Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

popcorn 13:36, 28 sty 2013

U nas też płynie wszystko... śnieg z dachu spada i mi bukszpany łamie cudne ptaszki! a ile ich, a jaki wybór!

pozdrawiam!
Mala_Mi 13:42, 28 sty 2013

Kochane.. byle do wiosny... ale jeszcze nie pora... nie pora..... kochane ogrodniczki zapominają, że my mamy 4 pory roku.. i aby natura była w zgodzie z naturą to w lutym ma być zima.... i trudno trzeba to przetrzymać.....
Ogrodniczki zapominają, że mróz i śnieg niszczy choroby grzybowe i robale... (pomijam biedne dzieci co maja ferie.. chcą je spędzić zimowo... ).
Rośliny muszą sobie pospać aby nabrać wigoru przed sezonem.. a jak maja spać jak zrobi się znów podpucha z wiosną...w lutym...... wszystko się obudzi, przyjdzie przymrozek i szlag trafi wiele roślin.....
Jestem ogrodnik do niczego..ale zima jest potrzebna w naszym klimacie.. i niech jeszcze będzie..... nie będę sie zachowywać jak trzynastolatka która robi wszystko aby być juz pełnoletnia.... czekam cierpliwie.... a M lata z miotłą... i strąca czapy śniegu i lód bo trochę puściło..... RH czesał dłońmi ściągając lód.... i twierdzi, że dość skutecznie mu to szło Pąki całe, a lodu dużo nie ma.....

A papug ...to grubodziób.. wygląda jak papug...

A ja dziś poluję z aparatem na mazurki... i co???? coś chyba krąży w pobliżu bo ptaki co chwila uciekają.. i do obiektywu dziś pozują tylko wróble
mira 13:50, 28 sty 2013

absolutnie zgadzam się z wywodem powyżej - mało tego idzie luty kuj buty - jak powiada przysłowie,
hehe ale werbene patagońską można już wysiac ?

pozdrawiam
Martek 14:03, 28 sty 2013

Ciężko nadrobić,ale ponieważ wiosna i ornitologia to nadrabia się z przyjemnością .
Twoja piękna kolekcja storczyków sprowokowała mnie do pokazania mojego jedynego egzemplarza.Urodzinowy kwiat od męża zakwitł jakiś czas temu ponownie i ma jeszcze takie punkty,które świadczą chyba o tym,że na tym nie koniec...?

Martek 14:16, 28 sty 2013

Dzięki Aniu za ptaszki
gierczusia 14:40, 28 sty 2013

Witaj Aniu u Ciebie musiałam w końcu zajrzeć do Osóbki tak temperamentnej i z poczuciem humoru , która mnie przez ostatnie parę dni z letargu zimowego wybudzała dzięki Ci wielkie

Aj ja taka czasem jestem jak ta 13 to latka , która robi wszystko by pokazać ,że jest dorosła .. I bardzo chętnie bym pogoniła tą zimę... Ale uznam argumenty i pochylę głowę i przeczekam bez marudzenia tą zimę , co to wytruje robale ...
Piękny masz ogród , nie będę bajerować , że przeczytałam wszystko ... Ale przód tak i pismo obrazkowe w sporej mierze ... Ja też jestem typem zbieracza ( ach te ogrody botaniczne ) i u Ciebie zobaczyłam promyczek nadziei , że może jednak nie będzie i nie jest u mnie tak najgorzej ... Bo Danusia każe ograniczać ilość gatunków... A ja tak je kofam
Pozdrawiam serdecznie.... ... ciapletkowo bo u mnie już odwilż ...
Kasiek 15:48, 28 sty 2013

ja tez czekam na wiosne cierpliwie,nie poganiam jej,niech dostojnie wkroczy w swoim czasie...
Ale oczy i dusze ciesza takie fotki Aniu dla Ciebie
Bogdzia 17:04, 28 sty 2013

asc napisał(a)
Kochane.. byle do wiosny... ale jeszcze nie pora... nie pora..... kochane ogrodniczki zapominają, że my mamy 4 pory roku.. i aby natura była w zgodzie z naturą to w lutym ma być zima.... i trudno trzeba to przetrzymać.....
Ogrodniczki zapominają, że mróz i śnieg niszczy choroby grzybowe i robale... (pomijam biedne dzieci co maja ferie.. chcą je spędzić zimowo... ).
Rośliny muszą sobie pospać aby nabrać wigoru przed sezonem.. a jak maja spać jak zrobi się znów podpucha z wiosną...w lutym...... wszystko się obudzi, przyjdzie przymrozek i szlag trafi wiele roślin.....
Jestem ogrodnik do niczego..ale zima jest potrzebna w naszym klimacie.. i niech jeszcze będzie..... nie będę sie zachowywać jak trzynastolatka która robi wszystko aby być juz pełnoletnia.... czekam cierpliwie.... a M lata z miotłą... i strąca czapy śniegu i lód bo trochę puściło..... RH czesał dłońmi ściągając lód.... i twierdzi, że dość skutecznie mu to szło Pąki całe, a lodu dużo nie ma.....

A papug ...to grubodziób.. wygląda jak papug...

A ja dziś poluję z aparatem na mazurki... i co???? coś chyba krąży w pobliżu bo ptaki co chwila uciekają.. i do obiektywu dziś pozują tylko wróble

Masz 100% racji co do zimy ,w tamtym roku był najlepszy przykład co się dzieje jak wiosna jest zimą. pozdrówka.
Rench 17:20, 28 sty 2013

Masz rację zima to zima Chociaż ja w tym roku ,jak nigdy czekam na wiosnę
anula_wn 18:26, 28 sty 2013

Marzena2007 napisał(a)
Aniu u mnie codziennie takie wrobelki są, co w nich takiego niecodziennego? Poza tym ze są piękne?

pytanie nie do mnie, ale chodzi chyba o to, że ich jest b.b.mało
pozdrawiam Aniu !