Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;)

Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;)

Konieczki 20:16, 14 paź 2025

A ile masz kur, ja mam całe dziewięć

Kiedyś córka w czasie pandemii miała zajęcia na uniwersytecie dziecięcym i był temat powierzchni i jak nam wyliczyła to kurnik mam na 1.5kury
Kontonaogrod 20:18, 14 paź 2025

Praca na pełen etat

A potem 1,5h opróżnienie strychu, 3 worki folii, więcej gratów do przywiezienia do nowego domu

Jutro jedziemy wszyscy do gminy się wymeldować

Grzybków kilka wczoraj ale to było pół godziny. Chętnie bym się wybrała do prawdziwego lasu na prawdziwe grzybobranie ale czasu brak

Chcę ogarnąć stary dom i zabrać parę roślin z ogrodu a tu jak na złość cały dzień padało
Konieczki 20:21, 14 paź 2025

Ja mam bajoro w ogrodzie, jak idę rano wypuścić kury to czuję się jakbym po gąbce nasiąkniętej woda stąpała
Kontonaogrod 20:25, 14 paź 2025

To samo tutaj z tym że dużo my utwardzone a reszta to błoto. Psu się nie podoba ma delikatne łapki chodzi po kostce dookoła domu i to tyle czekamy aż jakaś trawa odrośnie ale to może za pół roku heh

Kontonaogrod 15:01, 15 paź 2025

Wymeldowaliśmy się ze starego domu chlip chlip

Do piątku chcę go wysprzątać i wywieźć rzeczy żeby móc przekazać klucze nowym właścicielom. Zostanie mi ogródek - zabranie paru (-dziesięciu roślin, trumienki z aluminium (z której muszę wybrać ziemię żeby dało się ją ruszyć w ogóle). I opróżnienie piwniczki z tony pustych plastikowych doniczek i regału zapełnionego zaprawami w słoikach. I wtedy będziemy mogli powoli zabrać się za nowy dom i wykończenie. Stolarz rzucił mi zaporową cenę za regał pod skos (3mb, wysokość 80 cm, głębokość 90cm) - chce 6 tys. zł. Stwierdziłam że chyba oszalał. Więc zostaje zamówienie gotowych mebli typu ikea czy podobnych i skręcenie ich do kupy w wolnej chwili.

Dziś po pracy kopię rośliny w starym ogrodzie i może uda mi się wyszorować lodówkę i/lub łazienkę. Jutro dentysta więc nic nie zrobimy. Może coś w piątek?

Salon wygląda jak kopia poprzedniego bo meble te same

Kontonaogrod 19:12, 15 paź 2025

Szkoda że ostatnie

Agatorek 22:35, 15 paź 2025

Piękne te maliny
Kokesz 23:15, 15 paź 2025

Kontonaogrod napisał(a)
Juzia posadź sobie na nowej działce mam 6 drzewek, sadziłam wypierdki z P9 a po roku mam je po cycki
I to najlepsze figi jakie jadłam fakt garstka na razie, ale będzie więcej (chyba że wymarzną to nie będzie ale może zima będzie łagodna (dla fig i portfela, bo pompa ciepła

Moja figa w donicy stale zrzuca owocki i nie mam pojęcia dlaczego kupiłam w formie drzewka z grubym jak ręka pniem.
Kontonaogrod 06:03, 16 paź 2025

O tej porze roku każdy kolor jest w cenie

Niedobór nadmiar wody? Przesadź do gruntu pewnie jej się poprawi
Kontonaogrod 14:23, 16 paź 2025

Odchwascilam trumienki, nie widać ale miejsce na nowe byliny jest