Wrzesień 2010r. było miejsce na niebieskie żeniszki, a pod garażem kwitły groszki pachnące i szykowały się do kwitnięcia "krzaki" niebieskich marcinków.
Widok z ławeczki "przez groszek pachnący". (W 2012r. przez różę ELFE). Październik jest pełen kolorów, kwitną marcinki i chryzantemy, róże też.
Ale bywało i tak w październiku. Listopad. W ogrodzie już tylko stare złoto.
Lipiec cd. Kwitną hortensje Anabelle, pozostałe bukietowe są w pąkach (za liliami). W przyszłym roku mają nowe miejsce, zamiana z tawułami japońskim. Za tawułami będą rozchodniki a za nimi czerwone róże wielkokwiatowe.
Bukietowe Grandiflora i Lime Light nabierają białego kolorku. Lime Light później.
Sierpień. Dużo białego koloru...olbrzymich kwiatów hortensji bukietowych. Różowe róże przesadziłam do różowych a tu przeniosłam niskie czerwone. Wrzesień. hortensje zmieniają barwę na lekki róż najpierw,
i coraz więcej różu w hortensjach
Aniu spóźniłam się życzeniami na 200 stronkę, ale tak to jest, jak się jest na odwyku od O.
Życzę kolejnych ciekawych stronek, pięknych zdjęć i dużo miłych gości.
Wczoraj też dojrzałam gęgający i lecący na zachód klucz.
Pięknie się przegrupowywał, ale nie miałam aparatu, buuu .
Przynajmniej u Ciebie / może to ten sam ? / jeszcze raz tym widokiem nacieszę oczy
Dzidko, u mnie 2 - 3 tyg. temu było mnóstwo tych kluczy, normalnie autostrada. Staliśmy i nie mogliśmy się nadziwić mądrości tych zwierząt. U nas wszystkie kierują się zawsze w stronę północnego wschodu. Nie wiem gdzie one lecą na zimę, ale od nas już na wschód (ja już jestem na zachodzie, to od Ciebie do mnie lecą na zachód ). Trzeba będzie poczytać. Dostawiam jedno zdjęcie zrobione chwilę wcześniej, co prawda nieostre, ale innych nie mam. Dzięki niemu można zobaczyć jaki ruch panuje w takim kluczu. Niesamowite to jest jak on się ciągle zmienia.
Białe tulipany, a przy nich japońskie azalie różowe, przy oczku też sa dwie azalie, zapomniałabym.
Głóg w pączkach. Czy kwitnie w maju...
Oto dowód, że głóg też kwitnie razem z azaliami, czyli maj.
W maju też przychodzi czas na kwitnienie irysów i wczesnych margerytek.
Weroniko jak szydlasty przekwitnie to coś tam między nim jest posadzone? i czy strzyżesz trochę go po kwitnieniu? Bardzo lubię kwiaty głogu
Irenko, jestem na bieżąco, zaglądam bo na fotki czekam.
Jakoś nie mogę uwierzyć, że w Warszawie jedynie kogucika nabyłaś i kubek...
naprawdę tyle a miałam pokusy..no i dostałam śliczne filiżanki od Danusi i domek dla sikorek, na jabłko i słoninkę
już wrzucam kogucika, ale pięknie piał!!
Irenko kogut pięknie sie prezentuje, mam nadzieję , że nie masz sąsiada, żeby o 5.00 do Ciebie na wizyty przychodził, bo kogut będzie budził a prezenty od Danusi wypasione
Pokaże jako inspirację mój wianek adwentowy, który zrobiłam 2 lata temu.
Wtedy prezentował się tak:
Niestety gałązki oraz niektóre ozdoby zostały zalane przez wosk ze świeczek i fatalnie to wyglądało, dlatego w zeszłym roku starałam się to jeszcze jakoś zamaskować nowymi ozdobami.
Z daleka to jeszcze całkiem dobrze wygląda, ale z bliska jest niezbyt estetyczne. Dlatego postanowiłam wykonać wieniec od nowa. Część ozdób da się uratować i ponownie wykorzystać, co z pewnością zrobię.
Tak jak wcześniej pisałam, korzystam z gotowych wianków i dostępnych na giełdzie kwiatowej półproduktów.
No to do 3 razy sztuka