Chryzantemy...dostałem ich 5 doniczek, za darmo Pani, która mi je ofiarowała powiedziała, że mogę je posadzić do ziemi i że za rok wyrosną... mi się wydaje, że to są chyba jednoroczne rośliny...
Jak na razie dla jednej znalazłem miejsce w ogrodzie
Gardenarium dopiero teraz umieszczam odpowiedź-kłaniam się nisko do twych stóp z powodu mej opieszałości, ale całkowicie pochłonął mnie zielony sezon i odowiązki z nim związane.
Gdyby kogoś jeszcze kapusta chińska interesowała-tak na przyszły sezon uprawowy-oto moje doświadczenie:
wysiana jako poplon pod koniec lipca dała dobry i smaczny plon
jest ciekawym warzywem szybkorosnącym- wzrost spowolniła chłodniejsza sierpniowa temperatura
Wykorzystałam ją na farsz do pierogów, poszatkowaną podsmażyłam i udusiłam z pieczarkami i cebulką.
Bardzo ładnie wygląda na zagonie- jest po prostu dekoracyjna, załączam zdjęcia zobaczcie sami
Zrobiłam je na początku września a kapustka na stole królowała w październiku
Irenko, włos nie nos. Odrośnie. Eksperymentuj i pokazuj fotki. Przy
zmianie koloru włosów, troszeczkę trzeba zmienić makijaż, albo odczekać aż się wszyscy przyzwyczają łącznie z Tobą.
Ja szatynka, zmieniałam kolor na kasztan, rudy, blond, czerwień owocu granatu, a teraz stosowny..."srebrzysty" i praktyczny, bez odrostów.
Co do grobów, uważam, że dbać wypada, odwiedzać wg potrzeb i możliwości, nie koniecznie "dla ludzi" i tylko w to święto. A najlepiej dbać o żyjących, bo potem nic już nie można.
A wspominać...ja często myślę o mojej mamie, jak fajnie by było pobyć razem w moim ogrodzie, chyba czułaby się tu dobrze. Miała swoją działeczkę z dorodnymi malinami, różami, warzywami i owocami...
Nie krytykuję, jeżeli ktoś myśli i czuje inaczej. To jak z ogrodami, każdy ma prawo być inny.
Weronko, przepiękne zdjęcie, rzadko się trafia okazja do jego zrobienia; taka sorbetowa róża, aż kusi żeby ją schrupać
ja też nikogo nie krytykuję, zwłaszcza, że mam ugruntowane poglądy i chyba nie konwencjonalne raczej; pamięć o bliskich jest najważniejsza; żal, że odeszli, bo jak wspominam jakieś zdanie, gest, to mam pragnienie aby ta bliska osoba była ze mną w ogrodzie, zwłaszcza latem..
pozdrawiam Weroniko, w tych srebrach jest ci pięknie, ale też i włosy masz wspaniałe
i sprawczyni zmiany wszystkiego...Saga po przeczytaniu całej serii książek M, Sandermo
,, Saga o ludziach lodu"
i jak miałam wiek Pszczółki i Marzenki, żadne ekstrema nie były mi obce, byłam pierwsza...krio komora -120
c.d. ciągle byłam w takich krótkich, wiek 20; fot. wiek 45 i opcja czarna i opalona
brązy i opalenizna i moja Saga w.38, zmieniła moje życie; fot. dzieło stylistów i do tego dążę w.45
Cieszę się, że farbowanie włosów dobrze się skończyło
Ja już od wieków nie robię koloru samodzielnie.
Właśnie dlatego, że zdarzały się różne niespodzianki
No i dlatego, że idąc za modą, potrafiłam dodać sobie mnóstwo lat (na przykład miałam kiedyś kasztanowe rudości na głowie, w których wyglądałam starzej od własnej matki, brrr...).
Teraz oddaję się w fachowe ręce profesjonalistki i to ona decyduje, co będę nosić (kolor, długość).
Jestem zawsze zadowolona.
Ostatnio oświadczyła: "Pani Tereso, zapuszczamy!"
Nawet nie pytałam, dlaczego, jak długo i po co
Zapuszczamy!
Irenko, buziam
Tereniu, podziwiam każdą kobietę, co idzie do fryzjera i po powrocie nie płacze, ba jest zadowolona; u mnie zawsze jest niewypał, nie wiem, może typ moich włosów sprawia trudności; jakoś tak człowieka nachodzi na zmiany i przeglądając zdjęcia, mniej więcej wiem, co chcę; fryzjerowi zajęło to 6 godzin, dla mnie to były katusze!!...więc dlatego sama i może nie cierpię siedzieć u fryzjera;
pokaż jakieś fotki, w krótszych i teraz jak zapuszczasz..miałam bardzo długo krótkie włosy, a teraz jak w końcu urosły żal mi ścinać.
wiem, że tu nie zbyt wypada, ale może Danusia nie pogoni, pokażę metamorfozy z włosami
blond, ściągano mi kolor 5 godzin, po czym po tygodniu wróciłam do swojego ( tu jestem jeszcze młoda, chyba 32); 2. tu 45, tak wykreowali mnie styliści
tu kreowałam się sama, okres na czarno pod rottki i 1 rok jak mam ogród
tu też styliści, najlepsi w branży, z córką
tutaj mam naturalny kolor i taki chciałam, mniej więcej wyszedł