Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

Mala_Mi 22:01, 18 gru 2012

Sebuś - stół kupiony na wariata.... z krzesłami które mi się wogle nie podobały (i słusznie,. bo sie wszystkie rozleciały..ale sfiksowane stoją).... .. ale tylko taki zestaw był od zaraz z wyniesieniem ze sklepu już i natychmiast.... sprzedawca zaczął go rozkręcać.. chociaż gamoniowi mówiłam by uważał bo na podłodze piach i mi go porysuje.. i porysował, wiec odebrałam chłopu śrubokręta robiąc obciach na cały sklep i sama go rozdzieliłam na elementy wchodzące jakoś do auta.. .... ale to byłą sobota i wieczorem mieli być ważne goście..... Ale u mnie wszytko w domu tak kupowane I faktycznie nie zauważyć Izy w tle.... oj, oj, oj.. podpadłeś Konstancji...

Iza - jak Adamo mógł tak powiedzieć??????? Ja bym od razu zrobiła machniom

Aniu - mama nie przyjedzie, bo ma swoich chłopów do uświętowania.. no i swoje siostrzyczki , trzy papużki nierozłączki , a moje cioteczki kochane Czasami przyjeżdża do mnie na święta, ale ojciec nie przyjedzie.. bo dla niego za daleko.. ja też nie pojadę z wielu powodów... ale to nie temat na forum.... samo życie... Ale znając życie mamuśka nie wytrzyma i niedługo przyjedzie A jak się dowie, że po świętach przyjeżdża Terenia ..a potem Iza... nie wytrzyma
Mala_Mi 22:05, 18 gru 2012

Zeta napisał(a)
Upssss św. Józefa ?? To teraz ja się zamotałam hmm nie no św. Antoniego chyba ?

To jest jedna i ta sama... tylko rożnie zwana.... ale z łaciny to ta sama.... LILIA CANDIDUM
Konstancja30 22:12, 18 gru 2012

asc napisał(a)
[
Iza - jak Adamo mógł tak powiedzieć??????? Ja bym od razu zrobiła machniom

Aniu wzięłam pod uwagę okoliczności więc grubo po dwudziestce ... ciemność działa na moją korzyść więc nie szarżujmy pomyślałam ... w końcu wypowiadający nieszczęsną kwestię to całkiem rozgarnięty przedstawiciel gatunku homo sapiens w rodzaju męskim (rzadkie ) ... ale jak tak sobie przypomnę to robię machniom po dziś dzień
Sebek 22:52, 18 gru 2012

Konstancja30 napisał(a)

Pięknie wyglądają te lampki na katalpie - i na innych krzokach też I strasznie ładny masz stół w domu

nie no Sebek ... foch ... a ja ... a ja ... tam w linii coca coli ??? ... stół ... !!! ... co za młodzież

No fiesz? Ja bym nie zauważył? Swojej przyszłej teściowej??? Przeczytałem jak o sobie poetycko wspomniałaś i stwierdziłem, że moje przypomnienie o Tobie będzie już....zbędne
aldonaz 23:24, 18 gru 2012

Niezła kolekcja lilii - wpędzasz innych w kompleksy. Ale dawaj więcej tych kolorów - rozjaśniają tą szarość wokół. Czasem spoglądam na to zdjęcie - ach żeby choć raz jeszcze takie śniadanie (nie wszystkim było dane). Pychota

monteverde 23:41, 18 gru 2012

Zeta napisał(a)
Upssss św. Józefa ?? To teraz ja się zamotałam hmm nie no św. Antoniego chyba ?

U nas też mówi się św. Józefa ale na obrazach i ten i ten święty ma w dłoni ta sama lilię i św. Tereska też
Konstancja30 23:43, 18 gru 2012

Aniu pora nie na śniadanie ale bardzo ale to bardzo uśmiecham się na wspomnienie tego śniadanka

i tego niespiesznego relaksu
dobranoc
Martek 01:36, 19 gru 2012

asc napisał(a)
Zeta... jakie u mnie inspiracje... teraz to zakomplemenciłaś.... Ale przyjmuję Łechtam moją próżność ogrodnika.....tak mimo woli się połechtało

Martek - astry posadziłam pierwszy raz... I nie wiem co wymyślę w przyszłym sezonie.. ale ja raczej skłaniam się ku bylinom.. mniej z nimi zachodu. Krócej kwitną, ale ... wymagają mniej pracy ..... a ja niestety muszę dążyć do ogrodu bardziej bezobsługowego .... czasowo nie wyrabiam i tak... na zimę tylko róże trochę podsypałam.... zapowiadają duże mrozy, zero śniegu.. oj, oj, oj...... niedobrze...

Pszczółka... zapraszam pożyczę te karabiny.. takie mogą być??

Piękne to zdjęcie Anka.
Jakbyś w ogóle nic z cyt.: Wredoty w sobie nie miała ))))))))))))))))))))

Ja mówiłam o astrach bylinowych.Masz żółte np.,a ja takie lilia czy coś koło tego,są na ostatnim zdjęciu letnim na moim wątku obok hortensji ogrodowej i floksów białych chyba
Martek 01:37, 19 gru 2012

aldonaz napisał(a)
Niezła kolekcja lilii - wpędzasz innych w kompleksy. Ale dawaj więcej tych kolorów - rozjaśniają tą szarość wokół. Czasem spoglądam na to zdjęcie - ach żeby choć raz jeszcze takie śniadanie (nie wszystkim było dane). Pychota

Szczęściarze wybrańcy
Martek 01:42, 19 gru 2012

Jaki błysk już świąteczny ja pikole
Ta kolorowa to ja proszę do mnie na wątek z okazji braku jej ok ?