Gosia, słońce mam od dwóch dni, pogoda idealna do prac ogrodowych, a ja zawalona pracą. Deszcz mam mieć od jutra
Rodzinka jeżowa rozbiegana po trawniku i rabatach. Trudna do ogarnięcia liczbowo Maluchy dosłownie biegają z miejsca na miejsce, nie chcę ich denerwować i nie czaję się zbyt natarczywie, żeby zdjęcie zrobić.
Ten akurat sam przez chwilę chciał zapozować to wyszedł ostro
Cieszę się, że Tobie też się podoba
Czy u Ciebie widziałam hortensję dębolistną? Miała zupełnie inne liście, takie mięsiste. Moja ma bardzo powcinane, delikatniejsze, mniej skórzaste.
Szczególiki też są piękne, na przykład zimowe pióropusze paproci. Za chwilę zrobią się całkiem brązowe. Dla mnie to prawdziwe dzieła sztuki, Natura to mistrzyni koloru i kształtu
Jaki fajny, energetyczny bukiecik. I jeszcze słoneczko w gratisie. U mnie od dwóch dni ciągle pada. Liczę, że jutro ta słoneczna pogoda dotrze i na południe. Trochę podziałałam, ale chciałabym jeszcze.
A jak rodzinka jeżowa? Widać ją czasem?
Cienista dobrze wygląda o każdej porze roku. Zestawienie różnych faktur i pokrojów liści robi swoje.
Co to za piękne kolory? Wiśnia?
Miło jest zobaczyć własny ogród w świetle dziennym Jesienne kolory zapanowały i ogród zyskał na tajemniczości
Wczoraj oglądałam ciurkadełka z kortenu i aluminium, metr na dwa i 50 cm wysokości - napaliłam się, ale muszę jeszcze trochę albo dłużej pooszczędzać. Już mam miejscówkę, zainspirowana Twoimi przymiarkami Nie wykluczam, że skończy się tylko na misie. Ale większy zbiornik przemawia do mnie bardziej i prostokątny kształt także.
Plewiąc zauważyłam koło szałwii jakąś dziwną roślinkę, wyrwałam, a to się okazało, że naparstnica! Posadziłam ją obok hortensji i początkowo była blado żółta, a zrobiła się fioletowa Darmowa roślinka, musiała się wysiać w doniczce z szałwią.
Oczar zachwyca przebarwieniem
I moje trawiska na froncie
Pogoda we wrześniu nie dopisuje ledwie kilka dni bez deszczu, na dodatek jest zimno. Nie na taki wrzesień liczyłam. W ogrodzie wszystkie prace stoją. Chwasty mają się super!
Zostawię kilka fotek bo jednak roślinki nadal cieszą
Skrzyp się scieli gęsto