Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Igiełkowy ogródeczek

Igiełkowy ogródeczek

Ginger 12:59, 04 sty 2013

Gosiu pytałaś u mnie o mostek oto wymiary : 205cm, 90 cm , 90 cm
Gosiniak 13:38, 04 sty 2013

A ja teraz przedstawię moją nową rabatkę, którą rozpoczęłam we wrześniu i jeszcze nic tam nie rośnie, ale na wiosnę mam zamiar to zmienić. Dla niewtajemniczonych to ma być rabatka "japońska" ale po mojemu, czyli ze sztuką japońską niewiele będzie miała wspólnego, ale roślinki w większości będą takie jak w ogrodzie japońskim, czyli bonsai, klon, trawki, bukszpaniki i igiełki oczywiście itd.
Fotki z września, zaczęło się od tego iż zakochałam się w ogrodzie "z czerwonym mostkiem" i zapragnęłam mieć taki zakątek u siebie. Ja mam zupełnie inne warunki, ale mostek musiał być
Ze ściąganiem trawy miałam na początku problemy, ale później tak się wprawiłam, że nawet nie przypuszczałam, że mi to tak szybko pójdzie, chyba technikę sobie wyrobiłam
Narazie jest ściernisko a będzie.....

A tak naprawdę to najbardziej zależało mi aby wreszcie ten cały burdel przy ścianie posprzątać, nazbierało się tam pełno pozostałości budowlanych, więc postanowiłam część z nich jakoś zagospodarować, żeby już było czyściutko.
Zeta 13:41, 04 sty 2013

Łaaaaał to już wiem po co ten tir bukszpanów
Gosiniak 13:42, 04 sty 2013

No właśnie bukszpaniki będą na pewno te stożki co wcześniej pokazywałam też tu trafią
Zeta 13:44, 04 sty 2013

Ah te palny wiosenne oby nam pary nie zabrakło heheheh
dorkow0 13:45, 04 sty 2013

Gosiu, już mi się podoba i widzę, że trawę ściągasz tak samo, jak ja... Jak się ma miejsce takie piękne do zagospodarowania, to aż cieszy... I mostek mi się podoba, te kamienie też, ja mam chopla na ich punkcie, i już nie mogę się doczekać dalszej realizacji...
Ginger 14:00, 04 sty 2013

No super wygląda mostek ,jak widzę taką masę ziemi to mi się przypomina jak wyglądał mój teraz żwirowy placyk obok mostka
Ginger 14:03, 04 sty 2013

Dobrze , że masz się na czym wzorować ja najpierw miałam mostek małe rabaty w okół , a później znalazłam ogrodowisko , ale i u mnie mi się podoba coraz bardziej i to jest najważniejsze . Na wiosnę będę poszerzać rabaty i przesuwać trawy bo się porozrastały nieco i muszę dosadzić kilka kosodrzewin bo jak trawy znikają to pusto się robi . Co planujesz posadzić w okolicy mostkowego zakątka ? A co do wielkości to powiem ci że jak moje roślinki urosły to mostek wydał się mały
monteverde 14:04, 04 sty 2013

tam pod mostkiem będzie woda czy suche kamienie?
Gosiniak 14:06, 04 sty 2013

Suche kamienie niestety