Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Liliowo i kolorowo:)

Liliowo i kolorowo:)

danuta_szwajcer 10:06, 01 mar 2016

Kindzia napisał(a)
Też mnie dzisiaj u mnie zaskoczyły powojniki, o liliach nie wspomnę...

No faktycznie te lilie u Ciebie wyjątkowo wyrastają, u mnie jeszcze nie za wyjątkiem św.antoniego ale i tak nie zakwita u mnie.
danuta_szwajcer 10:09, 01 mar 2016

Kasik napisał(a)
Danusiu- piękna wiosna u Ciebie. Hortensji szkoda, bo piękne. Ja nigdy nie okrywam licząc na to, że jednak dadzą radę. Mam jedną piłkowaną młodziutką, którą okrywałam i kwitła pięknie. w tym roku postanowiłam zobaczyć jak da radę sama- boję się, że tylko same listki pokaże.

Miło Kasiu, że zajrzałas do mnie no to Ciekawe czy da radę? Ale u Ciebie to cieplejszy klimat niż u nas. Moja piłkowana jak jej nie okrywałam to zawsze tylko listki, przesadziłam w zaciszne miejsce i okrywałam więc pięknie zakwitła a w tym roku to może być problem. Pozdrawiam
danuta_szwajcer 10:11, 01 mar 2016

sylwia_slomczewska napisał(a)
Pospacerowałam troszkę po Twoim ogrodzie i jest bardzo bliski mym upodobaniom kolor aż z rabat kipi

Miło, że pospacerowałas u mnie no i kolorów to u mnie nie brakuje: Staram się już trochę stonować ale dla mnie ogród to kolor i zapach Pozdrawiam:
danuta_szwajcer 10:13, 01 mar 2016

Bea napisał(a)
Danusia,

ogrodowe jeszcze śpią. U mojej sąsiadki też w takim stanie.

Pozdrawiam

Obyś miała Beatko racje Bo będzie mi brakowało tego niebieskiego koloru Pozdrawiam
danuta_szwajcer 10:14, 01 mar 2016

asta6265 napisał(a)
Wiosna zawitała pełną parą - pięknie - i niech już z nami pozostanie a na zimę chuchajmy i dmuchajmy, żeby ją przepędzić

No niestety u mnie zima zawitała znowu dzisiaj i jest biało Pozdrawiam
danuta_szwajcer 10:15, 01 mar 2016

Urszulla napisał(a)
Wiesz że nie wiem, dopiero jak poczytałam o Twoich ogrodówkach to się zastanowiłam i muszę się moim z bliska przyglądnąć.

To daj znać jak zobaczysz, chociaż zapewne u Ciebie też śnieg?
danuta_szwajcer 10:17, 01 mar 2016

Milka napisał(a)

U mnie w cieplejszym miejscu puszczają, gdzie zimniej nie i raczej od korzenia, czyżby góra zmarzła?
W maju się widzimy i w czerwcu znowu

A u mnie zero Oj Irenko już się cieszę na te wszystkie spotkania
Karol99 10:17, 01 mar 2016

danuta_szwajcer napisał(a)

No niestety u mnie zima zawitała znowu dzisiaj i jest biało Pozdrawiam

U mnie niestety też jest biało. Mam nadzieję że długo to nie potrwa.
danuta_szwajcer 10:21, 01 mar 2016

Milka napisał(a)

Danusiu, zaawansowana wiosna, czuc już u mnie bzy koralowe, klony tez w pąkach, a wiciokrzewy to chyba stale takie ekspresowe tempo mają, buziaki

U nas zimniejszy klimat niż u Was ale i tak jeszcze szybciej niż rok temu wszystko rusza, z rózami mam problem, pisałas, że już obcięłaś? U mnie już i listki puszczają i też chyba wcześniej niż zawsze ciachne
danuta_szwajcer 10:29, 01 mar 2016

Milka napisał(a)

Fajne wybrałaś. Nie wiedziałam, że azjatyckie szybsze, że też człowiek stale coś się uczy. W tym roku wzięłam sporo niskich, mam jedną i bardzo je lubię

Oj cały czas się uczymy no i dobrze hihihi umysł trzeba ćwiczyć, azjatyckie już w czerwcu a te niskie to zapewne sadzisz osobno? nie mam już miejsca Kusisz powojnikami i myśle, gdzie by jeszcze dosadzic? Wychodzę z psiunią i kombinuje nad miejsami dla róz i powojników Buziaki Irenko i myślami jestem z Tobą a dzisiaj szczególnie