Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "AngelikaX"

Na zielonej... trawce :) 13:49, 26 sty 2017

Do góry
Znaczy Reniu, że też cos będziesz działać w tym temacie?
Moja codzienność - ogród Oli 09:24, 26 sty 2017

Do góry
AngelikaX napisał(a)
Przyszłam popodziwiać hiacynta w słoiku - kolor mega - na tą szarugę na dworze bardzo porządany

niestety powoli kończy kwitnienie
Na zielonej... trawce :) 09:14, 26 sty 2017

Do góry
AngelikaX napisał(a)

https://pl.pinterest.com/pin/65935582021866882/

moja inspiracja - na chwilę obecną

Brałam pod uwagę pergolę, lustro, stolik, ławkę czy jakiś kącik z elementem wody... ciagle coś było takie nie na 100% bo to teren od południa - latem patenia. Z założenia ma być to kącik wypoczynku, nie ma pełnić tylko funkcji dekoracyjnej. Dodatkowo nie chciałam powielać pomysłu ogrodowiskowego
I tak:
o ile ławka nie będzie jakoś specjalnie wygodna, lustro pewnie zmasakrują mi dzieci, jakieś ciurkadełko pewnie byłoby ciekawym elementem na początku, no właśnie a potem by sobie było i nic poza tym, szukałam czegoś co da cień, przyjemnie będzie tam spędzać czas także w pełnym słoncu oczywiście chce zamaskować go jakąś zielenią by złagodzić surowość materiału (myślę o powojniku "Comtesse de Bouchaud - wpasowuję się w wymagania - da rade od południa, szybko rosnący, kolorystycznie też pasuje mi pod koncepcję ogrodu).

Tyle z założeń - szukam teraz kręgu kanalizacyjnego o średnicy 2m, wysokość 1m. Niedaleko od domu mam betoniarnie ale niestety takich dużych nie maja w ofercie - w necie są ale wolałabym tu na miejscu.

Też mam tego pina w swoich inspiracjach Świetna sprawa
Na zielonej... trawce :) 08:17, 26 sty 2017

Do góry
MirellaB napisał(a)
Lampy super, bardzo mi się podobają. Przyślij mi również proszę namiary na priv
Ale będzie u Ciebie pięknie tzn.już jest, ale będzie jeszcze piękniej

Poszło na priv

Na zielonej... trawce :) 08:12, 26 sty 2017

Do góry
BasiaLT napisał(a)
Lampy śliczne będą się pięknie prezentować. Oczywiście mam nadzieję że się pochwalisz jak zamontujesz.

Pewnie będą na froncie, bo ciemno tu strasznie - osiedle ma już 10 lat, a oświetlenia się nie dorobiło - miało być w ubiegłym - póki co cisza w tym temacie o utwardzonej drodze to pewnie możemy sobie pomarzyć - z sąsiadami śmiejemy się, że jak będziemy śmigać z balkonikami na stare lata to może nam wykostkują żeby nam łatwiej było pchać
Na zielonej... trawce :) 08:09, 26 sty 2017

Do góry
nawigatorka napisał(a)
marzena miała. wiatr jej porywał

O jaaa.... u mnie przy wichurach też wszystko lata i właśnie ze względu na wiatry szukałam takie aby w komplecie w razie czego była możliwość kotwiczenia do podłoża - moje mają takie okrągłe podkładki, które przykręca się do dna i szpilami metalowymi mocuje do podłoża

ps. u nas po jednej burzy szukaliśmy plandeki od basenu. Znalazła się u sąsiadów wcale nie takich bliskich - w szoku byłam jaką drogę pokonała
Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-) 07:27, 26 sty 2017

Do góry
AngelikaX napisał(a)

Może przysmak im nie odpowiada? Moja od razu poleciała na kabanosa Tarczyńskiego (dodam, że drobiowego) bo może aż tak wybredne są że i to ma znaczenie

Ja też od razu pocisnęłam im kabanosa...być może nie chcą jeść,bo nie Tarczyński
Na zielonej... trawce :) 22:24, 25 sty 2017

Do góry
Może nie każdy, ale na pewno spora część

W głowie mi siedziały długo długo...

Anna i Ogród 22:23, 25 sty 2017

Do góry
U nas drugi dzień na plusie, ale ziemia tak zmarznięta, że przed domem mamy lodowisko :/
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:20, 25 sty 2017

Do góry
ana_art napisał(a)

ostatnio ktoś pisał do mnie na PW w tej sprawie
szczerze mówiąc nie potrafię odpowiedzieć jednoznacznie... trzeba się sporo nagimnastykować nad nimi niestety.Dwa lata temu podczas wiosennego odkrywania jedna róża mi pękła , zasmarowałam związałam i kwitła, w tamtym roku długo było ciepło więc nie kładłam i nie kopczykowałam, ąż jednej nocy przyszedł znienacka mróz -11 chyba i już nie zdążyłam położyć, owinęłam ale niestety nie skutecznie. Mróz był krótko ok 2 tygodni, ale bardzo intensywnie. Niestety wiosną nie puściły się i je wykopałam... w ich miejsce wsadziłam inne róze o normalnym pokroju

To byłam ja przeczytałam troszkę z opóźnieniem, dziękuję za info tutaj, bo nie uczyniłam tego w zwrotnej wiadomości
Na zielonej... trawce :) 22:17, 25 sty 2017

Do góry
eee_taam napisał(a)

Marzena jakies podobne miała ...albo jeszcze ma .....chyba? ona?

zapytałam Anete o róze na pniu w jej wątku ...widziałaś odpowiedz? ...juz je wymieniła na te tradycyjne sadzone szczepieniem do ziemi.....jednak jak sie z nimi nie pobawisz i solidnie o nie nie zadbasz to zima je pokona.....oczywiscie te kopczykowane tradycyjnie tez nie ma gwarancji dobrego przezimowania ....ale zabawy duzo mniej

Muszę zerknąć do Marzeny, bo nie wiem

A róże przed chwilą po Twoim poście byłam na wątku Anety i czytałam jej opinie (jedna zresztą jej pękła przy naginaniu), wcześniej pisałam tez do niej w tej sprawie priv. Trochę poszukałam także w necie na temat tej metody i o ile młode egzemplarze będą plastyczne, ze starszymi tak mi się wydawało, że może być problem... Jak dla mnie to za duża loteria - niby nie drogie, ale jeśli Aneta różana "specjalista" wymieniła, bo za dużo zachodu to ja tym bardziej sobie odpuszczę Mam jeszcze trochę czasu do namysłu... ale chyba jednak zdecyduję się na hortensje

Na zielonej... trawce :) 22:07, 25 sty 2017

Do góry
Ania wysłałam Ci namiary na priv
Anna i Ogród 21:27, 25 sty 2017

Do góry
AngelikaX napisał(a)
U Ciebie jeszcze śnieg pada... no już wystarczy co nie?

No jeszcze dziś padało. Na szczęście na plusie było więc myślę że się stopił
Na zielonej... trawce :) 20:35, 25 sty 2017
Do góry
AngelikaX napisał(a)
Przyszły dziś moje wyczekane lampy ogrodowe - to więc chwalę się (czekają na montaż)

https://www.google.pl/search?q=cumulus+nowodvorski&biw=1366&bih=753&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwi6k9zKgt7RAhUJ2xoKHendD-QQ_AUIBigB

Marzena jakies podobne miała ...albo jeszcze ma .....chyba? ona?

zapytałam Anete o róze na pniu w jej wątku ...widziałaś odpowiedz? ...juz je wymieniła na te tradycyjne sadzone szczepieniem do ziemi.....jednak jak sie z nimi nie pobawisz i solidnie o nie nie zadbasz to zima je pokona.....oczywiscie te kopczykowane tradycyjnie tez nie ma gwarancji dobrego przezimowania ....ale zabawy duzo mniej
Na zielonej... trawce :) 20:24, 25 sty 2017

Do góry
Przyszły dziś moje wyczekane lampy ogrodowe - to więc chwalę się (czekają na montaż)

https://www.google.pl/search?q=cumulus+nowodvorski&biw=1366&bih=753&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwi6k9zKgt7RAhUJ2xoKHendD-QQ_AUIBigB

Anna i Ogród 20:20, 25 sty 2017

Do góry
U Ciebie jeszcze śnieg pada... no już wystarczy co nie?
Ogród za grosze 20:19, 25 sty 2017

Do góry
I ja się witam
Ogród Mirelli 20:16, 25 sty 2017

Do góry
Z tej włóczki pompionastej to mój syn miał kiedyś firanę w pokoju biało-błękitną takie jakby makarony - fajna ale prać to znaczy rozplątowywać po to była masakkkkra
Moja codzienność - ogród Oli 20:14, 25 sty 2017

Do góry
Przyszłam popodziwiać hiacynta w słoiku - kolor mega - na tą szarugę na dworze bardzo porządany
Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-) 20:13, 25 sty 2017

Do góry
kasja83 napisał(a)
Aaaa-mysi raport.

Ilość zastawionych łapek-3
Ilość złapanych myszy-0

Cwane bestie!

Może przysmak im nie odpowiada? Moja od razu poleciała na kabanosa Tarczyńskiego (dodam, że drobiowego) bo może aż tak wybredne są że i to ma znaczenie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies