Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród - Moje spełnione marzenie

Ogród - Moje spełnione marzenie

dorkow0 21:29, 03 sty 2013

Bogdzia napisał(a)
Dorotko taki szmat ziemi do zagospodarowania aż zazdroszcze.Plany tez widzę sprecyzowane masz i tylko działanie pozostaje. wiec do wiosny. Pozdrawiam.

Bożenko, sporo mam ziemi do obsadzenia i pewnie będę Cię prosić o radę w sprawie Rh, bo mam ochotę je posadzić, ale na słońcu i to solidnym... A, że niewiele o nich wiem, jedynie to, jakiej ziemi potrzebują, to będę wdzięczna za niewielkie chociaż wskazówki, jakie odmiany będą dobre...
dorkow0 12:24, 04 sty 2013

Witam Was serdecznie... Pogoda za oknem nie nastraja pozytywnie, szaro, wieje okropnie, pada deszcz i na lepsze się nie zanosi... Żeby, nie było tak smutno, pooglądajcie troszkę kolorów z mojego ogrodu...

Gosiniak 12:31, 04 sty 2013

Ale dałaś czadu z tymi kolorami, śliczne.....
dorkow0 12:37, 04 sty 2013

Gosiu, jak latem taki nawał kolorów, nie byłby pozytywnie przeze mnie odbierany, tak wiosną kocham je wszystkie, od pstrokacizny, po czerń... Potrzebuję takiej energii...
Gosiniak 12:48, 04 sty 2013

Teraz to wszyscy potrzebujemy zastrzyku energii Poproszę o więcej..., albo dawkuj po woli żeby do końca zimy starczyło, chyba że masz dużo zdjęć
dorkow0 13:04, 04 sty 2013

Gosiu, powoli, żeby nie zanudzać... Ale mam prośbę, zerknij u mnie na poprzednią stronę i znajdziesz tam fotkę mojego przed ogródka z kamolami, napisz co byś tam zrobiła... Miejsce, trudne, suche, pod starymi jałowcami, słońce tylko trzy godziny, no,może troszkę dłużej, jesienią krócej... Ty masz takie ciekawe pomysły, a to jest wejście do domu... Tam ma być kostka, albo kamień (chodnik), teraz jest stary beton... Napisz, proszę, co Ty myślisz...?
Gosiniak 14:49, 04 sty 2013

Przydałaby się taka fotka o większym zasięgu, że tak powiem taka poglądowa, bo trudno jest doradzić jak nie wiadomo co jest obok i jak dalej wygląda ten przedogródek, zrób zdjęcie z większej odległości i napisz jaki wymiar ma ta rabatka.
Gosiniak 15:03, 04 sty 2013

Ale tak po głowie mi chodzą tawuły ładnie wystrzyżone w kulki i podsadzone żurawką georgia peach i co ty na to?
dorkow0 15:09, 04 sty 2013

Wygląda tak... Od strony domu ma dwa metry, na końcu szpic... W środkowej części ma może trzy metry.. Kształtu nie ma żadnego... Myślałam zrobić fale, lub owal, jak będę kłaść nowe chodniki... Nie narysuję planu, bo zupełnie nie potrafię... Mam to w głowie ale nie przeleję na papier... Na te rosliny nie patrz, bo ich już tam nie ma...

Gosiniak 15:11, 04 sty 2013

A na szerokość?