Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogródek Kasipod 21:03, 05 lip 2022

Do góry
Zrobiłam obchód i na długiej rabacie clematis w pełni kwitnienia, natomiast lawendy krzewią się, będą kwiatostany

Skandynawia po krzyżacku 2 21:01, 05 lip 2022

Do góry
Ewa777 napisał(a)
Rzeczywiście dziwna ta pogoda, jak nie susza, to potężne burze. U mnie na szczęscie burze nie były tak gwałtowne. Dorze popadało i podlało ogród.
Dużo masz tej stipy. U mnie ona wymarła. Słabo się rozsiewała i teraz mam tylko pojedyncze sztuki.

Ewa stipy mam sporo, wrecz jest ekspansywna. Co roku czesc po prostu wywalam a czesc rozdaje bo na reszte zwyczajnie nie ma chetnych. W tym roku jest taka puchata.

Dla odmiany Anabelka.

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 20:57, 05 lip 2022

Do góry
MartaKOL napisał(a)
Dzień dobry wszystkim,

Jestem w trakcie tworzenia rabaty przy ulicy. Roślinki maleńkie. Wzdłuż ogrodzenia dereń biały jako żywopłot. Od prawej zagajnik z brzozami doorenbos. Następnie ambrowiec amerykański pomiędzy miskantem memory, przed nimi hakonechloa i żurawki. Dalej trzmielina i dereń kousa.
Całkiem nie pomyślałam o zimozielonych. Czy moglibyście mi podpowiedzieć gdzie i jakie iglaczki posadzić, by ta rabata miała ciekawą formę?

Jaka hakone posadziłaś ,ile ma tam słońca? Na pewno by pasowało dać zimozielone przed Memory i ambrowcem ,bo wiosną będzie łyso, jesienią dosadzić tulipanów, czosnków ozdobnych . A zagajnik czym podsadzony ?
Ogródek Kasipod 20:56, 05 lip 2022

Do góry
I dalej przedogródek. Nie wiem czy dobrze zrobiłam, ale goździki przycięłam zrobiły sie brzydkie.

Skandynawia po krzyżacku 2 20:55, 05 lip 2022

Do góry
Roocika napisał(a)
Pogoda taka dziwna jakaś w tym sezonie, mało ustalona ale kwitnące rośliny cieszą

Ja się wzięłam za odchwaszczanie pod choinami i kopiastą taczkę różności wypieliłam, a jeszcze cały tył został.

Ja tez codziennie wiadrami wynosze. Desscz splukal roze New dawn, Chopin przedwczesnie tez oblatuje. Oczywiscie kwitnie pieknie lawenda. Mam nadzieje, ze troche naciesze nia oczy.
Dzisiaj pojechalam do Orew wypielic poletko.

Ogródek Kasipod 20:51, 05 lip 2022

Do góry
Dzisiaj po pracy zmobilizowałam się i w przedogródku przycięłam ścieżkę trawnikową i przekwitniętą szałwięSzczawik mnie wykańczawyciągam z korzeniami i końca nie widać

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 20:51, 05 lip 2022

Do góry
Eressiel napisał(a)
Trochę pokombinowałam, trochę poszukałam i mam jakieś zarys tego co chce zrobić. Brakuje mi jedynie pomysłu na ten zielony punkt na środku po prawej i co posadzić wzdłuż ścieżki do domu. Jakby ktoś miał jakiś rady, podpowiedzi to byłabym wdzięczna za każdy pomysł

Lawenda jest przy ogrodzeniu,dobrze rozumiem ?
Ogrodowe wariacje 20:48, 05 lip 2022

Do góry
U nas dzisiaj kropi deszcz i to dobre słowo bo nawet kamień pod liśćmi jest suchy, mam nadzieję że w nocy mocniej się rozpada.
Szaro i buro ale róże widać z daleka

Ogród z rzeźbą 20:46, 05 lip 2022

Do góry
inka74 napisał(a)
Potwierdzenie, że udało ci się udawać choć przez chwilę lemura...
Pięknie. Wszystko. Dobrze być czasami lemurem. .
Skandynawia po krzyżacku 2 20:39, 05 lip 2022

Do góry
BASIA8 napisał(a)
Anusia piekne widoki przed domkiem buziaki zostawiam.

Cos tam juz sie w przed ogrodku wyklarowalo.
Sytuacja z przed chwili. Kolejny deszcz i podwojna tecza.

Podkrakowska wieś, foliak, kury i my :) 20:19, 05 lip 2022

Do góry
daredevil napisał(a)

Co zacz to niebieskie kwiecie na ostatnim zdjęciu? Bossskie...
A nawiązując do jeżówek... myślałam, że kapryśne i znikające po sezonie, ew. dwóch to tylko u mnie. Co ja się, cholewa saperska, nasadziłam. I ani sztuki nie ostało, ani jednej. pozdrawiam dm, pozdrowienia z Łodzi, dzisiaj mżyło.
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 20:04, 05 lip 2022

Do góry
Trochę pokombinowałam, trochę poszukałam i mam jakieś zarys tego co chce zrobić. Brakuje mi jedynie pomysłu na ten zielony punkt na środku po prawej i co posadzić wzdłuż ścieżki do domu. Jakby ktoś miał jakiś rady, podpowiedzi to byłabym wdzięczna za każdy pomysł

Ogród prawie wymarzony … 20:01, 05 lip 2022

Do góry
Tu trzcinnik KF a na tyłach graziella. U mnie busz także tylko takie ujęcia. Na dole to nie chwasty- to moje werbeny

Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka 19:55, 05 lip 2022

Do góry
Miejskie nasadzenia - Wrocław:

Ogród z uśmiechem 19:35, 05 lip 2022

Do góry
jolanka napisał(a)

Cos pieknego Druga fotka jest niesamowita Cudo
Połowa działki - czyli mam powoli dość część II 19:31, 05 lip 2022

Do góry
zawitka napisał(a)
Kwitna derenie.

Halinko, piękne derenie, bardzo atrakcyjne rośliny. Podziwiam u Ciebie, ale może też jakiegoś przygarnę?
Ogród na wzgórzu, czasem trochę pod górkę 18:16, 05 lip 2022

Do góry
Jeszcze trochę liliowców zostawię a co

Ogród na wzgórzu, czasem trochę pod górkę 18:11, 05 lip 2022

Do góry
To czy będzie wyższa zależy od dwóch zmiennych
Co to za on ten rozchodnik, jaki wysoki rośnie?
Druga rzecz to to czy caradonny u ciebie osiągnie przepisowe 70cm czy szaloną wysokość metra jak u co niektórych ogrodniczek.

Caradonna zdecydowanie zasługuje by ją wyeksponować a nie upychać choć wiadomo że czasem brak miejsca. Poszukała bym jej dobre towarzystwo bo warto.
Jedyna donica która wygląda i też jakoś dobrego zdjęcia zrobić nie mogę.

W donicach na parapecie mam mix dość przypadkowy. Nie wiem czy warto kopiować. Zobaczymy
Dębowe zakątki 17:54, 05 lip 2022

Do góry
Kordina napisał(a)
Twoje maczki jak wełniane pomponiki, cudne. Również liliowce bardzo ciekawe

Maczki kwitną , powojniki też. A liliowców z dnia na dzień przebywa w kwitnieniach

W miniony weekend w Miejskim Ośrodku Sportu i Rekreacji w Chełmie obył się etap półfinałów konkursu Kobieta Gospodarna Wyjątkowa.
Brałam udział w tej imprezie.I w kategori na -Najpiękniejsze rękodzieło na drewnie malowane
Zajęłam - Miejsce II dla Stowarzyszenia Przyjaciół Gminy Żmudź - „Klesztowski Anioł”- Anna Buczko
Już 16 lipca jadę na finał do Zamościa. Trzymajcie proszę kciuki za mnie
To jest ten obraz na desce.

A pomyśleć,że to koleżanki z pracy mnie namówiły, ąbym namalowała coś na ten konkurs. To mój debiut w konkursie "

Zacisze Alicji 17:49, 05 lip 2022

Do góry
Alija napisał(a)

Ale cudna ścianka różana, ile miejsca zajmuje?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies