Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród do kwadratu 12:42, 16 paź 2012

Do góry
gusiarz napisał(a)
No i stało się. Nie mogłam wytrzymać. Przekopałam rabatkę. Teraz jakoś bardziej mi leży. Wiem, wiem nie każdemu sie to spodoba. Mój M. stwierdził "słabnę", gdy zastał mnie przy kopaniu po raz wtóry tego samego zagonu . Kopałam wczoraj do 8-ej wieczoerm. Ciemno było, sąsiedzi pomyśleli, że na głowę upadłam, ale chciałam przed deczem zdążyć i jeszcze to ciepełko - jakby lato się wróciło. .
Efekt jest taki:

Między ciskami wsadziłam hakone i naparstnice - na razie marniutke, ale myślę, że wiosną będą ładniejsze (jak przetrwają) Z przodu planuję rządek z żórawki

Świetna ta nowa wersja Rewelacyjna!
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 12:37, 16 paź 2012

Do góry
popcarol napisał(a)
A hosty w donicy mam i ja

piękne są!
Ogród do kwadratu 12:33, 16 paź 2012

Do góry
No i stało się. Nie mogłam wytrzymać. Przekopałam rabatkę. Teraz jakoś bardziej mi leży. Wiem, wiem nie każdemu sie to spodoba. Mój M. stwierdził "słabnę", gdy zastał mnie przy kopaniu po raz wtóry tego samego zagonu . Kopałam wczoraj do 8-ej wieczoerm. Ciemno było, sąsiedzi pomyśleli, że na głowę upadłam, ale chciałam przed deszczem zdążyć i jeszcze to ciepełko - jakby lato się wróciło. .
Efekt jest taki:

Między ciskami wsadziłam hakone i naparstnice - na razie marniutke, ale myślę, że wiosną będą ładniejsze (jak przetrwają) Z przodu planuję rządek z żórawki
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 12:32, 16 paź 2012

Do góry
A hosty w donicy mam i ja
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 12:26, 16 paź 2012

Do góry
Aniu, lecę z gratulacjami, bo nawet, jeśli to za wcześnie, to jak znam siebie, przegapię

Gratki i kfiatuch (najpiękniejszy, jaki - na razie - mam):

Mini ogród .. 12:17, 16 paź 2012

Do góry
...to zdjęcie z promyczkiem...takie energetyzujące...Pozdrawiam.
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 12:12, 16 paź 2012

Do góry
Tess napisał(a)

Tereniu, cieszę się, że wpadłaś a wiesz, że ty w październiku i 3 razy możesz obchodzić imieniny i życzenia ogrodowo - prezentowe możesz mieć?

wiem
Ale takich życzeń ogrodowych, jakie mam w tegorocznym październiku, to nikt nie spełni
Chcę żeby przed zimą roslinki były wszystkie wsadzone

A czwartą rękę chętnie nabędę/zdobędę, ale nie do pomocy w sadzeniu, tylko do pukania się w głowę!
Szkoda, że jej nie miałam, jak roślinki nabywałam.
Trzeba było się pukać już wówczas

Posadzisz, masz jeszcze sporo czasu, bo nadal cały czas będzie ciepło,czyli już życzenia można uznac za spełnione

oj znam ten ból i wariactwo z roślinkami, jak zobaczyłam te żurawki do wysadzenia na palecie, zwątpiłam w siebie, a jednak uparłam się i w największy upał posadziłam, ale kto wie, jakby ta czwarta ręka byłą, to bym się puknęła w czoło
W cieniu - zacieniona 12:03, 16 paź 2012

Do góry
..na różowo...
W cieniu - zacieniona 11:58, 16 paź 2012

Do góry
Ozdobne z liści...
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 11:49, 16 paź 2012

Do góry
ana_art napisał(a)
zaczełam tez uzupełniać kamienne braki od frontu

Aniu, czy te jasne kamyczki na frontowych rabatach jakoś się nazywają? . Czy są na tyle drobne, że można po nich wygodnie chodzić? Szukam właśnie w takim kolorze i drobniutkich.
Piękne rabatki tworzysz - bardzo "Danusiowe"
Ogródek Hanusi po zimie 11:48, 16 paź 2012

Do góry
Betysiu,dzięki za słoneczko! Doleciało piętnaście po 10-tej.Ale juz nie grzeje,tylko świat pojaśniał.

Właśnie oskubałam wiaderko /10 litr/ winogron,spróbuję wycisnąć trochę soku,może z 5 litrów będzie

A co potem? Może jakiś ferment? Dziś czułam się jak w winnicy.....

Pozdrawiam odwiedzających!

Mój mały raj na ziemi :) 11:40, 16 paź 2012

Do góry
anula_wn napisał(a)

Za taki torcik mój młodszy synek dałby się pokroić - ostatnio ma fazę za Angry Birds
Spóźnione - ale bardzo szczere życzenia urodzinowe i uściski dla Frania!
Zielona odskocznia 11:38, 16 paź 2012

Do góry
Nie no muszę sobie to wstawić do podglądu. Marzy mi się taki żywopłocik tawułkowy. Jedną tawułę już i mam i 11 dzieci się ukorzenia. Zobaczymy co z tego wyjdzie na wiosnę.

A teraz Ania "Lecę w kulki..." :

anna_studio napisał(a)
Witam! Dziś zdjęcia robocze.................
U mnie w ogrodzie ostatnio cięcie......
Zaczęło się od tawułek, ale jeszcze nie wszystkie przycięte....
i znowu tawułki...

...one expresowo się odradzają, te suche badylki w momencie są zielone...., a że mam tam korę wcale mi to nie przeszkadza....

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 11:36, 16 paź 2012

Do góry
orliki, pełno nowych siewek...i suchodrzew

i marcinek błękitny, miniaturka

tutaj widoczne są liście szafirka, właśnie one mnie denerwują i co uciachać je, czy co?
a to petunia samosiejka, miałam je w skrzynkach w ubiegłym roku, małe a jak cieszy

Mój mały raj na ziemi :) 11:26, 16 paź 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)

ufff ....
co za weekend !!!

dziękuję serdecznie za życzenia w imieniu Jubilata
dziecko szczęśliwe, bo otrzymało swój wymarzony tort ANGRY BIRDS
wstawię fotki, bo nawet mi wyszedł

a dla Gosi specjalne podziękowania za wskazówki, porady, namiar na sklep i podtrzymanie na duchu !

jaki piękny tort dla jubilata! serdeczne uściski dla malucha i gratki dla wspaniałej mamy

i ja Anula obchodzę urodziny mojego dziecka, właśnie dziś i czekam do 13.10 z życzeniami, bo o tej porze się urodziła, ale to nie 5 lat, a 33!; tort owszem też będzie, ale niestety kupny, ale zapewne pyszny

i fajnie, że doczytałam wstecz, bo wiem w końcu jak nazywa się trawa zakupiona u Finki
pozdrawiam i ściskam

Irenko,
dziękujemy z Franeczkiem
torcik na pewno będziesz miec przepyszny, a najważniejsza jest pamięc !
ja pierwszy raz popełniłam aż takie szaleństwo

No mój mały jeszcze, choc i te 5 lat minęło nie wiadomo kiedy....
a mogłabym miec już co najmniej 20-latka....
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 11:23, 16 paź 2012

Do góry
Izuś kochana i Adamo, kolejnych pięknych 18 i nie zmieniaj się, bądź nadal taka

Mój mały raj na ziemi :) 11:19, 16 paź 2012

Do góry
anula_wn napisał(a)
ufff ....
co za weekend !!!

dziękuję serdecznie za życzenia w imieniu Jubilata
dziecko szczęśliwe, bo otrzymało swój wymarzony tort ANGRY BIRDS
wstawię fotki, bo nawet mi wyszedł

a dla Gosi specjalne podziękowania za wskazówki, porady, namiar na sklep i podtrzymanie na duchu !

widoczne dziurki są po świeczkach, bo wyjęłam do fotek

jaki piękny tort dla jubilata! serdeczne uściski dla malucha i gratki dla wspaniałej mamy

i ja Anula obchodzę urodziny mojego dziecka, właśnie dziś i czekam do 13.10 z życzeniami, bo o tej porze się urodziła, ale to nie 5 lat, a 33!; tort owszem też będzie, ale niestety kupny, ale zapewne pyszny

i fajnie, że doczytałam wstecz, bo wiem w końcu jak nazywa się trawa zakupiona u Finki
pozdrawiam i ściskam
Moje spełnione marzenie Małgocha 1960 11:15, 16 paź 2012

Do góry
Małgosiu, wklejam zdjęcia. Były tylko trzy. Jak tam grzybki już ususzone? Pozdrawiam.

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 11:06, 16 paź 2012

Do góry
betysia napisał(a)

oj Irus jak ta twoja lista mi pomoze!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
oj bede sie rozgrzeszac, czesto.....
....a i malzonek moze w depresje nie wpadnie hihi....jak pomysli,ze inni maja jeszcze gorzej!!!!!!

ale się cieszę mój to się nakopał dołów, nazwoził ziemi, nazrywał darni, ale jakoś nie protestuje, tylko stwierdza, że on kocha drzewa, przy nich nie ma pracy, a ja mu wymyślam chabezie i więcej pracy, i tak nie mogę narzekać, bo bym zgrzeszyła!!!
a twój na pewno nie wpadnie, bo zobaczy, że jest coraz piękniej
zatem powodzenia i do dzieła

cudna jestes!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
moj M nie narzeka o dziwo, zgrzeszylabym gdybym tak powiedziala bo widze,ze sam z radoscia lapie za szpadel i pyta moze cos ci przekopac ???????
on tylko nie przyzwyczajony do "kosztow" posiadania i utzrymywania ogrodu
....ale licze ze z czasem i to sie zmieni....

no tak, nawet ja nie przypuszczałam, ze takie koszty to są! ale ja mam choć jedną wymówkę, ze więcej wydamy na papierosy i...hulaj dusza...z czasem koszty się zmniejszają i pozostaje pielęgnacja;
super, że chętny..a do reszty się przyzwyczai, bo przyzwyczajenie, to druga natura człowieka
buziam
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 10:59, 16 paź 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)

oj Irus jak ta twoja lista mi pomoze!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
oj bede sie rozgrzeszac, czesto.....
....a i malzonek moze w depresje nie wpadnie hihi....jak pomysli,ze inni maja jeszcze gorzej!!!!!!

ale się cieszę mój to się nakopał dołów, nazwoził ziemi, nazrywał darni, ale jakoś nie protestuje, tylko stwierdza, że on kocha drzewa, przy nich nie ma pracy, a ja mu wymyślam chabezie i więcej pracy, i tak nie mogę narzekać, bo bym zgrzeszyła!!!
a twój na pewno nie wpadnie, bo zobaczy, że jest coraz piękniej
zatem powodzenia i do dzieła

cudna jestes!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
moj M nie narzeka o dziwo, zgrzeszylabym gdybym tak powiedziala bo widze,ze sam z radoscia lapie za szpadel i pyta moze cos ci przekopac ???????
on tylko nie przyzwyczajony do "kosztow" posiadania i utzrymywania ogrodu
....ale licze ze z czasem i to sie zmieni....
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies