Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Mój jesienny ogród 11:08, 19 paź 2012

Do góry
Karolciu, 4 tysiaki, jest przy czym pobiegać. W tym roku mam bałagan bo od 3 miesięcy mam zepsutą kosiarkę i samochód, ten drugi już mam ale wyjeżdżam za 3 tyg i na nic nie mam czasu. Na podwórku już nic nie robie, nie kosze nie grabię wszystko zostaje samopas. Turzyce mam pierwszy rok i nie będe okrywał bo nie mam kiedy, mamroboty w firmie którą do wyjazdu muszę opędzić i naprawdę nie mam czasu podrapać się po ..... nawet śpię po 4 odziny, masakra. Nie gniewajcie się że nie zaglądam do Was ale może z Kanady będę mógł odwiedzać Wasze ogrody.

Co z tym ogródeczkiem począć 11:07, 19 paź 2012

Do góry
Cześć Ewa, przyszłam zobaczyć co kombinujesz miejsce grillowe zyskało przestrzeni pnącza na murze są super, niech Ci nie przyjdzie do głowy ich usuwać, można ewentualnie podcinać jak Danusia.
Myślę, że ten żywopłot, który wykopałaś to ligustr (lub jak kto woli liguster ).

A na tej nowej rabatce, to rh możesz sobie posadzić gdzieś z tyłu np. w prawym narożniku przed thują tylko też daleko od thuji. Czy Ty widziałaś rh naszej Bogdzi? jeden taki mogłby wypelnić całą tą rabatę trzeba uważać na wielkości roślin - jakie osiągnął za parę lat
Dobrze, że dosadziłaś thuje, od razu tak pełniej się zrobiło, chociaż jeszcze malutkie.
Napisz mi jeszcze o co chodzi z tym żywopłocikiem z bukszpanu tak w linii prostej w tym miejscu? tu ewidentnie brakuje czegoś na pniu idealna by była kulka cisowa na pniu, ale może żółta trzmielina? i z tego bukszpanu zrobić wokół tej piennej formy tzw. zawijaska? ale poprowadzić zawijaska tak by stanowił brzeg tej rabaty i zawijał wokół formy piennej.... tylko nie może to być duże drzewo oczywiście

takie coś jak np. Danusia zrobiła u Ani z zielonego wzgórza

Ale daj jeszcze zdjęcie tej rabaty ale robione od strony kostki... bo nie wiem jak to wygląda z tej drugiej strony. Bo rabatka musi atrakcyjnie wyglądać zarówno od strony ganku jak i od frontu
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 11:05, 19 paź 2012

Do góry
bardzo podobaly mi się Danusi donice , zainspirowana zrobilam coś podobnego

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 10:59, 19 paź 2012

Do góry
miałam pokazać to co robię przy biurze. Teren do ogarnięcia jest bardzo duży bo prawie hektar, trwają jeszcze prace wyrównawcze bo budynek jest świeżo oddany. W trzech klombach przed budynkiem są wiśnie, wokół nich posadziłam trawy (w jednym cos mi przywiędły) i tulipany, będą jeszcze obwódki. Tylko wacham się jeszcze czy z cisa czy bukszpanu...

Co z tym ogródeczkiem począć 10:54, 19 paź 2012

Do góry
nieszka napisał(a)
Ja tam bym jeszcze może dosadziła takich samych żurawek jak je jeszcze dostaniesz i nie dodawał już żadnych nowych gatunków.
"dobrze jest, nie trza psuć"

Ale gdzie ? tam już nie ma miejsca chyba że koło tego cisa posadzić tak centralnie na środku z 3cz4 szt i będzie taka plama .
Zastanawiam się czy nie lepiej dodać tam takie cytrynowe żurawki
Nieszko ty tak pięknie komponujesz rośliny co byś ty dosadziła na ta rabatę ?

Co z tym ogródeczkiem począć 10:53, 19 paź 2012

Do góry
Ale gdzie ? tam już nie ma miejsca chyba że koło tego cisa posadzić tak centralnie na środku z 3cz4 szt i będzie taka plama .
Zastanawiam się czy nie lepiej dodać tam takie cytrynowe żurawki
Nieszko ty tak pięknie komponujesz rośliny co byś ty dosadziła na ta rabatę ?

Ogrodnik Mimo Woli cd 10:53, 19 paź 2012

Do góry
asc napisał(a)

I różyczki...

ooooo, takie kcem ) i zdaje się, że słodko pachną nieśmiało zapytam o nazwę tej róży
Rododendronowy ogród II. 10:47, 19 paź 2012

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Karmi Aga orzechami
a wiewiórek coraz więcej,
już się martwi bo jest jedna,
a ich chyba sto tysięcy.

Gratuluję Bogdziu......... i tych wiewiórek.. jak w Twojej bajce sto tysięcy .... dobra, to tylko bajka... wystarczy tysiąc A na razie tysiąc kolejnych stron...... na dobry początek
I amerykański motylek... rzekomo wielki.... u mego brata takie przesiadują na kwiatkach

To rzeczywiście duże motyle monarchy.I piekne. Dzięki Aniu.

No ja wymiękam....... wszystko wiesz...... Nawet zagraniczne motyle znasz ...
Ogrodnik Mimo Woli cd 10:43, 19 paź 2012

Do góry
Hogata napisał(a)
Normalnie idziesz jak burza, nie na dążam czytać....
Ale tak sobie ciebie wyobrażam ... ciągle w ruchu.... uśmiechnięta.... szalona....

Tylko pismo obrazkowe czytaj....... szybciej.....
Miłorząb od Danusi też się powoli przebarwia.. nie jest taki kurczak jak w zimozielonym.... ale też ładny
Do popołudnia miłe Pani i ewentualni Panowie..... sorki, że do Was nie zdążyłam, ale ... za długo u siebie zabałaganiłam........ dwie pozostałe gdzieś polazły..... zamiast pracować

Ogrodomania Oli 10:41, 19 paź 2012

Do góry
Ogrodnik Mimo Woli cd 10:40, 19 paź 2012

Do góry
popcarol napisał(a)
Spory!! Ach, i 5 lat pozniej Twoj ogrod wyglada TAK??? Cudnie, i jak szybko! Dalabym mu sporo wiecej lat!

Karolinko.. w 2007 i to grudniu posadziliśmy tylko kilka drzewek... wiosną 2008 rząd choinek by odciąć się od sąsiadów i zasłonić siatkę... a resztę zaczęłam jesienią 2008..... i sukcesywnie robię do tej pory.. po kawałeczku.... Dobrą robotę robią drzewa i krzewy... które powodują, że ogród wygląda dojrzalej...
To 2008 rok... i moje 2 klony Rząd jodeł...... okazyjnie kupionych..

I dziś To samo miejsce..

I dwa klony ...... żółty dużo większy...

Winobluszcz pięciolistkowy - Parthenocissus quiquefolia 10:37, 19 paź 2012

Do góry
A to mój - pokrywa trzymetrowy mur

Ogrodnik Mimo Woli cd 10:33, 19 paź 2012

Do góry
Dla Danusi... foto na jej ulubione miejsce

Jezówka z kupionych nowych.. powiedziała, że na nią pora i szaleje w ilości kwiecia.. ale na kwatki to ja bym już nie liczyła...

I różyczki...

I wszystkie klony do roboty marsz......
Ogrodnik Mimo Woli cd 10:31, 19 paź 2012

Do góry
popcarol napisał(a)
Och jakie piekny ten klon! Ile ma lat? i wysokosci? Bo szerokosc imponujaca

Kupilismy go dość dużego.. i posadzony w grudniu 2007 Jakoś wcześniej sie nie udało czasowo... a na zdjeciu z listopada 2007 stoi jeszcze w donicy przed domem... te dwa pierwsze.. jeden czerwony, a drugi żółty.... ten żółty jest 3 razy wiekszy od czerwonego

Ogrodomania Oli 10:28, 19 paź 2012

Do góry
Ogrodnik Mimo Woli cd 10:27, 19 paź 2012

Do góry
I jesienna sieczka......

Foto dla Marka... tak wygląda przetacznik siwy o tej porze roku... i dzwoneczki poszarskiego kwitną..

Delosperma otworzyła sie do słoneczka....
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 10:26, 19 paź 2012

Do góry
I ja dołączam się z gratulacjami
Ogrodnik Mimo Woli cd 10:25, 19 paź 2012

Do góry
No to cd katowania.... i koniec przerwy.. ale jest nas trzy Przerwa dłuższa...
Na górze wczoraj, a poniżej dziś...

Ogrodnik Mimo Woli cd 10:20, 19 paź 2012

Do góry
popcarol napisał(a)
Ania cudnie u Ciebie! Jak jesiennie - kolorowo! I kolejny watek!
pozdrawiam,
Karola

Witaj Karola na nowym starym,.. nic się nie zmieniło Jestem teraz tylko Ogrodnik Mimo Woli dużymi literami .... awans ogrodowy sobie nadałam...
Poleciałam jeszcze raz do ogrodu z pstryczkiem.... i już mam drugie kapcie mokre .....
Ale warto było..w słoneczku ogród wygląda fajnie

Ogrodomania Oli 10:18, 19 paź 2012

Do góry
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies