Agatko, sierpniowe Aganiowo cudne, zdjęcia zachwycajace (przepraszam, że się powtarzam, ale muszę ).
Zacytowałam akurat kosmosy, bo bardzo je lubię, u mnie co roku zarastają warzywnik, ale nie mam serca usuwać,
nie jestem konsekwentna.
Basen super!!!!!
Zuzo, trochę, albo nawet bardzo rozjeżdża mi się Twoje stwierdzenie o nudzie z tymi tu obrazkami. Ja nie mogę się napodziwiać. Dzięki, bo osłodziłaś mi poranek Jeszcze w dodatku czytam, że deszcz spadł. Świetna wiadomość! U mnie nie, ale lało tydzień temu, dramatu nie ma mimo wysokich temperatur.
Asiu, frontowa pięknie się prezentuje, tym bardziej, że z brakiem deszczu też masz problem.
Późny liliowiec bardzo ładny.
Deszczu życzę, takiego spokojnego, obfitego, tak w sam raz.
Basiu, zachwyciło mnie to zdjęcie, przepiękny zachód słońca.
U mnie cały czas sucho, tydzień temu zapowiadali dwa dni z burzami i deszczem, nawet nie pokropiło.
Jest nadzieja na najbliższe dni, ale czy prognoza się sprawdzi???
Pozdrawiam.
Mirko, on u mnie rośnie na nowej części, a tu mam piach, ale bardzo mocno w tym miejscu wzbogacony. To stanowisko ze słońcem do 13-14tej i z lekko podwyższoną wilgotnością ze względu na obecność 2 mini oczek wodnych. Żółwik na suchym stanowisku raczej nie będzie dobrze się czuł.
Na zdjęciu widać 2 odmiany rdestu: Golden Arrow i drugi, którego odmiany nie pamiętam. Kawałek dalej mam jeszcze Painters Palette, najwyższą i bardzo ozdobną z liści odmianę.