Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe marzenie Mrokasi cz. II

Ogrodowe marzenie Mrokasi cz. II

mrokasia 14:04, 15 paź 2025

Iwonka napisał(a)
Oklaski mała a w sumie patrząc na targanie bluszczu ogromna zmiana, która cieszy oko
Super satysfakcja z dopieszczania denerwujących fragmentów.
Bardzo mi się podoba gigantyczny dereń, nie znałam tej odmiany.
Ciekawe ma liście, bardzo, a owoce?

Iglak obok ma potencjał, oj cięłabym cięła

Iwonka, to fakt, takie małe zmiany (co nie znaczy, że lekkie do wykonania ) bardzo cieszą. Nareszcie wszystko zaczyna do siebie pasować i znikają miejsca, które omijało się wzrokiem.

Derenia kocham. Jest super. Na jesieni liście z ciemnozielonych stają się fioletowe, takie bakłażanowe. Kwitnie baaaaardzo niepozornie. Nie ma owoców.

Przyjeżdżaj, tuja czeka na cięcie a Ty masz talent do tego .

Marcin89 napisał(a)
W sumie nikt nie pytał chyba, to ja zapytam. Jaki zestaw roślin tu jest?

Posadziłam tu trzy tawuły Little Princess, kilka kocimiętek, bordowych żurawek i bladoróżowych bodziszków.Pod tują i dereniem wsadziłam siewki ożanki - mam jej sporo w dalszej części rabaty więc będzie kontynuacja. I tyle .
mrokasia 14:12, 15 paź 2025

Dziewczyny z Lubelskiego, baaaardzo Wam dziękuję za wizytę, super sernik i sałatkę oraz za zdjęcia . Super są takie spotkania! Zapraszam ponownie .
mrokasia 14:22, 15 paź 2025

Wafel napisał(a)
To jest Compressa??? Ja myślałam, że one są mniejsze, kompaktowe w szoku jestem... Chciałam kiedyś u siebie posadzić

Posadzić warto . On u Ciebie to w którymś rogu by się sprawdził.

Juzia napisał(a)
Ale fajne ujęcia... z innego oka
Ja zawsze lubię obejrzeć fotki gości, bo pokazują zupełnie inny ogród
I u ciebie zauważyłam dzisiaj coś nowego. Dla mnie nowego, bo tobie to pewnie ta rabata już oklepana dlatego fotek jej nie robisz

To prawda, fajnie jest zobaczyć ogród innym oczami .
O której rabacie mówisz???

ajka napisał(a)
Na tych zdjęciach to ogród jakby bardziej znajomy Mrokasia, za mało aktualnych zdjęć wrzucasz Proszę ucałować pieski ode mnie

Jakoś tak wychodzi, że w sumie mało ostatnio w ogrodzie bywam . Do fotek choć odrobina słońca by się przydała...
Piesiory wycałowane .

TAR napisał(a)

Kasia a czemu Ty kobieto tego znicza plonącego nie pokazywalas, co to jest??? Boskie. Psiunie jakie fajne.

Domyślam się, że mówisz o tym czerwonym drzewku na pierwszym cytowanym przez Ciebie zdjęciu? To kalina Spring Red Compact. Daje po oczach, co? .

Juzia napisał(a)

Też mnie zaskoczył!!!!!

mrokasia 14:26, 15 paź 2025

Świeżych zdjęć z ogrodu na razie nie ma ale za to pokażę Wam widoczek z wczorajszego spaceru z psami. Bez żadnego podrasowywania, filtrów itp.

TAR 15:55, 15 paź 2025

Co za widok.
Ta kalina superancka.
mrokasia 17:43, 15 paź 2025

Zrobiłam kilka fotek .
mrokasia 17:44, 15 paź 2025

mrokasia 17:44, 15 paź 2025

Juzia 18:30, 15 paź 2025

mrokasia napisał(a)

O to mi chodziło

Nie widziałam wcześniej tej rabaty.
Wafel 19:31, 15 paź 2025

Kasiu, żeby posadzić coś jeszcze w narożniku, musiałabym mieć ogródek w kształcie heksagonu Ale kto wie, najbardziej ryzykowny jest narożnik z klonem palmowym