Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Norweski ogródek... 18:18, 12 gru 2012

Do góry
wodospad

Dekoracje świąteczne wrocławskie 2012 18:18, 12 gru 2012

Do góry
a jak obracałam laptopa żeby dostosowac obraz do normy to małż rzekł "zepsuj ... zepsuj ... drugiego nie będzie " ... terrorysta i chitrus ... i dla wszystkich pion

Dekoracje świąteczne wrocławskie 2012 18:17, 12 gru 2012

Do góry
Już nie wiem z czego się śmieje, czy z braku pionu, czy z focha Madżenki, czy z tekstu Konstancji.....

Konstancja.. za miesiąc w podobnym składzie jak wianki, będziemy drzeć w dół 200 na godzinę, na śliskim i z górki.... bez hamulców....... oj, oj, poj , oj.... co ta znajomość on-line z nas robi....
Ogrodnik Mimo Woli cd 18:03, 12 gru 2012

Do góry
Ewelinka231281 napisał(a)
Witam!
Kompleksów się nabawię przez forum i to nie przez piękne ogrody, ale przez Waszą wiedzę o ptakach, żadnych innych nie rozpoznaję poza wróbelkiem, sroką, gołębiem i bocianem. A nie, u moich rodziców na rzece są kaczki i chory łabedź, to je też znam, a reszta to czarna magia - kiedyś próbowałam przyswoić ich nazwy z wygladem, ale moje procesy myslowe w tej kwestii mnie zawiodły i nazwy ptaków znam, ale jak wyglądają nie wiem Wstyd, normalnie wstyd.
Ty sie wyżaliłaś na pracę, ja na ptaki i od razu lepiej
Pozdrawiam

A wróbelka od mazurka odróżniasz???
Masz tu jednego i drugiego Różnią się czapeczką i plamką przy oczku...... a co do kompleksów... to ja tu chyba powinnam być najbardziej zakompleksioną osobą... a co nie muszę być jak większosć...

Moje poletko 18:03, 12 gru 2012

Do góry
Pojechałam zapłacić za prąd i wodę na działeczce. Dobrze ,że mi sie przypomniało ,bo wchodzenie z długami w nowy rok to może źle wróżyć.Zbierane są podpisy pod nowymi pomysłami PZD.
Podsunięto mi pod nos listę. "Ale najpierw muszę przeczytać co podpisuję ."
Oj, byli lekko zdziwieni.Dali ulotki.A u Was drogie działkowiczki też jakieś poruszenie ?
Dajcie znać.

Dekoracje świąteczne wrocławskie 2012 17:55, 12 gru 2012

Do góry
Stół i pistolet gotowy
Dekoracje świąteczne wrocławskie 2012 17:53, 12 gru 2012

Do góry
Nie katować się cipsami
Zaczęlyśmy od dopingu !
Mój 4 arowy azyl... 17:52, 12 gru 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)
A jednak mimo skromności klimat jest...miasto wystrojone świątecznie
życzę udanego wyjazdu

Też się cieszę na ten wyjazd
A na Krakwskie Przedmieście z pewnością się wybiorę

W W-wie trzy lata temu

ogrodoweimpresjejolki 17:51, 12 gru 2012

Do góry
jotka napisał(a)

Miłego wałkowania.Mnie to najbardziej denerwuje.Lepienie to pestka!
Buziam.

A ja od kiedy mam mały wałeczek to wałkowanie nie jest takie uciążliwe Zresztą moja technologia jest trochę inna niz tradycyjna,. Nie rozwałkowuję dużych placków, tylko robię jak na zdjęciu poniżej

ale wałaeczek!! musze taki kupic koniecznie! nie będę musiała prosić M ,żeby wałkował. Sama sobie poradzę.
Dla wyjaśnienia ;nie wałkuje bo nadgarstki chorea nie z lenia
Jolu a gdzie Ty nabyłaś swój? Byłam w sobote w Ikei i nie widziałam.jakaś inna sieciówka?
Jolu dopiero od dwóch lat robię też ruskie w Wigilię .Bardzo moim domownikom to przypasowało
kapusta grzyby musowo a ruskie dodatkowo w tej samej ilości
Ogrodnik Mimo Woli cd 17:36, 12 gru 2012

Do góry
Szewski poniedziałek, szewski wtorek.. i tak do końca roku.... no cóż w mojej branży ( i myślę, że nie tylko mojej) tak jest zawsze... Trzeba wszystko pozamykać.. i rozliczyć rok... wykonać plany, wiec z każdej strony ............ eeee....... pożaliłam się bo mam już dość...

Śnieg pada cały czas, wiec podsypaliśmy karmy do innych jadłodajni.. i kolejne wyciągnęliśmy ze strychu ..tzn M wyciągnął... ruch w każdym olbrzymi... nawet nie przeszkadza, że jeden jest pod oknem i gapię sie na moje ptice..... Ptaszki moje bardzo kulturalne.. i łądnie stoja w kolejce do jadłodajnii... one naprawde stoją w kolejce... obserwowałam ich nie raz.. dziś robiac sobie kawusię i kanapki.... jedząc.. było to dość długo. Stoją w kolejce i przesuwają się do przodu.... To samo robią do kąpieli wodnych w ciurkadełku.. jest jakiś określony porządek Biorą ziarnko i robią miejsce następnym.....

I kolejka z różnych miejsc

Ogrodnik Mimo Woli cd 17:02, 12 gru 2012

Do góry
asc napisał(a)
Miałam nie zerkać na Forum, ale się złamałam..... śnieg sypie, pochmurno, karmniki w krzakach, więc punkt do obserwacji i zdjeć marny... fotki słabe, ale ruch olbrzymi...
Ptaszki dziękują Irence za karmniki

A na dole wróbelki, sikorki, dzwońce i sierpówka w wielkiej komitywie zjadają to co spadło...

Sroka z zazdrością spogląda na jedzonko..

A sierpówki zadowolone, że jastrzębia nie ma śpią na gałęziach, siedzą, spacerują i sprzątają pod karmnikami...

Ogród tętni życiem.....
gdybyś się nie złamała, nie byłoby takich pięknych ptasich obrazków
cyt."Ogród tętni życiem..." i ty rwiesz się do życia, nie lubisz długo siedzieć w bezruchu
Igiełkowy ogródeczek 16:55, 12 gru 2012

Do góry
Gosiniak napisał(a)
Ewelinko- dziękuję bardzo, zdjęcie jest robione z doły, dlatego też tak gęsto to wszystko wygląda. Iglaczek na środku to moja kochana sosna schwerina Wiethorst o ile dobrze pamiętam to połączenie wejmutki i sosny himalajskiej. Zakochałam się w niej jak zobaczyłam w szkółce dość spory okaz, był jednak za drogi i nie kupiłam. Ale później udało mi się znaleźć taką malutką więc od razu zabrałam do siebie. Tamta dorosła miała wspaniałe długie szyszki, które wyglądały urokliwie, moja coś tam wypuściła ale jakoś nie chcą rosnąć te szyszki. Za to w tym roku sporo podrosła.

Witam!
Akurat Wiethorst mam na liście chciejstw ze znakiem zapytania, bo nie wiedziałam czy mi się gdzies zmieści do ogrodu, ale chyba muszę usunąć ten znak zapytania, bo jest przepiękna (nawet bez szyszek). Ceny czasami faktyczne powalają na kolana, ostatnio pokazałam swojemu M iglaka szczepionego i dopytywał się czy te 190 zł to nie pomyłka z 19 zł, bo za kilka gałązek na patyku w zyciu by tyle nie zapłacił (na szczęście o roślinach decyduję ja i nawet te 190 zapłacę).
Pozdrawiam
Dekoracje świąteczne wrocławskie 2012 16:51, 12 gru 2012

Do góry
A dziewczyny znów sie zapomną i tak będziemy te czipsy jeść do jutra Za to też w wyśmienitym towarzystwie
Wiec ja z pizza sie dosiadam i pifkiem

ogrodoweimpresjejolki 16:32, 12 gru 2012

Do góry
jotka napisał(a)
Trzeba jakoś ten zmrok rozjaśnć

Jesteś bardzo pomysłowa świetne rozwiązanie dobry sposób na chandrę
Pszczelarnia 16:27, 12 gru 2012

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Woda w strumieniu musiała być cieplejsza od temperatury powietrza. Rano o godz. 9.30 tego dnia powietrze miało -16 stopni Celsjusza.
Strumień górski zaczął zamarzać, nawet na wodospadzie:

Woda z bliska była tonią jak z ballad Mickiewicza.

Cudnie to mało powiedziane.....ale Ty masz chęci tak daleko się zapuszczać w ogród w taki mróz?
Cieszę się też na program Mai z Tobą i Twoim ogrodem w roli głównej
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 16:26, 12 gru 2012

Do góry
I na koniec moja ulubiona kulka )
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 16:25, 12 gru 2012

Do góry
żywopłot thujowy

buczek
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 16:20, 12 gru 2012

Do góry
Różne okoliczne widoczki

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 16:18, 12 gru 2012

Do góry
mięciutko wyłożona ławeczka

nasza sosenka
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 16:06, 12 gru 2012

Do góry
rozchodnik okazały z czapeczkami

Astilbe
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies