Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Na zielonej... trawce :)

Na zielonej... trawce :)

MirellaB 22:31, 25 sty 2017

Lampy super, bardzo mi się podobają. Przyślij mi również proszę namiary na priv
Ale będzie u Ciebie pięknie tzn.już jest, ale będzie jeszcze piękniej
nawigatorka 23:14, 25 sty 2017

eee_taam napisał(a)

Marzena jakies podobne miała ...albo jeszcze ma .....chyba? ona?

zapytałam Anete o róze na pniu w jej wątku ...widziałaś odpowiedz? ...juz je wymieniła na te tradycyjne sadzone szczepieniem do ziemi.....jednak jak sie z nimi nie pobawisz i solidnie o nie nie zadbasz to zima je pokona.....oczywiscie te kopczykowane tradycyjnie tez nie ma gwarancji dobrego przezimowania ....ale zabawy duzo mniej
marzena miała. wiatr jej porywał
BasiaLT 08:03, 26 sty 2017

Lampy śliczne będą się pięknie prezentować. Oczywiście mam nadzieję że się pochwalisz jak zamontujesz.
AngelikaX 08:09, 26 sty 2017

nawigatorka napisał(a)
marzena miała. wiatr jej porywał

O jaaa.... u mnie przy wichurach też wszystko lata i właśnie ze względu na wiatry szukałam takie aby w komplecie w razie czego była możliwość kotwiczenia do podłoża - moje mają takie okrągłe podkładki, które przykręca się do dna i szpilami metalowymi mocuje do podłoża

ps. u nas po jednej burzy szukaliśmy plandeki od basenu. Znalazła się u sąsiadów wcale nie takich bliskich - w szoku byłam jaką drogę pokonała
AngelikaX 08:12, 26 sty 2017

BasiaLT napisał(a)
Lampy śliczne będą się pięknie prezentować. Oczywiście mam nadzieję że się pochwalisz jak zamontujesz.

Pewnie będą na froncie, bo ciemno tu strasznie - osiedle ma już 10 lat, a oświetlenia się nie dorobiło - miało być w ubiegłym - póki co cisza w tym temacie o utwardzonej drodze to pewnie możemy sobie pomarzyć - z sąsiadami śmiejemy się, że jak będziemy śmigać z balkonikami na stare lata to może nam wykostkują żeby nam łatwiej było pchać
AngelikaX 08:17, 26 sty 2017

MirellaB napisał(a)
Lampy super, bardzo mi się podobają. Przyślij mi również proszę namiary na priv
Ale będzie u Ciebie pięknie tzn.już jest, ale będzie jeszcze piękniej

Poszło na priv

sylwai 08:36, 26 sty 2017

Witam sąsiadkę,ja również z wielkopolski.Piękny ogród stworzyłaś własnymi rękami.Podglądam i wiedzę,że zakupiłaś te fajne lampy.Czy mogłabys mi przesłać na priv namiary na sklep?
anetta 08:40, 26 sty 2017

fajne lampy wyslij mi namiary na priv bo twoje mozna zakotwiczyc a to ważne.
ren133 09:14, 26 sty 2017

AngelikaX napisał(a)

https://pl.pinterest.com/pin/65935582021866882/

moja inspiracja - na chwilę obecną

Brałam pod uwagę pergolę, lustro, stolik, ławkę czy jakiś kącik z elementem wody... ciagle coś było takie nie na 100% bo to teren od południa - latem patenia. Z założenia ma być to kącik wypoczynku, nie ma pełnić tylko funkcji dekoracyjnej. Dodatkowo nie chciałam powielać pomysłu ogrodowiskowego
I tak:
o ile ławka nie będzie jakoś specjalnie wygodna, lustro pewnie zmasakrują mi dzieci, jakieś ciurkadełko pewnie byłoby ciekawym elementem na początku, no właśnie a potem by sobie było i nic poza tym, szukałam czegoś co da cień, przyjemnie będzie tam spędzać czas także w pełnym słoncu oczywiście chce zamaskować go jakąś zielenią by złagodzić surowość materiału (myślę o powojniku "Comtesse de Bouchaud - wpasowuję się w wymagania - da rade od południa, szybko rosnący, kolorystycznie też pasuje mi pod koncepcję ogrodu).

Tyle z założeń - szukam teraz kręgu kanalizacyjnego o średnicy 2m, wysokość 1m. Niedaleko od domu mam betoniarnie ale niestety takich dużych nie maja w ofercie - w necie są ale wolałabym tu na miejscu.

Też mam tego pina w swoich inspiracjach Świetna sprawa
AngelikaX 13:49, 26 sty 2017

Znaczy Reniu, że też cos będziesz działać w tym temacie?