Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB

KasiaWB 15:41, 12 gru 2012

Żeby nie było, że wątek będzie przegadany ... trochę zdjęć z dnia dzisiejszego

widoczki w drodze na działkę

agata_chrosc... 15:42, 12 gru 2012

KasiaWB napisał(a)

Jak stosunki międzysąsiedzkie?
Pozdrawiam cieplutko

do rękoczynów nie doszło, klimat umiarkowany zamontowali do odpływu jakąś rurę odprowadzającą wodę do dużego pojemnika - mają zamiar zbierać deszczówkę to bardzo pozytywne oczywiście, ale jak się sprawdzi w praktyce zobaczymy wiosną, bo my z doświadczenia wiemy, że taki duży zbiornik przy większym deszczu to w kilka godzin potrafi się zapełnić, no a jak się przepełni to wiadomo... narazie o tym w ogóle nie myślę ale mam nadzieję, że będzie wszystko ok
Pozdrawiam!

Hej Kasiu, nie bądź taką pesymistką. Z mojego dachu deszczówkę zbieramy do dużej beczki drewnianej , a co jak co, ale tutaj pada dużo częściej niż w Polsce. I jeszcze się nie zdarzyło, żeby z beczki zaczęło wypływac. Z tym, że ja tej wody używam do podlewania więc co jakiś czas ją opróżniam. Jeśli Twoi sąsiedzi też mają taki zamiar, a chyba mają, bo po co inaczej by deszczówkę zbierali, to powinno byc ok Pozdrawiam
KasiaWB 15:43, 12 gru 2012

KasiaWB 15:47, 12 gru 2012

agata_chroscicka napisał(a)

Jak stosunki międzysąsiedzkie?
Pozdrawiam cieplutko

do rękoczynów nie doszło, klimat umiarkowany zamontowali do odpływu jakąś rurę odprowadzającą wodę do dużego pojemnika - mają zamiar zbierać deszczówkę to bardzo pozytywne oczywiście, ale jak się sprawdzi w praktyce zobaczymy wiosną, bo my z doświadczenia wiemy, że taki duży zbiornik przy większym deszczu to w kilka godzin potrafi się zapełnić, no a jak się przepełni to wiadomo... narazie o tym w ogóle nie myślę ale mam nadzieję, że będzie wszystko ok
Pozdrawiam!

Hej Kasiu, nie bądź taką pesymistką. Z mojego dachu deszczówkę zbieramy do dużej beczki drewnianej , a co jak co, ale tutaj pada dużo częściej niż w Polsce. I jeszcze się nie zdarzyło, żeby z beczki zaczęło wypływac. Z tym, że ja tej wody używam do podlewania więc co jakiś czas ją opróżniam. Jeśli Twoi sąsiedzi też mają taki zamiar, a chyba mają, bo po co inaczej by deszczówkę zbierali, to powinno byc ok Pozdrawiam

Hej hej Agatko, staram się właśnie myśleć pozytywnie to dobry znak, że sąsiedzi postanowili zbierać deszczówkę, choć mieszkają w tym domu napewno ponad 10 lat chyba widzieli jak my zbieraliśmy deszczówkę pytali też mojego M. o zbiornik więc wszystko będzie dobrze mam nadzieję, że o ogródek i otoczenie również zadbają nie chcę już rozwijać wątku sąsiadów w moim wątku
Pozdrawiam
KasiaWB 15:53, 12 gru 2012

Poszliśmy przez sąsiadującą działkę, na której w przyszłym roku ma powstać....14 segmentów ;( działka ciągnie się wzdłuż starego sadu, na pierwszym zdjęciu z lewej strony widać też ścianę właśnie budowanego nowego marketu ..... za rok będzie to już tylko historia...

KasiaWB 15:58, 12 gru 2012

a tu widać ową ścianę marketu, która stanowi obecnie tło mojej rabaty hortensjowej - i to potwierdza słuszność podjętej na początku tego sezonu decyzji i wykonanej o posadzeniu w tym narożniku serbów wczesną wiosną będę ciachać serby, aby ładnie się zagęściły )

KasiaWB 16:01, 12 gru 2012

ostrokrzew

lawendowe kółko pod ostrokrzewem okryte stroiszem

widoczek na hortensjową
KasiaWB 16:02, 12 gru 2012

KasiaWB 16:04, 12 gru 2012

KasiaWB 16:06, 12 gru 2012

rozchodnik okazały z czapeczkami

Astilbe