Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wielkie marzenie w małej przestrzeni.

Wielkie marzenie w małej przestrzeni.

DariaB 12:52, 20 wrz 2022

Iwona dzięki za wizytę Z tymi siłami to też już u mnie coraz gorzej sił dodaje mi myśl, że co zrobię jeszcze jesienią to nie będę musiała robić wiosną i będzie więcej czasu na sadzenie roślinek i pielęgnację. Chciałabym chociaż szkielet drugiej strony ogrodu stworzyć jeszcze w tym roku.
DariaB 12:59, 20 wrz 2022

Trochę wrześniowych fotek
Lubię ten widoczek, w zasadzie jedyny jaki mam z ogrodu, chmury dodają mu dramaturgii

Busz sąsiada za ogrodzeniem robi robotę, jakby go wyciąć to byłoby śmiesznie łyso
Nie wiem czy to widać, ale za ławką jest vanilka, wymyśliłam sobie że będzie wystawać ponad ławkę swoimi pięknymi kwiatostanami, ale coś nie wyszło kwiaty leżą na ziemi. Może wiosną zamienię miejscami budleję z vanilką, budleja pójdzie za ławkę, a vanilka w miejsce budlei.

Nad ogrodzeniem widać kwiatostany kwitnących miskantów KF.

Limki w jesiennym wydaniu.

I mój front jakże różny od tego co było jeszcze wiosną, zrobiłam kawał roboty
Wiaan 13:51, 20 wrz 2022

Daria wcale się nie dziwię, ze lubisz ten widok bo jest cudny. Bądź z siebie dumna bo to co zrobiłaś naprawdę robi wrażenie Szacun
antracyt 17:43, 20 wrz 2022

Podoba mi się Bez problemu poradzisz sobie z resztą nasadzeń
Liviaa 01:40, 23 wrz 2022

Cześć. Wpadłam z rewizytą i chylę czoła przed tytanem pracy
Ogrom zmian w ciągu jednego roku jest wprost nie do uwierzenia A rośliny to chyba drożdżami podlewasz

Vanilkę zostaw- moja ciocia ma 5 letnią i trzyma się pięknie, sztywno bez podpór i podwiązywania. Moje sadzone w zeszłym roku też leżą, bo cięłam nad pierwszym-drugim oczkiem, czyli ledwo nad ziemią, a gałązki wystrzeliły na jakiś 1,2 m. Do tego ogromne kwiaty jak moja głowa, które są takie nabite, gęste, że woda z deszczu je strasznie obciąża. Nie lubię na nie patrzeć, ale pocieszam się, że zmężnieją.
olciamanolcia 06:57, 23 wrz 2022

DariaB napisał(a)
Trochę wrześniowych fotek
Lubię ten widoczek, w zasadzie jedyny jaki mam z ogrodu, chmury dodają mu dramaturgii

Busz sąsiada za ogrodzeniem robi robotę, jakby go wyciąć to byłoby śmiesznie łyso
Nie wiem czy to widać, ale za ławką jest vanilka, wymyśliłam sobie że będzie wystawać ponad ławkę swoimi pięknymi kwiatostanami, ale coś nie wyszło kwiaty leżą na ziemi. Może wiosną zamienię miejscami budleję z vanilką, budleja pójdzie za ławkę, a vanilka w miejsce budlei.

Nad ogrodzeniem widać kwiatostany kwitnących miskantów KF.

Limki w jesiennym wydaniu.

I mój front jakże różny od tego co było jeszcze wiosną, zrobiłam kawał roboty

Pieknie Koleżanko ! Front super! Jak rozchodniki i trawy przytyją to już w ogóle będzie lux.
Moje Vanilki tez leżą . Podwiązałam je do patyka..
Ostatnio przeglądałam Twój wątek od początku i jeste w szoku bravo Ty❤️
Martka 19:33, 23 wrz 2022

DariaB napisał(a)
T

Dario, niesamowite efekty. Podziwiam, spacerkuję, a to zdjęcie przypadło mi szczególnie do gustu.
Właśnie zdziwiłam się, gdy dojrzałam hortensję pod ławką, moje Annabelle w zeszłym roku tak pełzały, ale po podparciu są już takie jak należy. U Iwonki z Wichrowego Wzgórza pod ławką rośnie bodziszek, uważam, że świetnie to wygląda i sama się zastanawiam, czy moją ławkę (która stoi teraz w trawniku) nie warto podsadzić czymś płożącym. Co masz u siebie?
DariaB 11:44, 30 wrz 2022

Aneta jak to mówią, bez pracy nie ma kołaczy Gdybym miała czekać aż się samo zrobi to byłoby tak jak czasem widzę przejeżdżając przez wioski, stary dom, wielka działka i ani kawalątka ogrodu, nawet drzew nie ma. Smutny, przygnębiający widok.

Zuza dziękuję, ja często w siebie nie wierzę i wciąż mam wrażenie, że działam chaotycznie, ale mimo wszystko już mniej niż jeszcze dwa lata temu

Livia dziękuję roślinki dostały sporo dobroci i się odwdzięczają. Często mówię, że do roślin ogrodowych mam lepszą rękę niż do domowych Dam szansę tej Vanilce, może faktycznie zmężnieje. Kwiaty miała bardzo duże, zaczęła wcześnie kwitnąć i nie utrzymała ich ciężaru. Może w przyszłym roku będzie lepiej.

Justyna ja też jestem w szoku niby sezon a takie zmiany

Martuś nie mam nic pod ławką jeszcze, myślałam o jakimś floksie lub bodziszku, ale musiałby być niski, bo Rozanne to mam do kolan Moje Annabellki nawet dają radę, Vanilka mnie zaskoczyła bo w zeszłym roku się tak nie zachowywała. Może to wina zbyt niskiego cięcia? Sama nie wiem.
DariaB 11:50, 30 wrz 2022

Pogoda we wrześniu nie dopisuje ledwie kilka dni bez deszczu, na dodatek jest zimno. Nie na taki wrzesień liczyłam. W ogrodzie wszystkie prace stoją. Chwasty mają się super!
Zostawię kilka fotek bo jednak roślinki nadal cieszą

Skrzyp się scieli gęsto

Judith 11:53, 30 wrz 2022

Ja tu widzę jednak nieco słońca .
Piękne widoki i widzę też, że trawa Ci się nie wygniata od chodzenia - sportowa mieszanka?