Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 15:50, 04 sty 2013

Do góry

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 15:46, 04 sty 2013

Do góry
No to jak już nadrabiam zaległości, to w zdjęciach też, żeby nie było
Wspomnienie pierwszego (i jak na razie ostatniego) śniegu tej zimy... Grudzień 2012

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 15:37, 04 sty 2013

Do góry
mira napisał(a)

dubelek
korzystam i na chwilę wiosnę przywołuję

no cudne!!! ależ masz okazy!!
Bajkowy ogród Weroniki 15:31, 04 sty 2013

Do góry
Dziękuję za wszystkie życzenia i czekam na spełnienie ...
Tymczasem pogubiłam wątki obserwowane, i gdzieś przepadły artykuły obserwowane...?
Czy z Nowym Rokiem mam je dodawać od nowa...?
Powiadomień widzę tak mało chyba dlatego?
Ogród w skali mikro :) 15:18, 04 sty 2013

Do góry
Jak patrzę do Gosi od igiełek to mi dech zapiera od tych planów ... Tak myśle o swoich.. .. Na pierwszy plan wysuwa się Kobea pnąca ... Przepiękne cudeńko , z Meksyku .. U nas traktowana jako jednoroczna ... Kwitnie toto jak szalone i rośnie ,że ho ho miałam taką w ubiegłym roku , ale fotek nie zrobiłam gapa ... Za to .. Pobrałam sadzonki i już trzy na pewno się ukorzeniły... już się cieszę na ten gąszcz i przesliczne kwiaty ... Moje sadzoneczki Wam tu pokażę , a roślinkę dojrzała macie w linku ... Może uda mi się kogoś zachęcić ... Radość - murowana http://galeria.swiatkwiatow.pl/zdjecie/kobea-pnaca,18518,1208.html
Zdjęcia Roku 15:16, 04 sty 2013

Do góry
asc napisał(a)
Za karę kazali mi klęczeć przez godzinę

Aniu, a pamietasz u Bogdzi:

Ania: błagam Was na klęczkach - do mnie też przyjedźcie plissss
Danusia: co o tym myślicie? niech obieca, że u siebie będzie klęczeć na trawniku przez godzinę to przyjedziemy ...

Zdjęcia Roku 15:14, 04 sty 2013

Do góry
Gaby woła: Dziewczyny ale rosną piękne lilie wodne....

A ta najpiękniejsza.... mówię Wam to lilia królewska dlatego taka duża...

Hi, hi, hi...ale dały się nabrać, a takie wykwalifikowane ogrodniczki...

A ja taką "bendem" mieć też

Zmiany u kraanii czyli co w lesie piszczy. 15:14, 04 sty 2013

Do góry
kaisog1 napisał(a)
...mnie sie cus wydaje, że za mała ta rabata na to wszystko... może Szefowa by spojrzała

A jaka szeroka ona jest?

kaisog1 napisał(a)
Ogród - Moje spełnione marzenie 15:09, 04 sty 2013

Do góry
Wygląda tak... Od strony domu ma dwa metry, na końcu szpic... W środkowej części ma może trzy metry.. Kształtu nie ma żadnego... Myślałam zrobić fale, lub owal, jak będę kłaść nowe chodniki... Nie narysuję planu, bo zupełnie nie potrafię... Mam to w głowie ale nie przeleję na papier... Na te rosliny nie patrz, bo ich już tam nie ma...

Zdjęcia Roku 15:06, 04 sty 2013

Do góry
Za karę kazali mi klęczeć przez godzinę
Zdjęcia Roku 15:02, 04 sty 2013

Do góry
Tłum: Kto tu tak nabałaganił???????

Anka: Już sprzątam, sprzątam i się spieszę.. ale kto tak nabrudził??

Maciek: Cicho sza... może mnie nie zauważy..... schowam się za kępką tataraka....

Zdjęcia Roku 14:58, 04 sty 2013

Do góry
Marzenko...brawo... podobało mi się
Dopiszę ciąg dalszy..

Zbyszek: Patrz dlaczego moja łopatka jest najlepsza.....
Danusia: Hmmmm

Danusia: Patrz nawet dołka porządnego łopatka nie wykopała... pokażę Ci jak to sie robi..

Anka:
To może jednak miotełką pokopiemy?? A potem w kałuży posprzątamy?

ogrodoweimpresjejolki 14:30, 04 sty 2013

Do góry
Gabriela napisał(a)
Jotka, aleś ty konsekwentna. Róża na piątek jest cudowna.
A co do weny poetyckiej, widzę że Cię nie opuszcza. [/quote

Konsekwentna? Staram się
Mama zawsze mi powiadała: jak już zaczniesz to trzeba skończyć
A ponadto od czasu do czasu zaglądam do mojego pamiętnika szkolnego. A tam taki wpis mojej wychowawczyni :

Zmiany u kraanii czyli co w lesie piszczy. 14:27, 04 sty 2013

Do góry
kraania napisał(a)
Kolejna rabta do przeróbki: koło na trawniku, rośnie na niej lawenda i 7 szt. sosny bośniackiej "smidtii". Sosenki są praktycznie niewidoczne (może jeszcze za małe?) .

Rabatka jest widoczna z tarasu.

wg mnie z czasem ta rabata gdzie dominować będą sosenki będzie śliczna, ale na to trzeba czasu, bo wolno rosną.Być może lawenda do takich karzełków jest za wysoka, za mocna.
Może wymienić ją na jakieś niskie, delikatne byliny czy trawy.
Ty masz specyficzny ogród, piękny, o leśnym, naturalistycznym charakterze, szkoda byłoby zgubić ten charakter, dlatego tu, za domem nie dawałabym obwódek z bukszpanu, róż też nie.
Co do sosenek- może dywan z dębika ośmiopłtkowego, mącznicy lekarskiej, jak w podobnym charakterze do lawendy to andromeda 'Compacta', macierzanka np cytrynowa, acena drobnolistna ( choć ciut bałaganiarska). Wśród kęp kostrzewy niedźwiedzie futro czy podobnej też będzie fajnie, choć masz ich dużo, możesz nie chcieć wiecej.

Do rabatki 4- dałabym tam duużo golterii i może kępy lirope ( zakładam że tam nie przypala słońce), lawendę bym zabrała
Choinka żywa po świętach, postępowanie 14:26, 04 sty 2013

Do góry
czy to są przyrosty?
Mój kawałek raju II 14:24, 04 sty 2013

Do góry
Aniu, już się wyrobiłam...

Zmiany u kraanii czyli co w lesie piszczy. 14:01, 04 sty 2013

Do góry
A może takie coś...

Zmiany u kraanii czyli co w lesie piszczy. 13:48, 04 sty 2013

Do góry
kaisog1 napisał(a)
...a juz napisałam u Szefowej Zobaczymy

Dzięki Gosiu . Może jak Szefowa zajrzy to mi jeszcze podpowie jak wsadzić te cisy w rabacie nr 3
Gardenarium napisał(a)

I kolejna rabata: ponownie lawenda i trawy, w środku lawendy kosodrzewina. Brakuje mi drugiego piętra, czegoś zimozielonego. To raba przy wejściu do domu. Tutaj myślałam o miłorzębie Mariken.

A jak dla mnie miłorząb da kiepski efekt, a co byś powiedziała na horti Silver Dollar, albo Vanille Fraise? trzy sztuki w jednym miejscu jak wejdą? albo złociste cisy Elegentissima?
Pionowy ukłąd zakłóci ten pieniek od sosny, Na sosnę puść bluszcz Hedera.

kraania napisał(a)
Danusiu w tej rabacie obok posadziłam Limkę, więc tutaj może cisy ? To miałby być stożki? na pniu? Bluszcz posadzę.
Igiełkowy ogródeczek 13:38, 04 sty 2013

Do góry
A ja teraz przedstawię moją nową rabatkę, którą rozpoczęłam we wrześniu i jeszcze nic tam nie rośnie, ale na wiosnę mam zamiar to zmienić. Dla niewtajemniczonych to ma być rabatka "japońska" ale po mojemu, czyli ze sztuką japońską niewiele będzie miała wspólnego, ale roślinki w większości będą takie jak w ogrodzie japońskim, czyli bonsai, klon, trawki, bukszpaniki i igiełki oczywiście itd.
Fotki z września, zaczęło się od tego iż zakochałam się w ogrodzie "z czerwonym mostkiem" i zapragnęłam mieć taki zakątek u siebie. Ja mam zupełnie inne warunki, ale mostek musiał być
Ze ściąganiem trawy miałam na początku problemy, ale później tak się wprawiłam, że nawet nie przypuszczałam, że mi to tak szybko pójdzie, chyba technikę sobie wyrobiłam
Narazie jest ściernisko a będzie.....

A tak naprawdę to najbardziej zależało mi aby wreszcie ten cały burdel przy ścianie posprzątać, nazbierało się tam pełno pozostałości budowlanych, więc postanowiłam część z nich jakoś zagospodarować, żeby już było czyściutko.
Postawić trawkę nad i... 13:33, 04 sty 2013

Do góry
No i przegapiłam setkę Ale już jestem i składam spóźnione gratulacje. Życzę Ci, aby wraz z wiosną w Twoim ogrodzie nastąpiły takie zmiany, z których będziesz w 100% zadowolona

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies