Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lilie"

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 13:09, 25 lut 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Iwonko jesienią to nie ma się co bać o lilie tylko rozdzielać bez zbędnych ceregieli nic im się nie stanie, wiosną jak są pędy to już inna sprawa

Kasiu jak wiesz u mnie tak się nie da ze względu na glebę bo wszystko się sypie. Moje lilie po wysadzeniu zbyt ruszyły i będzie problem przy sadzeniu, a do tego jeszcze troszkę czasu potrzeba, wczoraj wszystkie układałem pionowo

Oby tylko nie w maju, a jak co to będę się samochodem wybierał jak najbardziej, więc słucham No i muszę jeszcze drugą wersję podesłać
Święto Azalii jest w maju...

Czekam grzecznie
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 12:58, 25 lut 2016

Do góry
Iwonko jesienią to nie ma się co bać o lilie tylko rozdzielać bez zbędnych ceregieli nic im się nie stanie, wiosną jak są pędy to już inna sprawa

Kasiu jak wiesz u mnie tak się nie da ze względu na glebę bo wszystko się sypie. Moje lilie po wysadzeniu zbyt ruszyły i będzie problem przy sadzeniu, a do tego jeszcze troszkę czasu potrzeba, wczoraj wszystkie układałem pionowo

Oby tylko nie w maju, a jak co to będę się samochodem wybierał jak najbardziej, więc słucham No i muszę jeszcze drugą wersję podesłać
Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 12:49, 25 lut 2016

Do góry
margaretka3 napisał(a)

No wreszcie ktoś pragnie pomarańczu w ogrodzie Mnie ten kolor bardzo przyciaga, nawet nie wiedziałam, jak bardzo Oki, daj adres na priv.

Ja też z tych, co go lubia i będzie go u mnie sporo, dalie, wszędzie rozsiany mekonopis walijski-bardzo się rozplenił, lilie i aksamitki
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 12:42, 25 lut 2016

Do góry
lojalna_ napisał(a)
Irenko te listy......wszystkie wybralas?? niezle

Jolu, lilie i pustynniki juz mam, właśnie oglądam cebule, na powojniki czekam, teraz róże...ufff..to najtrudniejsze
A na liliach nie koniec, bo ja je uwielbiam, bo pachną
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 12:10, 25 lut 2016

Do góry
Ewa777 napisał(a)
Irenko, jak miło patrzeć na Twój uśmiech Tyle fajnych spotkań z cudownymi ludźmi Aż sama buzia się śmieje do monitora
Wspaniały jubileusz męża - wszystkiego najlepszego, samych radości i szczęścia

Ewciu bardzo dziękuję A ja tyle dobrego od Gosi o Tobie słyszałam Ładnie ci w tych uszach

Doszły juz pierwsze lilie i pustynniki.
Kupiłam;
LILA AZJATYCKA APELDORN - 5
LILIA BIG BROTHER - 3
LILIA ORIENTALNA BERNINI- 3
LILIA ORIENTALNA BRASILIA- 5
LILIA ORIENTALNA NISKA GARDEN PARTY- 3
LILIA ORIENTALNA NISKA GISBORN- 5
LILIA ORIENTALNA NISKA LITTLE JOHN- 5
PUSTYNNIK BUNGE- 3
PUSTYNNIK PINOKIO - 3
LILIA OT FRISO- 1
LILIA OT ANASTASIA-1
tyle na początek, muszę sadzić w ukryciu przed Miśką. Tylko ten jej węch...
Liliowo i kolorowo:) 12:02, 25 lut 2016

Do góry
tulucy napisał(a)
Przyszłam się przywitać
I jednocześnie poprosić o radę fachowca
M stwierdził, że skoro sadzę różne lilie, to on sobie zażycza takich klasycznych "babcinych" smolinosów, które kiedyś ponoć były w naszym ogrodzie. Czy mogłabyś doradzić, czego powinnam szukać? I kiedy sadzić, teraz (znaczy wiosną) czy jesienią?

Miło mi za odwiedziny, co do lilii to spokojnie teraz wiosną możesz sadzić i zakwitną. Te pomarańczowe to są lilie azjatyckie i takich szukaj tzw.smolinosy Pozdrawiam
Liliowo i kolorowo:) 11:56, 25 lut 2016

Do góry
Kindzia napisał(a)
Zamówiłaś te lilie Danuś? Pochwal się jakie Chociaż sobie popatrzę

Kasiu azjatyckie bo szybciej kwitna : BARITON PARIS HEART SYLT 2 PEARL JENNIFER PEARL MELANIE a drzewiaste orienpet LESLIE WOODRIFF NYMPH SCHEHERAZADE ROBERT SWANSON Orienpet FRISO FRAULEIN CORNELIA CARBONERO to na tyle ale zapewne dokupię na targu
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 11:38, 25 lut 2016

Do góry
Borbetka, Aniu - dzięki za uzupełnienie fotek, Jana, Rench bardzo dziękuję

Kindzia
tak, już obejrzałam termin, fajny, oby tylko pogodnie.

