Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogrodnik Mimo Woli cd 17:08, 27 lis 2012

Do góry
asc napisał(a)
Aniu... te róże to najprawdopodobniej.... o kurcze.... muszę do zapisów skoczyć... oj mi się nie che..... ale chyba Elmshorn..... poszukałam.... Elmshorn. Moje są kupowane w małej szkółce jako "różowa" .Dziewczyny pomogły mi poszukać jakiś róż podobnych, jedną wiosną kupiłam w Rosarium... i wyglądają tak samo..... nie kopczykowane, nie okrywane, rosną.. wymarzając do ziemi co drugi rok.... bo od 2008 roku dwa razy wymarzły prawie do ziemi... ale takie są w drugi rok po wymarznięciu i odbiciu Ponad 2 metry wysokości... ja je uwielbiam..

Cudna róża, tak się zapatrzyłam i zamyśliłam, że chyba zamiast w nicości to w raju się znalazłam
Ogród Magdalenka 16:56, 27 lis 2012

Do góry
betysia napisał(a)

Rojniki mają się bardzo dobrze

Miłego Tygodnia Wam życzę

cudenko!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
a ogrod jak po liftingu...tz taki promienny, piekne barwy....i jak czysciutko, fiu fiu!!!
doczytalam, poogladalam i zmotywowalam sie do pracy!!!!
pozdrawiam i cudniastego dnia zycze!!!!!
papappa

I ja powtórzę jeszcze raz cudnie !!!!!
Rododendronowy ogród II. 16:55, 27 lis 2012

Do góry
asc napisał(a)

Słoneczny robal - świetne! Bogdziu, bo trzeba sobie jakoś ubarwiać ten świat. Wtedy jest weselej i raźniej.

Protestuję.. Pszczółka to słoneczny owad

Z resztą się zgadzam......

Owad to słowo wiąże mi sie z czymś przewidywalnym, ułozonym , grzecznym a Pszczólka często zaskakuje więc taki nieprzewidywalny robal. Chodzi o to samo tylko bardziej lub mniej zaskakujace.
Rododendronowy ogród II. 16:49, 27 lis 2012

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Słoneczny robal - świetne! Bogdziu, bo trzeba sobie jakoś ubarwiać ten świat. Wtedy jest weselej i raźniej.

Protestuję.. Pszczółka to słoneczny owad

Z resztą się zgadzam......
Moja największa pasja - ogród 16:48, 27 lis 2012

Do góry
kasik778 napisał(a)
i jeszcze fotka ranna portretowa

Powiem tylko, piękne zdjęcie, piękny maluszek i cudowne oczy...
Widzę, że dobrze wykorzystujesz nowy nabytek... najlepiej wychodzą na zdjęciach dzieciaczki
Ogródek Hanusi po zimie 16:34, 27 lis 2012

Do góry
Haniu , pozdrawiam , całuje wszystkich . Czytam Twoje wierszyki , podziwiam ...masz talent . Grzyb tež ładny taki jakiś kosmaty , jeszcze niewidziałam . Przyciaga owady a potem je zjada . To jakaś ,,muchołapka ,,.
Haniu , w domu jako w domu , póki niema śniegu to dobrze , ale juž strasza ze śniegiem . Posyłam Ci pozdrowienie z lata , Pa ..pa ..ściskam , trzymaj sie cieplutko , napisz . W ogrodowisku jestem každy dzień . Podziwiam Wasze ogrody , niektóre bardzo ładne . U mnie mało kwiatów , długa zima i cień do południa , ale za to świerki szumia každy dzień . Pa...Hanulko .
Moja największa pasja - ogród 16:04, 27 lis 2012

Do góry
i jeszcze fotka ranna portretowa

Moja największa pasja - ogród 16:03, 27 lis 2012

Do góry
i jeszcze jedno zdjęcie zrobione z samego rana

trzmielina, szykuję jej niezłą przeprowadzkę, będzie robiła za obwódki w kilku miejscach

Moja największa pasja - ogród 16:00, 27 lis 2012

Do góry
kasik778 napisał(a)
Kochani moje plany ogrodowe w pełnym toku, ostatnio byłam w Obi obejrzeć ciurkadełka i widziałam takie jak ma Wieloszka, czyli trzy kule z granitu z podświetleniem ledowym, piękne...

Mam obiecane na Gwiazdkę

Poza tym dostałam długo wyczekiwany prezent - lustrzankę

Robi boskie zdjęcia

Oto efekt

gratuluję nowych nabytków, ale ten mały człowieczek jednak robi największe wrażenie pozdrawiam Kasiu!
Ogród zamknięty w skrzyniach 15:54, 27 lis 2012

Do góry
No i w jednym z artykułów Danusi znalazłam ideał ( mam nadzieję że mogę go tu wkleić).......

piękny kontrast zieleni no i ten pojemnik .....
A może nie będę się łamać i od razu wstawię wannę?)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
tylko kto to będzie dźwigał?
Ogródek Hanusi po zimie 15:43, 27 lis 2012

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Betysiu,Irenko,Elizo...witam ! Mimo nawału prac znalazłyście czas na wpis u mnie?! Cenne to zaiste!
Dla Was.....rarytasik....chiński grzybek ..cordyceps.....po polsku maczużnik...pasożytujący na owadach.....antyrakowe właściwości
znaleziony przeze mnie na spacerze.......

.

Haniu odniosę sie do tego rarytasu słowawi Swietłany Allilujewny!

" Boże, jaki piękny stworzyłeś świat, jaki doskonały - każdą trawkę, każdy listek! Stale pokrzepiasz i podtrzymujesz na duchu człowieka żyjacego w strasznej, ogłupiałej gromadzie. I tylko przyroda - wieczna i potężna, daje mu siły i pociechę, równowagę ducha i harmonię"
Ogródek Hanusi po zimie 15:40, 27 lis 2012

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Betysiu,Irenko,Elizo...witam ! Mimo nawału prac znalazłyście czas na wpis u mnie?! Cenne to zaiste!
Dla Was.....rarytasik....chiński grzybek ..cordyceps.....po polsku maczużnik...pasożytujący na owadach.....antyrakowe właściwości

.

Że jesteś znawczynią grzybów to wiem ale że znalazłas grzyb pasożytujący na owadach?????????????? Na jakim owadzie?????A może na owocach miało byc-zgłupiałam.
Norweski ogródek... 15:37, 27 lis 2012

Do góry
dziekuje za odwiedzinki , przyjemnie to jest w domku to faktna dworze mokro i wietrznie....

Ogródek Hanusi po zimie 15:36, 27 lis 2012

Do góry
Ewo,Pszczółko,nie mogę powiedzieć...... zostaw ogród i przyjeżdżaj,razem pochodzimy,bo jeszcze pracujesz......ale na urlop i zmianę klimatu.....czemu nie......Spacery u mnie...codzienne. po 3 razy.
Ogródek Hanusi po zimie 15:12, 27 lis 2012

Do góry

.
Blaski i cienie nowego życia 15:04, 27 lis 2012

Do góry
Zmierzyłam dzisiaj to miejsce za które chcę się wziąć na wiosnę i tak mniej więcej wygląda w planie.
To widok z tarasu:
-z lewej posadzone małe tuje SZMARAGD-i pod nimi widziałam lawendę bo to południowa strona,
-na wprost myślałam o huśtawce, bo tam zawsze było trochę cienia latem o poranku (jak rosła stara śliwa-teraz by się przydało nowe drzewo) i w otoczeniu hortensji z małymi nasadzeniami
Do ogrodzenia sąsiadki pozostałoby ok. 2m na drzewa, ewent. myślałam o rododendronach(?)lub cisy

A to w realu:

Ogród Magdalenka 14:53, 27 lis 2012

Do góry

Dzisiaj na chwilkę wyszło słoneczko ... o to dowód i u mnie prawie wszystko w jednym kolorze hihi ...

leżaczek przeniosłam na taras, może jeszcze będzie okazja poleżeć pod kocykiem...

Madziu ślicznie u Ciebie a rojniki REWELKA !!!!
Ślę pozdrowienia i uściski
Stary dom, zapomniany ogrod i ...ja na francuskiej ziemi 14:24, 27 lis 2012

Do góry
betysia napisał(a)
Kochani witam was cieplutko!!!!

ja tylko na chwilke, bo padnieta jestem...zajrze jutro rankiem i wszystko nadrobie!!!!!

zostawiam Wam to co obiecalam....skoczone!

buziam, papapapa

Chętnie bym przycupnęła przy kominku i jednym i drugim ale tak samotnie ..... wiem , że tu mogłabym odpocząć i wyłączyć głowę choć na chwilę .... Pozdrawiam
Dla odmiany czas na zmiany... 13:33, 27 lis 2012

Do góry
Agacia napisał(a)
Dziewczyny, jeśli chodzi o mocowanie wianków, ja mam na stałe wbity malutki gwóźdź, na górze, w grubość drzwi oczywiście, a nie w powierzchnię frontową:

Wystaje tak na 3 mm. Nie jest widoczny i nie przeszkadza w zamykaniu. Wianek wieszam na żyłce na pasującej wysokości.

Też tak mam za radą Danusi
Kwiatki i rabatki u Elizy 12:35, 27 lis 2012

Do góry
Fajna
Wkleję moją - jak Ci przeszkadza, usunę!
pozdrawiam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies