Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lilie"

Przyjazny ogród 23:23, 12 lut 2016

Do góry
Mariusz napisał(a)
Nie sądziłem, że piwonie mają aż tylu adoratorów, uprawiają taaakie cuda…
Ciekawy jestem Twojej rabaty piwoniowej. Wiosną również z nimi wchodzę na nowe miejsce, potrzeba doszkalania się jest wielka.
Przeglądałem oferty piwonii, kuszące, bardziej niż jabłko w raju.

Mariusz czy to oznacza że będziesz przesadzał piwonie wiosną ? i będą kwitnąć, no chyba że masz małe może - pytam bo może bym przesadziła

łanowość to jest to ale trzeba mieć też areał na łanowość

no i lilie w trawach - tak to super inspiracja
pozdrawiam
Przyjazny ogród 23:08, 12 lut 2016

Do góry
A ty jak zawsze szalejesz lilie cudne i urzekające
Blaski i cienie nowego życia 21:47, 10 lut 2016

Do góry
Kindzia napisał(a)
Lilie wsadzisz wiosną (najlepiej na początek azjatyckie) w dołek z garścią piasku dla drenażu i tyle. A potem se podziwiasz

No i jakie to proste
Blaski i cienie nowego życia 21:05, 10 lut 2016

Do góry
Kindzia napisał(a)
Lilie wsadzisz wiosną (najlepiej na początek azjatyckie) w dołek z garścią piasku dla drenażu i tyle. A potem se podziwiasz

Takie to proste
Blaski i cienie nowego życia 20:16, 10 lut 2016

Do góry
Ogród z łezką II 19:54, 10 lut 2016

Do góry
Milka napisał(a)
Ale Marcysia cudna i jak urosła, stoi na nogach, tak siedziała na kolankach, śliczna Niech się zdrowo dalej chowa. Piękne fotki
Lilie ogladam i nie mogę wybrać
Buki tez ciachnę, bo rzadkie jakieś mam, buziaki

Cysia już dwa tygodnie chodzi Irciu, spryciula jest

I znowu mi lilie przypominasz...a już je na dnie pamięci udało się ukryć...

Teraz w sobotę, przy sprzyjającej pogodzie, cięcie!
Blaski i cienie nowego życia 19:52, 10 lut 2016

Do góry
Milka napisał(a)
Ula żonkile i lilie mus mieć, są piękne i bezproblemowe...no czasami tylko poskrzypkę liliową trzeba tępić

One są bezproblemowe? a ja tak się z nimi ociągam. Człowiek się całe życie uczy
Blaski i cienie nowego życia 19:49, 10 lut 2016

Do góry
danuta_szwajcer napisał(a)
No piękna wiosna już u Ciebie Ula, u mnie niestety cebulowe ciągle dosadzam i zjadają nornice nawet dziury w koszyczkach wygryzają a lilie sobie zobacz koniecznie Pozdrawiam

Te nornice są okropne jak nawet gryzą koszyczki chyba są bardzo zdeterminowane z głodu. Może trzeba im gdzieś urządzić stołówkę żeby cebulek nie ruszałyha,ha..głupie żarty się mnie dziś trzymają.
Rododendronowy ogród II. 19:16, 10 lut 2016

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Lilie musiałam kupic bo są nowe martagony a przy okazji cos tam jeszcze. Na róże mam miejsce zaplanowane od jesieni wiec to planowe, a piwonie kocham więc nie mogłam odpuścic, no i tak wyszło. Na przyszłosc jeszcze o powojnikach myślę ale na razie tylko myślę.
Bożenko a gdzie te martagony kupiłaś?
Rododendronowy ogród II. 19:10, 10 lut 2016

Do góry
Margarete napisał(a)
Szalejesz zakupowo widze...i róże...i lilie...i piwonie........a ja nic, siedzę na doopie i nawet nie specjalnie wychodze do ogrodu......raz byłam na dłużej jak słono wyszło ale poza tym nic nie robie, nie planuję, nie sieję.......jeszcze tkwię w zimowym snie chyba ..

Lilie musiałam kupic bo są nowe martagony a przy okazji cos tam jeszcze. Na róże mam miejsce zaplanowane od jesieni wiec to planowe, a piwonie kocham więc nie mogłam odpuścic, no i tak wyszło. Na przyszłosc jeszcze o powojnikach myślę ale na razie tylko myślę.
Rododendronowy ogród II. 17:19, 10 lut 2016

Do góry
Szalejesz zakupowo widze...i róże...i lilie...i piwonie........a ja nic, siedzę na doopie i nawet nie specjalnie wychodze do ogrodu......raz byłam na dłużej jak słono wyszło ale poza tym nic nie robie, nie planuję, nie sieję.......jeszcze tkwię w zimowym snie chyba ..
Rododendronowy ogród II. 17:10, 10 lut 2016

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Zamawianie to dla mnie początek wiosny wiec zamawiam bo chcę juz tej wiosny, usiedziec nie mogę spokojnie. Zamówiłam juz lilie róże i teraz trzy piwonie.

Szalejesz, ja się zbieram i zbieram do zamawiania i na razie dalej niezdecydowana
O różanych niedolach poczytałam.
Blaski i cienie nowego życia 15:59, 10 lut 2016

Do góry
Ula żonkile i lilie mus mieć, są piękne i bezproblemowe...no czasami tylko poskrzypkę liliową trzeba tępić
Rododendronowy ogród II. 11:46, 10 lut 2016

Do góry
jankosia napisał(a)
Rozumiem. Mam nadzieję, że sobie odpuszczasz nie dlatego, ze ja się ociągam? Ja to najwcześniej w marcu będę mogła jakieś zakupy pierwsze zrobić. Tak czy inaczej i tak napiszę do Ciebie jak będę coś zamawiać, może się skusisz Miłego dnia

Zamawianie to dla mnie początek wiosny wiec zamawiam bo chcę juz tej wiosny, usiedziec nie mogę spokojnie. Zamówiłam juz lilie róże i teraz trzy piwonie.
Ogród z łezką II 11:38, 10 lut 2016

Do góry
Ale Marcysia cudna i jak urosła, stoi na nogach, tak siedziała na kolankach, śliczna Niech się zdrowo dalej chowa. Piękne fotki
Lilie ogladam i nie mogę wybrać
Buki tez ciachnę, bo rzadkie jakieś mam, buziaki
Liliowo i kolorowo:) 10:03, 10 lut 2016

Do góry
Urszulla napisał(a)
Sama muszę pooglądać te lilie na internecie w tym tygtu się nie da inaczej

Koniecznie bo jest co podziwiadz, u Ciebie juz wiosna Uleńko Pozdrawiam
Blaski i cienie nowego życia 10:02, 10 lut 2016

Do góry
No piękna wiosna już u Ciebie Ula, u mnie niestety cebulowe ciągle dosadzam i zjadają nornice nawet dziury w koszyczkach wygryzają a lilie sobie zobacz koniecznie Pozdrawiam
Liliowo i kolorowo:) 09:12, 10 lut 2016

Do góry
Sama muszę pooglądać te lilie na internecie w tym tygtu się nie da inaczej
Rododendronowy ogród II. 20:03, 09 lut 2016

Do góry
Kasya napisał(a)
Nawsadzalam jakies lilie jesienia i za nic w swiecie nie moge sobie przypomniec gdzie i ile ...niedobrze ze mna

Normalnie ja tez tak mam. Raczej nie kop dokąd sie nie pokazą żeby ich nie zniszczyc.
Liliowo i kolorowo:) 19:45, 09 lut 2016

Do góry
Milka napisał(a)
Też dostałam katalog i lilie kupię, uwielbiam je, ale konkretne, wybrane, czyli pachnące i o dużych kwiatach, nie trąbkowe i martagony Danusiu pozdrawiam

Tez lubie te duże i pachnące najbardziej, chociaż azjatyckich parę też dokupię bo wcześniej kwitną. Piękny słoneczny dzień wiosenny wręcz dzisiaj był ale ja jeszcze nic nie robie, u nas taki syf w powietrzu, ze zaraz bym była chora, poczekam. Wrzosów dużo mi wymroziło Pozdrawiam i bardzo się cieszę, że już jesteś
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies