Spore te kępy seseleri Ja moje dzieliłam na jesieni i posadziłam na próbę kilka sadzonek przed hortami ogrodówkami,później zobaczę jak to będzie wyglądqć
I cebule mi ruszył. Na zdjęciu największy przedstawiciel tej rodziny Czosnek Dęty zwany też Cebulą Siedmiolatką
Pozostałe cebulki: Globo, Augusta, szalotka różowa, Toska i szczypiorek Bohemia są o połowę mniejsze i jeszcze słabo je widać. Za dwa dni będę mieć las szczypiorków cebulowych
Gosia wiem że to pomaga bo też tak robiłam, ale żaden zwierzak nie będzie żył wiecznie, kiedyś odejdzie... niewiem czy chce jeszcze mieć kolejenego zwierzęcia w domu .Mąż od naszej znajomej z hodowli chce wziąść takiego futrzaka dla dzieci.. no jeszcze zobaczymy.. Wygląda jak mały gremlinek
Moje serdeczna koleżanka uprawiala w poprzednim sezonie arbuzy w gruncie. Obrodzily jej tak, ze mogla sklep zalozyc, waga 4-6,5 kg. takie jej urosły. Słodkie i soczyste. Okolice Lublina
Wydreptałam dziś w śniegu taką mini rabatkę pod ambrowcem na przedpłociu (płot frontowy się kiedyś pojawi). Co niskiego warto tam dać? Reszta przedpłocia to trawa.
Pomysły:
• sesleria jesienna + szałwia Compact Deep Blue
lub
• jakieś turzyce + coś?
Oooo, ciemierniki rzeczywiście cudne!
Jakie to odmiany?
Trzy lata temu zobaczyłam po raz pierwszy ciemierniki na żywo.
W pobliskim ogrodniczym wyhamowałam przed wielką donicą z kwitnącą rośliną.
Kiedy do niej podchodziłam, byłam przekonana że jest sztuczna.
Krzak był chyba 3x większy od tego Twojego białego cudu.
Kosztował fortunę.
Rozpisałam sobie obsadzenia szklarni 4x3 m tak jak Zuzanna Antracyt. Skrótami ale będę wiedzieć. Krzaki co 60 cm.
Rabaty są metrowej szerokości i ścieżka też.
Od lewej na początku arbuzy i melony potem fasolnik chiński i reszta to pomidory. W ziemi jest dużo obornika więc chcę spróbować te arbuzy i melony od południowej strony.