Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

Welka 18:35, 12 gru 2012

Lilie od liliowców odróżniam, żurawki od żuraweczek też, iglaste od liściastych także (ten miłorząb taki podchwytliwy) Sebek tłumaczył mi kiedyś róźnicę między tawułą i tawułką, wrzosem a wrzoścem i mam nawet to dodane w zakładkach żeby zapamiętać, ale na tym zna się mniejsza część mojego otoczenia, na ptakach zdecydowanie wiecej osób się zna. Pewnie nawet dzieci szkolne szybciej by je rozpoznały, więc trochę nad tym ubolewam. Z drugiej strony nie można wiedzieć wszystkiego, ja akuat nie wiem za dużo o ptakach i pewnie tak już zostanie.
barbara_kraj... 18:37, 12 gru 2012

Dziewczyny, nie można się przecież na wszystkim znać!
Czy ja choć w części wiem o budowaniu tyle, co Ty, Aniu? Nic, zupełnie nic! I jest mi z tym dobrze))
Mala_Mi 18:40, 12 gru 2012

A ja nie mam zwyczaju zaśmiecania sobie głowy nazwami... jak samo wlezie to dobrze, a jak nie wlezie ..to trudno Przed ogrodowiskiem... odróżniałam sikorki, bociana........ czarne to wszystko wrony, pomalutku się uczę .... M mi pomaga, bo jak zapominam to się pytam...po 100 razy... on łatwo zapamiętuje Zanim strzeliłam Ci zagadkę Ewelinko,to upewniłam się u M czy nie mylę się Ale o tym cicho sza .....

A to nazywa się trafka w snopek związana.....

Mala_Mi 18:41, 12 gru 2012

barbara_krajewska napisał(a)
Dziewczyny, nie można się przecież na wszystkim znać!
Czy ja choć w części wiem o budowaniu tyle, co Ty, Aniu? Nic, zupełnie nic! I jest mi z tym dobrze))

I dokładnie o to chodzi..... Ja tam luzak jestem do pewnych rzeczy..... i śmieję się ze swoich niedoskonałości... bo czy mniej jestem szczęśliwa nie odróżniając żurawki od żuraweczki Czy z tego mi się one mniej podobają
Welka 18:45, 12 gru 2012

asc napisał(a)

nawet jakaś variegata, bo taka z białymi dodatkami
bociek 19:51, 12 gru 2012

Ania, jakie grzeczne te ptaki u Ciebie. Ja nie wiem czemu do mnie takie ptasie "chamstwo" przylatuje. Leja sie jak nie wiem, tylko pierze fruwa... Nawet futro nad tym towarzystwem nie panuje. Smieja sie z niego. Ot co!!!
alinak 21:39, 12 gru 2012

Anka ja cie do porządku przywołuje . tu się mi od pewnego czasu objawia jakaś inna Ania . ciągle narzeka .a to mało się zna na kfiotkach , a to powinna mieć kompleksy , a to praca jej nie pasuje .
a gdzie ta burza kobieta , od której przywiozłam w lecie tyle energii , że do dziś co niektórych KOPIĘ prądem .
babka która tak się wspina po górach MOŻE WSZYSTKO .....i to o tobie tyle .
głowa do góry . papierki wszystkich nas wkurzają , ale przyjdzie kiedyś czas że zostanie nam tylko jeden papierek .....EMERYTURA ( 850 ZT ). i jeszcze zatęsknisz

ptaszka nie rozróżniam ani jednego , bo i po co . dla mnie wszystkie maja nazwę piękniś
Bogdzia 21:50, 12 gru 2012

Już chyba dziesiąty raz tu jestem . Wszystko czytam i oglądam, ale niedługo pójdę spac więc i Tobie miłych snów życzę.
barbara_kraj... 22:47, 12 gru 2012

Ewelinka231281 napisał(a)

nawet jakaś variegata, bo taka z białymi dodatkami

Hahaha!!! Omal z krzesła nie spadłam!!!
Mala_Mi 00:26, 13 gru 2012

Same spotkania, a i film obejrzałam.. i zleciał cały wieczór..... wyczerpania organizmu odreagowałąm... ucieczka od pracy...a co.. należy się...... z Waszych wpisów się śmiałam ... tego było mi dziś potrzeba..... i trafki weriegata, i futro niepanujące nad chamstwem i emerytura..... tak Alinko.... jak już strasznie źle to zaraz sobie coś wynajdę, ze może być jeszcze gorzej......... I ten strasznie krótki dzień też robi swoje.......
Tak Alinko są krzaczorki, kfiatki, patyczaki i ptaszki........ I nawet ogrodowisko nie zrobi ze mnie chodzącej encyklopedii.......
A teraz po dobrej porcji zabawy (film komedia) , wianki wrocławskie też dobre, na koniec spotkanie Pszczółki w Warszawie z Danusia... i te lampki.......... Tak zimę lubię dla lampek i nartek

Dobranoc tym co nie śpią i dzień dobry tym co wstaną rano i rozpoczną dzień od Forum Ja niestety lubię spać...... wiec śpie dokąd się da... a potem trzeba szybko wskoczyć w wir pracy i ja ksie nieco uspokoi..to śniadanko i forum....