę o rozpoznanie

Masz rację to pani kosowa.Niech się odżywia bo wiosną sporo pracy ją czeka.Swietne poidełko, bardzo mi sie podoba.
Igiełkowy ogródeczek 16:33, 11 gru 2012

Do góry

Rododendronowy ogród II. 16:18, 11 gru 2012

Do góry
an_tre napisał(a)

Ptaszki bez zmian , przylatują do stołówek. Jak już pytasz to może pokażę sójkę- zdjęcia dziś robione.

Bożenko jak zaglądam do ciebie to bez namysłu cofam się kilka stron i zawsze jest coś do poczytania i pooglądania i nie myliłam się i tym razem zachwyciła mnie ta sójka Pozdrawiam Bożenko, miłych snów, do jutra

Aniu dzięki , cieszę sie jeśli wkleję coś co wam się podoba. Miło to słyszec.Jak na nią patrzę mam ochotę pogłaskac po łepku.
Ogród z perspektywą na przyszłość 16:11, 11 gru 2012

Do góry
U nas śnieżyca: Wyskoczyłam zrobić parę fotek. Super powietrze. Nie czułam go od kilku dni Odrobię z zapasem na dniach

Agapant - Agapanthus 16:10, 11 gru 2012

Do góry
To agapanty rosnące w gruncie w Australii.

Blaski i cienie nowego życia 15:32, 11 gru 2012

Do góry
cz.I SKÓRKI POMARAŃCZOWEJ
https://www.ogrodowisko.pl/watek/2065-blaski-i-cienie-nowego-zycia?page=87

CZ.II SKÓRKI POMARAŃCZOWEJ
Wieczorem znowu dosypałam 0,5 szklanki i przegotowałam 15 minut i zostawiłam do rana.
Taka mniej więcej gęstość była rano (o ile dobrze to widać)

Dodałam 4 łyżki zimnej wody i zagootowałam 5 minut (widać syrop dobrze ugotowany po charakterystycznych bomblach-UWAGA jego temp. ponad 150stopni-można się bardzo poparzyć, więc polecam dzieci trzymać z daleka i nie oblizywać łyżek!)

Wlałam do słoiczków (nie trzeba pasteryzować) i odwróciłam dnem do góry aż do wystudzenia

Czasem się bardzo krystalizuje ,więc trzeba słoik podgrzać w gorącej wodzie (i przeznaczyć czas na studzenie zanim dodacie do ciasta).
Kondziowy Ogród :) 15:26, 11 gru 2012

Do góry
W międzyczasie straciłam wiele bliskich osób, dalszych krewnych i przyjaciół.Trzeba z tym się pogodzić,taka kolej rzeczy.Nieśmiertelnymi nie jesteśmy.A żal za rodzicami zawsze będzie........
TYlko teraz muszę przygotować moich na moje odejście.... tu nie ma co lamentować.....nie ma gwarancji na nic.
Jedni wierzą,tym łatwiej,inni nie,.... to też jest wybór,ale potrzebne większe wsparcie bliskich.
Wybacz Konradzie,odpowiedziałam na Marty zapytanie.

A w czasie świąt przodkowie zostawiali na progu jadło,dla swoich z zaświatów.
U mnie w domu po Wigilii nie sprząta się ze stołu.Zabiera się brudne talerze i stawia się nowe,a cała reszta zostaje....... Kto to może wiedzieć ,kto jeszcze pożywia się w tę noc przy naszym stole?I czym?
Wesołych Świąt!

Hirutkowy raj:)) 15:08, 11 gru 2012

Do góry
Pozdrawiam i zostawiam kwiatucha

Ozdoby inne 14:55, 11 gru 2012

Do góry
Niezbędnik na zapowiadany koniec świata.

Albo zimowa ozdoba na taras, balkon, do ogrodu.

I zbliżenie.

Zielono mi! 14:51, 11 gru 2012

Do góry
Moje karmniki dla sikorek cieszą sie niesłychanym powodzeniem.
Na tarasie.

Na parapecie kuchennym.

Dokarmiacie?
Połowa działki - czyli mam powoli dość 14:21, 11 gru 2012

Do góry
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies