Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród w dolinie

Ogród w dolinie

Alija 14:38, 09 paź 2022

Roocika napisał(a)

Koniecznie, te kotki są obłędne Sama trawka jest bardzo naturalistyczna.

Ślicznotka.
Asiu, fajne plany na nową skarpę , trzymam kciuki.
Roocika 08:13, 12 paź 2022

basia3012 napisał(a)
Asiu, dzięki za zdjęcia Wims Redów. Same liście już są dekoracyjne a jak kwitną to pewnie są piękne. U mnie też kilka Lime lightów w tym roku nie kwitło. Też nie wiem czemu.
Asiu, a dajesz jakiś obornik do dołka pod hortensje?

Basiu, wims redy lubię najbardziej jak są białe, na początku kwitnienia i potem jak się robią takie bordo.
Hortensjom nic nie dawałam do dołków, bo przygotowywałam przed sadzeniem całą rabatę, więc miały obornik wymieszany w glebie.
Wiosną dostały granulowany.

antracyt napisał(a)
To super, że tam gdzie teraz kopiesz masz piach. Wystarczy dodać gliny i dobroci wszelakich i masz podłoże idealne

Pod spodem jest glina, mam nadzieję, że rośliny się do niej dokopią

ajka napisał(a)

O super, nowa rabata, to jeszcz twoja posesja? Pytam bo u nas za płotem jest masakra, ale boję się cokolwiek robić bo należy do gminy i kopią tam na okrągło. Pewnie nadal będą kopać, bo jeszcze muszą nam światłowód dociągnąć, ma być w tym roku.

Ta brachytria ciekawa bardzo Grujecznik pięknie ci już urósł, zazdroszczę, zapomniałam, że to jedno z drzew, które też było na mojej liście ulubionych

Wims red nawozisz nawozem do hortensji? U mnie łądnie kwitła.

To miejsce, zaraz po prawej stronie po wejściu na działkę, przy bramie. Wzdłuż płotu po drugiej stronie ogrodzenia chyba nic nie będę robić, bo czasem szerokie maszyny rolnicze jeżdżą i chyba by to "skosiły".

Wims redy dostały w tym roku tylko obornik granulowany, dwie prawie nie kwitły, akurat te po "gorszej" stronie rabaty
Roocika 08:16, 12 paź 2022

Magleska napisał(a)
Asia nadrobiłam obrazkowo i widzę ,że nowa skarpa zaczyna być robiona

stara skarpa wygląda pięknie ,cały ogród bardzo zmężniał -super bardzo mi się podoba

frontowa to wogóle brak słów z zachwytu -jest bardzo w moim klimacie ,a te trzcinniki mam też -przez forum zakupiłam 3 szt i juz je uwielbiam ,bedę dzielić wiosną

Magda, cieszę się, że Ci się podoba
Te trzcinniki mam drugi sezon i są zdecydowanie ładniejsze, też planuję je dzielić w przyszłości

Basieksp napisał(a)

Fajne masz te brzozy taki nieduży zagajnik brzozowy, będzie bardzo ładnie, super tym bardziej szkoda tej jednej. Ale masz też bardzo ładny, duży grujecznik, no i ta kalina bardzi ładnie się przebarwia, super

Ten zagajnik dzieli moją działkę na pół, za nimi planuję posadzić jeszcze derenie sibirica, nie wiem kiedy to będzie

Kalinka fajna, szybko rośnie, ma ładyny pokrój i się ładnie przebarwia, tylko coś nie kwitnie ma razie. Znowu ćwiczę cierpliwość.
Roocika 08:17, 12 paź 2022

Alija napisał(a)

Ślicznotka.
Asiu, fajne plany na nową skarpę , trzymam kciuki.

Dzięki, zaczęliśmy już sadzenie Może uda się posadzić wszystko w tym tygodniu przy bramie.
galgAsia 09:48, 12 paź 2022

Brachytricha piękne, ja też się nimi zachwycam. I na wiosnę zamierzam podzielić i obdzielić nimi większą przestrzeń.
Buziaki
Rojodziejowa 21:07, 12 paź 2022

Asia, to mamy "tajming" - ja też coś szperam przy skarpie. Ale Twoje roślinki zdecydowanie bardziej ciekawe
Frontowa, to taka wizytówka Twojego ogrodu, chyba wszyscy zaglądający poznaliby po fotce, że to w Twoim ogrodzie

Pozdrawiam i trzymam kciuki, żeby już więcej robali pożerających brzozy nie było. Ta ułamana wygląda jakby miała taką samą wysokość jak reszta
Agatorek 00:53, 13 paź 2022

Podziwiam Cię Asiu, że jeszcze chce Ci się kopać . Ja sadzę powoli ostatnie doniczki i zamykam prace w tym roku. Końcówka jest u mnie dość leniwa.

Frontowa jest świetna! Teraz jeszcze, jak rozkwitły rozchodniki, wypiękniała ❤️
Brzozowadzie... 11:06, 14 paź 2022

Roocika napisał(a)
Tawulce pogięte zaczęły się przebarwiać

Frontowa

Witaj, jakiś czas mnie nie było, przychodzę nadrobić i...widzę takie cuda!
Frontowa prze-pięk-na! Skarpa też bardzo fajna. Ależ Ci wszystko porosło!
Ewa777 11:23, 14 paź 2022

Hej! Dawno mnie nie było na forum - obowiązki od września nie dawały wytchnienia.
Pięknie wygląda Twój ogród - roslinki rozrosły się i zmęzniały. Widać duże zmiany na plus.
Roocika 18:17, 16 paź 2022

galgAsia napisał(a)
Brachytricha piękne, ja też się nimi zachwycam. I na wiosnę zamierzam podzielić i obdzielić nimi większą przestrzeń.
Buziaki

Też planuję dzielić, ładne są