Misia znowu wykopała rośliny, cudne lilie, co na 2m rosną, jarzmianki, jeżówki, ja z powrotem wkopałam, pojechałam do lekarza, wracam, znowu wykopane, zabezpieczyłam kamieniami, rano nie sprawdziłam, co w nocy wymodziła, aż strach...mam takiego nerwa na nią! opitoliłam, to za donice się chowa.
Liliowo i kolorowo:) 11:21, 25 lut 2016

Do góry
Przyszłam się przywitać
I jednocześnie poprosić o radę fachowca
M stwierdził, że skoro sadzę różne lilie, to on sobie zażycza takich klasycznych "babcinych" smolinosów, które kiedyś ponoć były w naszym ogrodzie. Czy mogłabyś doradzić, czego powinnam szukać? I kiedy sadzić, teraz (znaczy wiosną) czy jesienią?
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 09:57, 25 lut 2016

Do góry
Już przesadzałam białe lilie, te koło łezki, z kawałem ziemi. Nie rozdzielałam ich wtedy i kwitły jakby nigdy nic...pewnie nawet nie wiedziały, że były ruszane. Teraz nie będzie tak łatwo...

To chyba nam się wielkie spotkanie w maju szykuje Jeżeli pojedziesz samochodem...pozwolę sobie mieć prośbę...
Liliowo i kolorowo:) 09:54, 25 lut 2016

Do góry
Zamówiłaś te lilie Danuś? Pochwal się jakie Chociaż sobie popatrzę
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 23:37, 24 lut 2016

Do góry
Anuś, nawet jeżeli nie damy rady, to mam satysfakcję, że nie zostawiliście i mnie wspieracie. Nie mam podglądu na wyniki i nie wiem jak daleko są konkurenci. ,Cebulki wiosenne już zamówiłam, bez czekania na darmochę. A jeżeli... to też się ucieszę.

Dziękuję wszystkim wspierającym. Głosujcie na moje lilie.

https://foto-app.appspot.com/app/foto/item/139506856133776/5244951007854592#_
Moja działka na Dębowym Lesie 22:07, 24 lut 2016

Do góry
anabuko1 napisał(a)

Dzięki, Madziulka

Mam nadzieje,że te liliowce , które jeszcze nie kwitły mi w tym roku już zakwitną
O, takiego " 500+" to nie mam
Wszystko zależy od tego jakie kłącza kupujemy liliowców.Duże , czy małe.
Po 3, 4 latach to mają wówczas kilka,kilkanaście lub lub dwadzieścia parę,,itd.
Jaj sadzić liliowce??Trzeba im dać trochę miejsca,Bo za kilka lat będę spore kępy,powinno być minimum 0,5 jedno od drugiego lub więcej.Ale u mnie jak zwykle w niektórych miejscach jest, a raczej będzie za gęsto,Będzie najwyżej przesadzanie Ale to za kilka lat
A tymczasem już liliowce wychodzą z ziemi
myślę Aniu, że jeszcze nie masz tego 500+ ale to pewnie niedługo piękne są zwiastuny Twojej wiosny, chyba dokupię w tym roku przebiśniegów, pięknie wyglądają...a lilie takie już duże???
I znowu od początku... 19:03, 24 lut 2016

Do góry
AsiaK_Z napisał(a)
a tam gdzie pusto, jest oczko? A jakie hortensje chcesz posadzić?[/quote

Tak w pustym miejscu jest oczko . Mam juz anabel , vanille fraise i dwie jeszcze jakieś . Do oczka pójdą lilie
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 17:06, 24 lut 2016

Do góry
Ja jesienią przesadzałam lilie i przyznam, ze bałam się rozdzielać karpę. Posadziłam w całości, bez ruszania
Wszystkiego po trochu 11:53, 24 lut 2016

Do góry
W odpowiedzi na Twoje odwiedziny przeleciałam cały wątek i co widzę? dużo koloru a co za tym idzie piękne róże (to chyba już różomania),lilie,cała gama różaneczników i azalii...oj było co oglądać i jest do czego wracać

pozdrawiam w słoneczny dzionek
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 11:21, 24 lut 2016

Do góry
Patrycja kolorki już coraz lepiej pogrupowane, ale jeszcze troszkę potrzeba przesadzania

Ewo już biegnę

Kasiu ja też wykopałem kilka z kłami a ziemią, ale te były najbliżej muru od południowej strony i płytko posadzone, chciałem je rozdzielić, ale cebula podzieliła się na kilkanaście mniejszych.
Najlepiej podważać szpadlem od dołu, ale nie zawsze cebula jest idealnie pod zeszłorocznym pędem, na szczęście tylko jedną uszkodziłem

Kamilo wysokie lilie warto sadzić na tyłach rabat z krzewami liściastymi czy bylinami. Zakwitną dają mnóstwo zapachu, a po przekwitnięciu ścinamy tyle by nie było łodyg widać
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 09:05, 24 lut 2016

Do góry
piękne te lilie
ja mam bordowe ale już wiem że muszę znaleźć miejsce dla innych
Moja działka na Dębowym Lesie 17:58, 23 lut 2016

Do góry
MirellaB napisał(a)
I znowu podziwiam te piękności

Jana napisał(a)
piękne lilie, zwłaszcza te dwukolorowe nie kuś, nie kuś

Dzięki, dziewczyny
Kuszenie to już w sklepach się zaczęło, coraz więcej już cebulowych się pojawia.
I oczywiście tylko zajrzysz,,,i coś kupisz.
3 dalie kupiłam,A tylko chciałam zobaczyć czy lilie są.
Nie było, to dalie kupiłam
Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 10:11, 23 lut 2016

Do góry
Gardener27 napisał(a)
Ciekaw jestem jak Ci wykiełkują nasiona agapantów, cudowne lilie
Ja w tamtym roku kupiłem kłącza w markecie Niestety nie zakwitły
Obecnie budzą się do życia i mam cichą nadzieję że w tym sezonie zaszczycą mnie swymi kwiatami

Też jestem ciekawa Ja to sobie poczekam na kwiaty, nawet jeśli skiełkują. Ale co tam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies