Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Igiełkowy ogródeczek

Igiełkowy ogródeczek

Gosiniak 19:32, 01 sty 2013

Witam wszystkich w Nowym Roku i dziękuję pięknie za życzenia.
Hanuś- ja nie całkiem z Zielonej jestem, ale będę machać do każdego napotkanego PKS-u, a kiedy dokładnie będziesz i co tam planujesz, bo jakoś tajemniczo to brzmi, pozdrawiam
Jabeska 19:45, 01 sty 2013

Gosiu, kiedy oglądam takie piękne ogrody jak Twój to strasznie żałuję, że mieszkam tak daleko. Muszę zaplanować zmiany w moim Wyżełkowie, ale nie mam wyobraźni przestrzennej i nie potrafię tego zrobić. Bardzo się w nim napracuję, ale efekty wychodzą dość marnie. Bardzo podobają mi się "linie" w Twoim ogrodzie, wymyślasz ciekawe kształty rabat i trawników a w dodatku potrafisz osiągnąć wspaniały efekt umiejętnie dobierasz i rozmieszczasz rośliny. Bajecznie...Gdybyś była bliżej mogłabyś i u mnie coś zaradzić
Kasiek 23:01, 01 sty 2013

Bylam,podgladnelam,otworzylam dziobek z zachwytu i lece dalej,bo nocy zabraknie by te cudenka wszystkie ogladnac
Kasiek 23:04, 01 sty 2013

juliak napisał(a)

2011 hortensja w pełni rozkwitu, po zakupie to były trzy długie pędy, po cięciu wiosennych ładnie się rozkrzewiła, ale musiała być podwiązana. W 2012 roku już jej nie musiałam wiązać, dzięki silnemu cięciu jest zwarta, a na tym mi zależało.

Moja pierwsza róża - abraham derby, znajduje się na tej samej rabatce, strasznie ją chwalili na innym forum i postanowiłam ją mieć, ale ja nie jestem z niej do końca zadowolona, jej podstawową wadą jest fakt, iż kwiaty mocno się przewieszają, przez co moim zdaniem traci urok, bo ich prawie nie widać.Może ktoś ma inne z nią doświadczenia i poradzi jak ciąć, żeby się tak nie pokładała do ziemi. Poza tym jest wytrzymała i ładnie pachnie.

2012 rok kwiecień

Hej Gosiniak, piękny ogród- hortensja wspaniała. Ja w tym roku także posadziłam limelight pierwszą tak na próbę- ciekawa jestem jak będzie wyglądać powiosennym cięciu. Mam marzenie,że będzie przypominać twoją Pozdrawiam serdecznie.

Marzenie...
Gosiniak 11:35, 02 sty 2013

Jabeska- dzięki za pochwały ale wydaje mi się że nie doceniasz swojego ogródka. Przedogródek masz po prostu zachwycający, strasznie mi się podoba. Jak bym była bliżej to pewnie parę groszy bym swoich wrzuciła, ale wiem że sama też sobie świetnie poradzisz, a jaka potem satysfakcja. Ja też co roku coś zmieniam, bo okazuje się że nie jest tak jak chcę. W tym roku mam zamiar zmienić większość rabat, może nie tak radykalnie, ale drobne poprawki będą, a na jednej to już trochę poważniejsze, bo w planach ciurkadełko. A poza tym to jeszcze wiele planów mam tylko nie wiem czy uda się w tym roku wszystko zrobić. Głównym moim celem będzie też dokończenie rabatki "japońskiej", później może wrzucę zdjęcia, bo teraz siedzę przy laptopie. Jak coś już zaplanujesz pokaż u siebie, jestem bardzo ciekawa
Gosiniak 11:41, 02 sty 2013

Kasiek- dziękuje za odwiedzinki i pochwały, a ja u Ciebie na zdjęcia czekam, i pozdrowienia ślę
elzbieta_b 13:22, 02 sty 2013

Witaj Gosiu Ja Tobie również życzę samych radosnych, pięknych dni w Nowym Roku !
Gosiniak 13:58, 02 sty 2013

Elu- rozmarzyłam się u Ciebie w wątku, chyba trochę wiosny u siebie w zdjęciach poszukam
Kindzia 14:24, 02 sty 2013

Ja również dziękuję za odwiedziny i życzenia
Tobie też życzę fantastycznego 2013 Roku
A limki cudnej urody masz!!!
Gabrysia_ 14:26, 02 sty 2013

Witam noworocznie
Jak przeczytałam o tujach które miały "tylko"być,to się zaśmiałam,u mnie też tak miało być
Hortensje cudowne,już wiem ze muszą zagościć w moim ogrodzie,mam tylko jedną grandiflorę.
Pięknie to wszystko wygląda,oj kiedy ja dojdę z moim ogrodem do takiego ekapu...