Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Iwk4"

Typografia ogrodu 13:45, 05 sie 2016

Do góry
Asia, fajnie się dzieje. Pergola świetna. Tak wszystko masz zaplanowane z detalami. Szacun normalnie
Podoba mi się ta pierwsza inspiracja z łanem lawendy i powojników. U ciebie też tam lawenda będzie?
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 06:59, 05 sie 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Fajnie macie z tymi spotkaniami sobotnimi.
Nadrobiłam większość, jak zwykle cudnie. Madżenko, jakie jeżówki najbardziej lubisz? Polecisz jakieś z nazwy?

Iwonko nie mam szczególnie ulubionej, podobają mi się wszystkie. Na razie podobają mi się te , których nie mam
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 23:50, 04 sie 2016

Do góry
Reniu, mój Zbyszek pyta się o rasę waszego pieska, a mi się szukać wstecz nie chce.
Ogród cudny. Nie wiedziałaś, że jest na pinteresie???
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:47, 04 sie 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Ana, tu chyba masz krwawnik z lilią posadzony? Fajne połączenie. Czytałam gdzieś, ze jak bledną kwiatostany, to znaczy, ze przekwita i można je ściąć. Odbija ponownie z bocznych oczek

Co tak na różowo kwitnie z drugiej strony trawnika???
Ogródek Iwony II 21:36, 04 sie 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Będę jutro i poodpisuję na posty. Zrobiłam fotki moim listkom hortensji, pomierzyłam kwiaty, jutro zrobię porównanie...

Dziś zdążyłam przed deszczem skosić trawnik. Teraz pada.

Prawdziwy matematyk
Chciałabym aby i mnie deszczyk przeszkadzał w pracach ogrodowych, niestety cały czas żar leje się z nieba. U Ciebie tak świeżo, soczyście zielono i kolorowo Podoba mi się herbaciana rabata.
Zmieniłaś avatarek, nie mogłam Cię poznać Dobrze Ci w tych kolorach
Ogródek Iwony II 20:44, 04 sie 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Będę jutro i poodpisuję na posty. Zrobiłam fotki moim listkom hortensji, pomierzyłam kwiaty, jutro zrobię porównanie...

Iwonko, jesteś profesjonalna do szpiku kości! Już fotki, mierzenie, no pełen szacun

Oby i u nas popadało... Ale się nie zanosi. A jutro jeszcze większy żar, niż dziś...
Ogródek Iwony II 19:46, 04 sie 2016

Do góry

Ogród na glinie 09:37, 04 sie 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Przyszłam na fotki.

Nawet mam parę fotek w aparacie, ale czasu na wstawienie brak.
Będę wstawiać po czasie nieaktualne.
Ogródek Iwony II 08:26, 04 sie 2016

Do góry
Dzień dobry Iwcia.
Zaczęłam poranek z kawusią w Twoim ogrodzie. To nic, że troszkę ostatnio było rozkopane, ale fajnie się u Ciebie rozsiąść. Ja lubię, gdy w ogrodzie się coś dzieje a tu nie mogę narzekać na brak "dziejstw". Specjalnie miałam w przeglądarce zostawione zdjęcie wejścia przed równaniem fal i teraz, żeby móc sobie porównać:
Iwk4 napisał(a)
Przed domem:

I teraz

Poprzednio mi się podobało, ale już dojrzałam dawno do wyprostowanych chodników i rabat i tak jest o niebo lepiej. No i właśnie. Wzdłuż ganku zyskałaś miejscówkę na rabatę a to fajny pomysł. Już masz wizję, co tam posadzisz?
U mnie idealna pogoda ogrodnika. W nocy pada, w dzień słoneczko i ciepło. Chwasty jakby trochę mniej rosną, młody trawnik rośnie jak szalony i koszony w poniedziałek już prosi o nóż. Szkoda, że ja przez skórkę czuję jesień. Niestety wraz z jesienią przychodzi chandra co odczuwa się u mnie po braku entuzjazmu przy pracach ogrodowych. Zwyczajnie zaczynam ogrod zaniedbywać
Aaaaa, i po dynie zapraszam
Pozdrawiam Iwonko.
Ogródek Iwony II 07:50, 04 sie 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Iwonko w czerwcu miałam 2x deszczyk, ziemia przesiąkła do 2 cm przy ponad 30stopniowych upałach. W końcu lipca też 2x ziemia przesiąkła na głębokość ok. 10 cm. Rabaty podlewam 2x dziennie przed pracą wstaję o 5 godzinie i wieczorem poprawiam tą samą rabatę, na drugi dzień następny kawałek ogródka. Teraz jestem nad Bałtykiem i pada tu co dzień, ciekawe czy eM da radę uratować mój ogródek, czy zastanę wszystko ususzone. Czasem mam ochotę się poddać, bo za bardzo jestem podporządkowana mojemu ogródeczkowi. W najgorszej kondycji mam trawnik, dla niego nie wystarcza wody, ale mimo, że usycha na siano, wystarczy , że ziemia przesiąknie te 2 cm a on zaraz robi się zielony.
Mam VI kl ziemi, nawet po deszczach przy upałach w ciągu 2 dni ziemia wygląda jak popiół. Duże ilości własnego kompostu też nie wiele dają, kompost nie zatrzymuje wody w ziemi i też bardzo szybko wysycha.
No to sobie ponarzekałam w cudzym wątku.
Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 23:42, 03 sie 2016

Do góry
Poczytałam, pośmiałam się z opowieści o nazwach i ogrodniczkowaniu pana Ogrodnika.
Fajnie zmienia się ogród.
I fajnie, że Toszka czuwa.
Toszko, wczoraj znalazłam twój link do bloga Tamaryszka. Wsiąkłam w nim na dobre O uzdatnianiu ziemi tam fajnie jest napisane
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 23:11, 03 sie 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Jaka słodka
Zawołałam młodego z łóżka, by pokazać słodziaka. No taka Tosia szkód zrobić nie może. Wygląda, jak maskotka
Ty nawet pieska musisz mieć z wyższej półki. Powinnam zazdrościć

Pies z wyższej półki hihi ... dobre
Na razie poważnych szkód nie odnotowaliśmy ... oprócz tego, że znaczy swój teren, niestety bez wyraźnej logiki, to tu to tam (ma do dyspozycji kuchnię, salon i korytarz
Ciesze się, że Ci się podoba
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:39, 03 sie 2016

Do góry
Jaka słodka
Zawołałam młodego z łóżka, by pokazać słodziaka. No taka Tosia szkód zrobić nie może. Wygląda, jak maskotka
Ty nawet pieska musisz mieć z wyższej półki. Powinnam zazdrościć
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 22:22, 03 sie 2016

Do góry
polinka napisał(a)

Myślałam że te donice co masz na schodach to były wcześniej obok ławki po dziadku?
Tak to jest jak człowiek nie jest na bieżąco...

Dobrze myślałaś. Latam z nimi i szukam najlepszego ustawienia. Na schodach najlepiej mi pasują. Tylko ja mam jeszcze dwie inne. Drogie, jak nie wiem co, tłoczone w stylu angielskim: prezenty od rodziny i znajomych. Zupełnie z innej bajki... W końcu obie wylądowały na tarasie i stoją przy drzwiach tarasowych po bokach.
I weź sobie człowieku wymyśl styl. Jeden prezent wszystko zmienia

Czytam, że szkółka będzie Fajnie.
Idę dalej czytać
Ogród z uśmiechem 21:36, 03 sie 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Jolu, jak twoja trawka?
Drewniana pergola byłaby fajna. Może się uda.
W tych twoich planach różanych się pogubiłam troszkę...

Trawka rosnie, podlewana jest bez przerwy, łatki bedą do dosiania ale juz jesienią

Też myslę o drewnie, zupełnie inaczej to będzie wyglądalo Na razie musi być tak, jak jest

Haha, ja też sie juz pogubilam
Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-) 20:10, 03 sie 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Lubię twój chodniczek z obrzeży

Dzięki Iwonka
Ogródek Iwony II 15:10, 03 sie 2016

Do góry

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 13:51, 03 sie 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)

To czytanie po nocach kształtuje nasze wyobrażenie o ogrodzie i przekonuje nas do tego, ze da się. Niemożliwe staje sie wykonane. Pamiętam moje początki. też przeczytałam cały twój wątek. Nawet Danusi wątki przeleciałam pismem obrazkowym i czasami bardziej szczegółowo, a twój cały.
Potem odkryłam, ze nie ma sensu całości kopiować, ze trzeba mieć coś własnego i tak małymi kroczkami człowiek tworzy, zainspirowany ogrodami tutaj.

Pozdrawiam Anetko. Już wróciłaś z wojaży?

przecież ja też czytałam tak tylko się drocze, częściowo wróciłam...
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 13:45, 03 sie 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Kasia, fajnie ta rabata wyszła. Mimo twojej krytyki.
Tylko chyba lawendę bym wymieniła na taką bardziej zwartą. Ta jakaś niepookładana jest.
jeśli znajde czas ...bo dzisiaj to już mam klęskę urodzaju dosłownie...to może jak przekwitnie to ją przesadzę na sam skraj rabaty niech sobie swobodnie zwisa i się pokłąda i rozkłada a nie między bukszpanami bo obecnie jest tam jeszcze mała kostka której wogole nei widać a jak będzie wena to zupełnie wyleci w obmyśo0ne już kiedyś miejsce.
Hortensjada 13:42, 03 sie 2016

Do góry
Bożenko, czypotrafiłąbyś rozszyfrować nazwę mojej hortensji? Kupiłam NN. Szybko startuje i bardzo szybko ma łądne pełne kwiaty.
3 i 4 fotka tutaj:
https://www.ogrodowisko.pl/watek/6594-ogrodek-iwony-ii?page=313#post_8
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies