Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Na zielonej... trawce :)

Na zielonej... trawce :)

AngelikaX 19:54, 24 sty 2017

Tak pisałam z jednej jest w środku, z drugiej na zewnątrz ale u mnie ten drugi - brzydszy, bardziej rzucający się w oczy będzie z tyłu od strony tui. Myślałam raczej o zamaskowaniu go całkowicie np. klejem do dociepleń przy elewacjach
katel 22:25, 24 sty 2017

Oryginalne rozwiązanie , dzwoniłaś do firm zajmujących się robieniem szamb? Może Ci coś podpowiedzą albo mają czasem takie zamówienia na większe i mogliby Ci jeden więcej przytransportować.
AngelikaX 14:02, 25 sty 2017

Kasiu, nie dzwoniłam - na razie zrobiłam takie małe, wstępne rozpoznanie tematu

ps. oczywiście dziękiuję - wszystkie rady mile widziane na pewno i do takich firm zadzwonię
AngelikaX 20:24, 25 sty 2017

Przyszły dziś moje wyczekane lampy ogrodowe - to więc chwalę się (czekają na montaż)

https://www.google.pl/search?q=cumulus+nowodvorski&biw=1366&bih=753&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwi6k9zKgt7RAhUJ2xoKHendD-QQ_AUIBigB

20:35, 25 sty 2017
AngelikaX napisał(a)
Przyszły dziś moje wyczekane lampy ogrodowe - to więc chwalę się (czekają na montaż)

https://www.google.pl/search?q=cumulus+nowodvorski&biw=1366&bih=753&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwi6k9zKgt7RAhUJ2xoKHendD-QQ_AUIBigB

Marzena jakies podobne miała ...albo jeszcze ma .....chyba? ona?

zapytałam Anete o róze na pniu w jej wątku ...widziałaś odpowiedz? ...juz je wymieniła na te tradycyjne sadzone szczepieniem do ziemi.....jednak jak sie z nimi nie pobawisz i solidnie o nie nie zadbasz to zima je pokona.....oczywiscie te kopczykowane tradycyjnie tez nie ma gwarancji dobrego przezimowania ....ale zabawy duzo mniej
Makao_J 21:36, 25 sty 2017

Cudne są te lampy. Marzą mi się takie.

Gdzie kupowałaś i ile dałaś?
AngelikaX 22:07, 25 sty 2017

Ania wysłałam Ci namiary na priv
AngelikaX 22:17, 25 sty 2017

eee_taam napisał(a)

Marzena jakies podobne miała ...albo jeszcze ma .....chyba? ona?

zapytałam Anete o róze na pniu w jej wątku ...widziałaś odpowiedz? ...juz je wymieniła na te tradycyjne sadzone szczepieniem do ziemi.....jednak jak sie z nimi nie pobawisz i solidnie o nie nie zadbasz to zima je pokona.....oczywiscie te kopczykowane tradycyjnie tez nie ma gwarancji dobrego przezimowania ....ale zabawy duzo mniej

Muszę zerknąć do Marzeny, bo nie wiem

A róże przed chwilą po Twoim poście byłam na wątku Anety i czytałam jej opinie (jedna zresztą jej pękła przy naginaniu), wcześniej pisałam tez do niej w tej sprawie priv. Trochę poszukałam także w necie na temat tej metody i o ile młode egzemplarze będą plastyczne, ze starszymi tak mi się wydawało, że może być problem... Jak dla mnie to za duża loteria - niby nie drogie, ale jeśli Aneta różana "specjalista" wymieniła, bo za dużo zachodu to ja tym bardziej sobie odpuszczę Mam jeszcze trochę czasu do namysłu... ale chyba jednak zdecyduję się na hortensje

Sebek 22:22, 25 sty 2017

Chyba każdy zna te lampy A Marzena miała kule solarne, ale niedługo
AngelikaX 22:24, 25 sty 2017

Może nie każdy, ale na pewno spora część

W głowie mi siedziały długo długo...