Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kwiatki i rabatki u Elizy

Kwiatki i rabatki u Elizy

kasik778 09:53, 27 lis 2012

eliza3 napisał(a)

Elizo, aniołka obejrzałam. Jest śliczny. Żurawki nie znam. Mam ich kilka w ogrodzie, ale chyba tylko trzy są znane z odmiany. Byłam kiedyś na targach ogrodniczych i zobaczyłam ile jest odmian żurawek, w głowie się nie mieści. I pojawiają się stale nowe odmiany. Twoja jest ładna, bo nie jest nudna, cały czas się zmienia.

Ja od kiedy pamiętam miałam jedną starą odmianę, wtedy kiedy żurawki nie były się tak modne. Zawsze pięknie kwitły na różowo, ale listki były mniej imponujące. Te które są teraz w handlu mają piękne liście z kwiatkami bywa różnie.
Znalazłam zdjęcie mojej starej żurawki, a raczej jej kwiatków, zdjęcie robione telefonem i nie najlepsze, ale kwiatki fajne, zawsze je zrywam jak dodatek do bukietów.

Ja też mam tylko jedną!!! odmianę żurawki w ogrodzie, w dodatku to NN nie wiadomo co to jest, ale na wiosnę planują bardzo dużo żurawek, głównie Marmelade

pozdrawiam
eliza3 11:51, 27 lis 2012

Urszulla napisał(a)

Elu zrób sesję zdjęciową jak robisz aniołki- jakiś wzór -może dzieci zarażę? Masz przyrządzik do wyciskania wzorków?

Podaję link z którego też korzystałam gdy zaczynałam zabawę z masą solną, swoich zdjęć nie mam, ale ten kurs jest fajny, życzę udanej zabawy
http://www.e-joanna.eu/2009/06/07/jak-to-sie-robi-czyli-kurs-wykonania-aniolka-z-masy-solnej/
eliza3 12:00, 27 lis 2012

Bea napisał(a)
ja też mam taką starą odmianę tyle że kwitnie na czerwono

i bardzo ją lubię bo obficie kwitnie i długo kwitnie,

Moja też kwitnie całe lato i też bardzo ją lubię zwłaszcza ze względu na kwiaty które są ozdobą przez cały sezon. Pozdrawiam i życzę udanego dnia
popcorn 12:05, 27 lis 2012

Ela ale kwiatków ma Twoja żurawka! Mam podobną, krwistą, ale kwiatki ma czerwone..
też czekam na wiosnę, będę dzielić moje żurawki

pozdrawiam!
eliza3 12:15, 27 lis 2012

Kasiu widzę, że dużo planujesz, już się nie mogę doczekać, aby zobaczyć Twój ogród wiosną, bo będzie się działo, oj, będzie....
eliza3 12:26, 27 lis 2012

popcarol napisał(a)
Ela ale kwiatków ma Twoja żurawka! Mam podobną, krwistą, ale kwiatki ma czerwone..
też czekam na wiosnę, będę dzielić moje żurawki

pozdrawiam!

Ja też swoje podzieliłam, aby się cieszyć kwiatkami w różnych miejscach. Cieszę się, że nie tylko ja mam starą odmianę... moja jak widać kwitnie na różowo, ale listki ma zielone.

popcorn 12:35, 27 lis 2012

Fajna
Wkleję moją - jak Ci przeszkadza, usunę!
pozdrawiam
eliza3 12:39, 27 lis 2012

Karola listki mają podobne, a ja zrozumiałam, że Twoje listki są krwiste... a to o kwiatki chodziło, a masz zdjęcie kwitnącej?
hanka_andrus 18:07, 27 lis 2012

Elizo,Gratuluję cyfry 29!Jeszcze tylko21 ! I będzie komplet!
Bogdzia 18:12, 27 lis 2012

To i ja z gratulacjami. Dla obydwojga.