Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 16:34, 27 lis 2012

A w związku z mózgami kiedyś dostałam maila w którym pisało że w przyszłości będą przeszczepy mózgów od osób zmarłych . Pewnej rodzinie powiedziano że nie ma ratunku dla ich krewnego tylko przeszczep mózgu. To się pytają: ile taki mózg kosztuje? Lekarz mówi że męski dużo (nie pamiętam ile to było) a damski prawie darmo. Mężczyżni z tej rodziny patrzą na kobiety i się podśmiechują, a kobieta pyta lekarza dlaczego jest taka różnica w cenie? Na co lekarz : bo mężczyzny mózg jest jak nowy , całe zycie nie używany , a kobiety całe zycie był używany.
Bogdzia 16:36, 27 lis 2012

irena_milek napisał(a)
No i widzisz, tym postem przypomniałaś, że jako rasowa kobieta, po kilku latach powinnam w końcu pójść do kosmetyczki!..manicure jest mi obce, fryzjerzy raz na kilka lat, własną pracą dochodzę do wszystkiego, więc polowanie na bogatego nie u mnie, a myślenie dotyczy tylu spraw tylu ludzi, że muszę się wyłączać w nicość...no i jak M. mówi, lubię rządzić jak facet!
przynajmniej nam się wesoło zrobiło po tym linku!

mówisz, że kobiet wtedy nie trzeba; myślę,że właśnie równowaga cech męskich i żeńskich, zarówno u kobiet i u mężczyzn, daje pożądany ład...ucina stereotypy

W nicości się nie myśli a Ty myślisz równocześnie o sprawach wielu ludzi jak piszesz. Jesteś 100% kobietą i pewnie że nie taką co wisi na mężczyźnie.
Milka 16:39, 27 lis 2012

ta nicośc w moim pojęciu, czyli babskim, to oderwanie się od czynności i myślenia o typowo nam przypisanych, babskich sprawach

a z tym mózgiem, to się uśmiałam!! wesoło, to i zdrowiej
Bogdzia 16:48, 27 lis 2012

irena_milek napisał(a)
ta nicośc w moim pojęciu, czyli babskim, to oderwanie się od czynności i myślenia o typowo nam przypisanych, babskich sprawach

a z tym mózgiem, to się uśmiałam!! wesoło, to i zdrowiej

Nie mam zdolnosci do opowiadania kawałów więc i kiepsko to opowiedziałam ale sens wiąże sie z tym co było na ,,wykładzie" o mózgach.No właśnie o wesołośc tu chodzi.
Mala_Mi 16:49, 27 lis 2012

Pszczelarnia napisał(a)
Słoneczny robal - świetne! Bogdziu, bo trzeba sobie jakoś ubarwiać ten świat. Wtedy jest weselej i raźniej.

Protestuję.. Pszczółka to słoneczny owad

Z resztą się zgadzam......
Bogdzia 16:55, 27 lis 2012

asc napisał(a)

Słoneczny robal - świetne! Bogdziu, bo trzeba sobie jakoś ubarwiać ten świat. Wtedy jest weselej i raźniej.

Protestuję.. Pszczółka to słoneczny owad

Z resztą się zgadzam......

Owad to słowo wiąże mi sie z czymś przewidywalnym, ułozonym , grzecznym a Pszczólka często zaskakuje więc taki nieprzewidywalny robal. Chodzi o to samo tylko bardziej lub mniej zaskakujace.
eliza3 16:59, 27 lis 2012

Bożenko, ale się uśmiałam z tego nieużywanego mózgu M nie będę czytać... tak na wszelki wypadek
hanka_andrus 17:09, 27 lis 2012

Elizo,nie czytaj!Jeszcze mu się szufladka zatrzaśnie!
gusiarz 17:09, 27 lis 2012

Hej Bogdziu - wesoło tu u Was jak w ulu Pozdrawiam dziewczyny.
Bogdzia 17:10, 27 lis 2012

eliza3 napisał(a)
Bożenko, ale się uśmiałam z tego nieużywanego mózgu M nie będę czytać... tak na wszelki wypadek

Czasem lepiej unikac niepotrzebnych spięc ale mój M wszystko czyta co do słowa co ja tu piszę, ale on przyzwyczajony do moich teorii i przemyslen i różnych pomysłów.Gdyby chciał reagowac na wszystko już by oszalał , a że nie reaguje to dobrze się ma.