Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród przydomowy - na zmiany gotowy... 09:28, 12 lis 2012

Do góry
W tym przed torami nie spotkałam ostatnio kaczek :

Kaczki pływały w rzeczce obok stawu szkółki K. (rodziców). W okresie lęgowym po stawie Pańswta K. pływają całe rodzinki .
Pozdrawiam
zielonastrefa 09:26, 12 lis 2012

Do góry
No dobrze, czas ożywić ten wątek i wrzucić małe co nieco
rozpoczynam od wsadzenia na docelowe miejsce ostatniej już hortensji

to będzie jej pierwsza zima na zewnątrz, dlatego muszę ją dokładnie zabezpieczyć

jak na roślinę ukorzenioną tamtej jesieni, czyli roczną, miała zaskakująco dużą bryłę korzeniową

przymiarka i już rośnie w szpalerze, razem z innymi różowymi posadzonymi na przemian z białymi
Mój kawałek raju II 09:16, 12 lis 2012

Do góry
Gratulacje 300 dla wspaniałej znawczyni wszelkich odmian kwiatów

Rododendronowy ogród II. 09:06, 12 lis 2012

Do góry
popcarol napisał(a)
Bogdziu gratuluję - spóźniona - kolejnej setki; dziękuję za piękne opowiadania, zdjęcia i Twoją obecność
Najlepszego!
Brateczki moje maleńkie na dobry tydzień!

Karolinko , dzięki. Pozdrawiam.
Rododendronowy ogród II. 09:05, 12 lis 2012

Do góry
danuta_ napisał(a)
Bożenko, dawno mnie u Ciebie nie było a tyle pięknych stronic do przejrzenia. Płonący las - rewelacja!!! Wiem, że masz drzewostan jest bukowy - czerwone, rude przebarwienia cudowne ! Widoczki do pozazdroszczenia.
Potem tyle smakowitości, że aż ślinka leciała - uwielbiam gołąbki- Twoje pysznie wyglądały! Tiramisu nigdy nie robiłam - może pora najwyższa spróbować
No i na koniec oczywiście spóźnione gratulacje - pędzisz jak burza w tym nowym wątku
Pozdrawiam i różyczką macham

Danusiu , miło że zajrzałaś. Dzięki.A tiramisu choc raz zrób by się dowiedziec czy lubisz czy nie.
Rododendronowy ogród II. 09:03, 12 lis 2012

Do góry
Martek napisał(a)
Gratuluję Bogdziu

Martuś Królowo Cyniowa , dzięki za śliczny bukiet.
Rododendronowy ogród II. 09:02, 12 lis 2012

Do góry
anipla napisał(a)

I ja gratuluję i pozdrawiam

Anitko ,dzięki , orlik żółty to nietypowy i zdjęcie slicznie zrobione.

Niestety już go nie mam
Miałam różne rodzaje,ale chyba się pozapylały (tak myślę)między sobą i zostały 2 najbardziej spotykane
Najbardziej żal mi właśnie tego żółtego
Pozdrawiam

Śliczny był, szkoda go faktycznie.
Acer tataricum " Ginnala"- Klon tatarski " Ginnala" 08:48, 12 lis 2012

Do góry
Ja mam dwa klony Ginnala i tak się akurat złożyło że jeden przebarwia się na żółto a drugi na czerwono.Niestety zdjęcia mam dośc kiepskie bo u mnie służą do zasłonięcia płotu więc nie są roślinami na które zwraca się szczególną uwagę. Klony te bardzo łatwo się rozsiewają jeśli nie są cięte i mogą wytworzyc nasiona.

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 08:35, 12 lis 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

traweczka

Śliczna!!! Jaka to traweczka??

chyba stipa i coś jeszcze, ale ręki nie dam
Rododendronowy ogród II. 08:22, 12 lis 2012

Do góry
Bogdziu gratuluję - spóźniona - kolejnej setki; dziękuję za piękne opowiadania, zdjęcia i Twoją obecność
Najlepszego!
Brateczki moje maleńkie na dobry tydzień!
Cis - Taxus 08:17, 12 lis 2012

Do góry
Dziekuję za szybką odpowiedż.Co do ziemii to przy sadzeniu była dawana ziemia kupiona do iglaków mieszana z czarną ziemią ogrodową. Natomiast w dniu wczorajszym wykopałem jedno drzewko najbardziej zniszczone i okazało się że bardzo ładnie odbiły na bok korzenie ( w ciągu dwóch miesięcy od posadzenia o ok. 5-10 cm. Ziemia wprawdzie jest mokra ale żeby było jakieś specjalne bagno ?
Poniżej załączam zdjęcie dla porówania drzewko zdrowe i chore. Proszę o poradę.
Pozdrawiam
Moja pierwsza hortensja w ogródku. 08:12, 12 lis 2012

Do góry
eliza3 napisał(a)

Ewa wylazłem z piwnicy i co widzę ? Piękne jesienne obrazki. Pozdrawiam Ciebie Stasia i córcię. Przepraszam za wyrażenie - to ulubione mojej Mamy.

Wszyscy dziękujemy za pozdrowienia
A wyrażenie bardzo nam się podoba i już należy do naszych ulubionych
Zbyszku, a moje 2 berberysy dziś tak sobie wyglądały:

Piękne berberysy, bardzo piękne...Pozdrawiam

Dziękuję , miło mi bardzo Elizko
Cztery łapki - zwierzęta domowe 08:09, 12 lis 2012

Do góry
To ja też pokaże moje sierściuchy

Silver

Rudy
Mój kawałek raju II 08:07, 12 lis 2012

Do góry
Aniu, prawie punktualnie załapałam się na życzonka z okazji kolejnej setki - gratuluję
Rododendronowy ogród II. 08:04, 12 lis 2012

Do góry
Bożenko, dawno mnie u Ciebie nie było a tyle pięknych stronic do przejrzenia. Płonący las - rewelacja!!! Wiem, że masz drzewostan jest bukowy - czerwone, rude przebarwienia cudowne ! Widoczki do pozazdroszczenia.
Potem tyle smakowitości, że aż ślinka leciała - uwielbiam gołąbki- Twoje pysznie wyglądały! Tiramisu nigdy nie robiłam - może pora najwyższa spróbować
No i na koniec oczywiście spóźnione gratulacje - pędzisz jak burza w tym nowym wątku
Pozdrawiam i różyczką macham
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 07:16, 12 lis 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
A w zeszłym roku była taka sesja

Danusiu, cudne zdjęcia, prawdziwa modelka z Ciebie Miłego dnia życzę
Wzdłuż ścieżki, jak po sznurku... 06:49, 12 lis 2012

Do góry

O śniegu prawie zapomniałam, to już chyba ostatnie, tak ciepłe dni.

Widoki późno jesienne,pastelowe barwy, przepiękne, Wiktorio
Mój kawałek raju II 06:35, 12 lis 2012

Do góry
Aniu, gratuluję tępa i ilości roślin w twoim ogródku, można się pogubić Pozdrawiam Cię jesiennie i jak zawsze serdecznie pozdrawiam. Żegnam się chwilowo jesiennym kwiatkiem
Grzybienie w naszych stawach - Nymphaea 06:11, 12 lis 2012

Do góry
przemekg napisał(a)
Mariusz czy mógłbyś pomóc w identyfikacji tej rośliny o okrągłych dużych liściach znacznie wystających nad powierzchnię wody, rosnąca za liliami wodnymi.
Zachwyciła mnie cała ta aranżacja, jak również ta roslina , ciekawe czy przeżyłaby w naszym klimacie.

Lotos, tyle można powiedzieć nie widząc kwiatu. Nelumbo lutea pochodzi z Ameryki Północnej oraz Nelumbo nucifera z Azji - w zasadzie od delty wołgi do Japonii. Ten drugi często uprawiany jest w Europie zachodniej i południowej w klimacie nieco cieplejszym od naszego. W naszej strefie klimatycznej wstawiamy go do oczka gdy woda osiągnie 20*C, na zimę liście ścinamy i przechowujemy w chłodnej piwnicy (0 - 4*C) bądź w polu pod grubym okryciem liściowym i foliowym.
Uprawiam te dwa gatunki wymienione wyżej, nie jest łatwo osiągnąć ładne kwitnienie - trzy lotosy wydało w obecnym sezonie 14 kwiatów.
Ten kwiat wielu z Was już widziało na żywo, to jest moja fotka z dnia pobytu Ogrodowiska w Bolestraszyckim ogrodzie - jaki ten świat mały.
Mój jesienny ogród 02:40, 12 lis 2012

Do góry
Dopiero skończyłem, dziękuję wszystkim za miłe słowa, dla Was kilka porannych, późnojesiennych fotek

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies