Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Igiełkowy ogródeczek 23:04, 01 sty 2013

Do góry
juliak napisał(a)

2011 hortensja w pełni rozkwitu, po zakupie to były trzy długie pędy, po cięciu wiosennych ładnie się rozkrzewiła, ale musiała być podwiązana. W 2012 roku już jej nie musiałam wiązać, dzięki silnemu cięciu jest zwarta, a na tym mi zależało.

Moja pierwsza róża - abraham derby, znajduje się na tej samej rabatce, strasznie ją chwalili na innym forum i postanowiłam ją mieć, ale ja nie jestem z niej do końca zadowolona, jej podstawową wadą jest fakt, iż kwiaty mocno się przewieszają, przez co moim zdaniem traci urok, bo ich prawie nie widać.Może ktoś ma inne z nią doświadczenia i poradzi jak ciąć, żeby się tak nie pokładała do ziemi. Poza tym jest wytrzymała i ładnie pachnie.

2012 rok kwiecień

Hej Gosiniak, piękny ogród- hortensja wspaniała. Ja w tym roku także posadziłam limelight pierwszą tak na próbę- ciekawa jestem jak będzie wyglądać powiosennym cięciu. Mam marzenie,że będzie przypominać twoją Pozdrawiam serdecznie.

Marzenie...
Zdjęcia Roku 23:02, 01 sty 2013

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Jola kazała robic te zdjecia więc nie mam wyjścia.

Mógł 36 lat temu nie przysięgać: "i robić zdjęcia na każdym spotkaniu Ogrodowiska"
Roztoczańskie klimaty 22:59, 01 sty 2013

Do góry
Spójrzcie jeszcze na to zdjęcie .... Tam po prawej stronie schodów są takie małe donice. Teraz rosną w niej zielone żurawki ale jakoś tak za zielono tu myślałam żeby tak obsadzić tą okrągłą donicę aby się łaczyła z tymi małymi . Czyli żeby się powtarzały rośliny w obu donicach....
Czy to dobry pomysł?
Zdjęcia Roku 22:58, 01 sty 2013

Do góry
Jola kazała robic te zdjecia więc nie mam wyjścia.

Ale jakby tak trochę pomajstrowac przy tym aparacie to może.......?

Jolu no coś tu nie działa, zepsuło się....

Dziwne? Co się mogło zepsuc? I co ja teraz zrobię?

No to w końcu mogę sobie spokojnie posiedziec....

Witam wszystkich. 22:56, 01 sty 2013

Do góry
Witaj Bogusiu,,Tęczowa dziewczyno".Ładne drzewka posadziłaś!A stoisz chyba przy daturze......
Ja do nich nie mam siły,bo trzeba na zimę do domu wciągać,a to już nie dla mnie,no i trująca ,,gadzina",a u mnie ciągle jakieś dzieci.....
Pokazuj swoje metry ,chyba trochę zdjęć napstrykałaś?
Na powitanie wstawiam kwiatek.....
Roztoczańskie klimaty 22:41, 01 sty 2013

Do góry
Teraz jest tak ...... Trochę kiepskie zdjęcie ale mam nadzieje, że widać
O mam jeszcze jedno tylko coś mi wlazło w kadr
Wcześniej było tak
No niewiem takietam kombinacje alpejskie ( hihi )
Ogrodnik Mimo Woli cd 22:37, 01 sty 2013

Do góry
asc napisał(a)
A to było tak...... pod ściana stoi Adamo prawie go nie widać.... wiec go przybliżę .

Iza, Adam........ było super de lux... żaden bal sylwestrowy nie były tak fajny jak spotkanie z Wami.....

Ania ja przepraszam ale na tym zdjęciu fruwasz????
ogrodoweimpresjejolki 22:32, 01 sty 2013

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Jak tu wejść i kieliszków nie powywracać?

Jolu! Dużo zdrowia!miłości! i zadowolenia z ogródka,a jeżeli nie jest taki jak u sąsiadki obok,a lepszy,to już jest sukces!
I tego Tobie życzę,bo o to chodzi ,by innym podwyższać poprzeczkę,a przy okazji i sobie!

Szczęśliwego Nowego Roku!

Kiedy znów zakwitną białe bzy.......

Haniu, o kieliszki się nie bój, bo Sylwester poza domem
A nawet jeśli, to szkło na szczęście się tłucze

Razem czekamy na te białe bzy ...
Witam wszystkich. 22:30, 01 sty 2013

Do góry
Tak jak Jola postanowiłam, dziś dołączyć do was ,podglądałam wasze piękne ogrody no cóż ja mam tylko skromną działeczkę 300m w centrum miasta na Śląsku. Bogusia.
Ogród Sylwii od początku cz.II 22:24, 01 sty 2013

Do góry
Sylwio

Gratuluję nowego wątku... dobrze, że wreszcie na niego nie trafiłam
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 22:24, 01 sty 2013

Do góry
Tofam Was
Ogrodnik Mimo Woli cd 22:21, 01 sty 2013

Do góry
A to było tak...... pod ściana stoi Adamo prawie go nie widać.... wiec go przybliżę .

Iza, Adam........ było super de lux... żaden bal sylwestrowy nie były tak fajny jak spotkanie z Wami.....
Zdjęcia Roku 22:19, 01 sty 2013

Do góry
I jak tu żyć? No jak?

Ogrodnik Mimo Woli cd 22:18, 01 sty 2013

Do góry
Konstancja30 napisał(a)

Po prostu bosko
Lecę w kulki... 22:11, 01 sty 2013

Do góry
noemi napisał(a)
Aniu Kochana, gratuluję 300 tki ... jest 3 z przodu , tak jak lubisz

Wesołych Świąt

...oj radość z TRÓJKI wielka...

...a aniołkowa panienka.....niezła
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 22:11, 01 sty 2013

Do góry
Relacja Izy i zdjęcie postawy tunezyjskiej z opisem :

Konstancja30 napisał(a)

Huuura !!! iza jedzie!!!!

Ciekawa jestem wrażen Izy i synusia

jedzie ... i tu polemizowałabym ale miło czytać ... tylko czy Ania nie padnie ... czy potwierdzi ???

Madżenko wrażeń Maćka ja jakoś ciekawa nie jestem ... ze wzglądu na wzgląd ... to był cięzki dzień ... i coś mi podpowiada, że dla niego cięższy niż dla mnie ...

moje wrażenia ... ... opiszę ... nie dziś bo to prawie jutro ...

opiszę na pewno ...

tylko niech łapki mnie przestaną boleć bo łapki bolą mnie bardziej niż nogi ... choć na dłoniach miałam rękawiece to wiem, że siła chwytania takiej niebieskiej poręczy na wyciągu (Ania śpi - i nie fiem jak sie to coś nazywa ) ... no to coś w każdym razie trzymałam taaaak !!! mocno, że na pewno palce bielały od uścisku ... podobno nie czeba było ... podobno nikt nie mógł mi tego zabrać (nie wierzyłam ) ... i teraz mam ... ręce bolą mnie bardziej niż nogi ... a nogi bolą mnie okrutnie ... i jeszcze twarz mnie boli bo banan z niej nie schodzi do tej pory !!! ))) ...

tajemnicą pozostaje dla mnie:
* jakim cudem w tyyych !!! butach chodziłam ... a chodziłam ...
* jakim cudem je uniosłam ... bo jak je zdjęłam to nie byłam w stanie donieść ich do samochodu
* jakim cudem Maciek mnie nie zatłukł tam na stoku (bo to stok był chyba )
* wreszcie jakim cudem Ania nie zostawiła mnie tam ... żebym skruszała ...

Ania jest wspaniała i cierpliwa ... ... Maciek jest wielki ... a ja oszołomiona ... wzruszona ... obolała (to chyba najszybsze zakwasy świata ) ... i mega mega szczęśliwa ...

choć bojam się ...

do pozy jaką polecono mi w tyyych butach przybrać ... pozy, która kojarzy mi siem nieodmiennie z nobliwymi starterami w tunezyjskiej wygódce na oazie ... do tej pozy nabieram szacunku i wprawy choć to bardzo mocno naciągane określenie

Spróbuję...bo dla chącego- nic trudnego ;-) 22:10, 01 sty 2013

Do góry
kaisog1 - dziękuję za odwiedziny- szybciutko pomierzone i mam nadzieję czytelne.

W sumie bardzo mi się podobają takie kule ciurkadełka a za bardzo chyba nie miałabym gdzie umieścić dlatego to miejsce wydawało mi się dobre.
Ale teraz tak przemyślałam Twoją uwagę i może rzeczywiście nie jest to najlepsze miejsce. Może tutaj coś innego a ciurkadełko w tym narożniku gdzie planowałam placyk ławka, huśtawka piaskownica- tzn. narazie dopóki mała korzystałaby z piaskownicy byłaby tam ławka i piaskownica a z boku ciurkadeło a póżniej np. huśtawka i ciurkadełko.

Co myślisz o tym??

Zdjęcia Roku 21:59, 01 sty 2013

Do góry

Danusia: jak to podzielić aby dla wszystkich starczyło?

Zdjęcia Roku 21:57, 01 sty 2013

Do góry
Krysia: a może by tak coś mocniejszego?))

Zdjęcia Roku 21:52, 01 sty 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Najpierw było "daj całuska"

Daj całuska

W międzyczasie mały flircik

a nawet dwa, w tym jeden poważniejszy

Potem "zdrada"

Kondzio napisał(a)
Oj moja żono

a za chwilkę rozwód i podział majątku

Bogdzia napisał(a)
Jak przed rozwodem.

mogłoby sie wydawać, ale nie Aniu przebacz mi staremu kogutowi już będę grzeczny
ale żeby to było ostatni raz, pamiętaj
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies